logo

Home Technische Info HVAC Zwembaden Gevel en dakreiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

 >32 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


 

Lekdichting zwembad

fix a leak 0

Zwembad lekkage
Een lekkage in uw zwembad is lastig om zelf op te sporen. Vaak zit het probleem in het leidingwerk of is er bij de constructie een fout gemaakt. Lekkages doen zich bij zwembaden vooral voor: In de zwembadfolie, leidingen en of aansluitingen tussen leiding en de pomp of filter. De oorzaak is meestal te vinden in de aansluiting van de leidingen. Deze kunnen stuk gaan door grondverzakking of fouten in de montage. Het komt ook voor dat het materiaal van de leidingen slijtage vertoont, bijvoorbeeld door de chemicaliën die voor het zwembad worden gebruikt.
Er zijn diverse technieken beschikbaar om erachter te komen waar in uw zwembad de lekkage zich bevindt. Problemen met de leidingen zijn op te sporen met een rioolcamera, een endoscopie of een drukproef. We kunnen folie controleren met behulp van een elektrisch veld: waar lekt de stroom weg?

Lijm :

Emmertestfix a leak 1
Wij raden u aan om eerst zelf onderstaande test te doen vooraleer u ons contacteert.

Deze maakt het onderscheid tussen verdamping (28m/jaar voor een niet afgedekt zwembad) en waterverlies door lek. De test bestaat uit vijf stappen:

Let op! Deze test kan niet worden uitgevoerd tijdens de automatische vulling van uw zwembad.
fix a leak 2fix a leak 3fix a leak 4

Fix-a-leak is een geconcentreerde mengeling dat lekken in bijna elke materie kan dichten. Geschikt om lekken zowel in steen als in loodgieterij dicht te maken. Gaten tot 3,5 mm diameter kunnen dichtgemaakt worden. Het product wordt permanent waterdicht.
fix a leak 5fix a leak 6

Gebruik 1 quart per zwembad met een inhoud tot 22.000 gallons (83.000 liter) = 954 ml/83 m³
Gebruik niet meer dan 1 quart voor 5.000 gallons water (19.000 liter): Max 954 ml/19 m³

Gebruiksaanwijzing :
Goed schudden voor gebruik

1.Stop het filtratiesysteem alvorens Fix-a-leak aan het water toe te voegen.
Andere types : verwijder de DE cartouche elementen uit de filtertank. Laat het water circuleren via een lege tank.

2.Als de pomp werkt, dan langzaam Fix-a-leak toevoegen via de skimmer, of voor om het even welk aanzuigsysteem.

3.Na Fix-a-leak toegevoegd te hebben, regelt men de aanzuiging aan de hoofdafvoer. Indien dit niet mogelijk is, kan men eventueel een bodemzuiger gebruiken. Deze laatste kan men zonder moeite in het diepste gedeelte van het zwembad plaatsen en aansluiten op de normale connectie met de hoofdafvoer. Plaats de kraan voor de filter op de normale aanzuigpositie.
4.Fix-a-leak is zeer dik en zal tamelijk snel naar het diepste gedeelte van het zwembad gaan. Fix-a-leak moet in suspensie gemengd worden, ofwel manueel via een zwembad "broom", ofwel mechanisch via een automatische zwembadreiniger alle 4 à 6 uren tijdens de watercirculatie.
5.Het water laten circuleren totdat het lek dichtgemaakt is.
6.Markeer het waterniveau en controleer gedurende 2 à 3 dagen om na te gaan of het lek verdwenen is.
7. Na het lek dichtgemaakt en de reparatietijd in acht genomen te hebben (24 à 48 uren dagen), kan men weer naar een normale filtratie teruggaan.
Zandfilters : de kraan op filtratie zetten en de normale procedure hervatten. Een backwash van de niet-gebruikte Fix-a-leak is vereist.
Andere systemen : de filter terug in de tank plaatsen en de normale procedure hervatten. De niet-gebruikte Fix-a-leak spoelen.
Nota : laat nooit filtercartouches of DE elementen drogen zonder ze eerst gereinigd te hebben.

8.Indien nodig, de behandeling herhalen.

Lekken in het aanzuigsysteem.
Lekken in het aanzuigsysteem worden via luchtbellen bij terugkeer zichtbaar gemaakt. Dikwijls lekt het aanzuigsysteem wanneer de filterpomp niet werkt. Een normale watercirculatie en een pomp die niet werkt zouden Fix-a-leak verhinderen om het lek te bereiken. U moet de watercirculatie omkeren om het product
onder druk door het lek te dwingen. Bij voorkeur 0,3 à 0,6 bar (5-10 psi) totdat het lek dichtgemaakt is. Wanneer dit gedaan is, moet u de druk beetje bij beetje verhogen tot 1 à 1, bar (15-25 psi) om een goede afsluiting te garanderen.
Zeer belangrijk : na dichting van het lek in het aanzuigsysteem, moet het hersteld systeem minimum 48 uren gestopt worden. Het product vraagt tijd om te dichten en te harden.

Diverse Lekken.
Indien U lekken vermoedt bij verbindingen in het zwembad (vb: terugkeerverbindingen, lampen, trappen), stop dan de pomp. Het product via een fles (ketchupfles) rechtstreeks op het lek aanbrengen. Laat het product minimum 48 uren inwerken alvorens de watercirculatie te hervatten. Fix-a-leak kan ook preventief gebruikt worden. Het product bedekt elke oppervlakte waarmee het in contact komt en voorkomt zo de vorming van roest of aantasting.

FIX-A-LEAK Anti-lek middel voor zwembaden en spa's
Het beste product om een lekkage in het zwembad, spa of hottub te verhelpen. Zeer geschikt voor alle folie- en tegelzwembaden, maar ook te gebruiken voor inbouwdelen en het leidingwerk. FIX-A-LEAK is een vloeibare oplossing die zelf het lek in het zwembad zoekt en deze effectief dicht. Geschikt voor lekkages tot een grootte van ongeveer 30mm (1,8").

Gebruiksaanwijzing FIX-A-LEAK Anti-lek
Zorg ervoor dat de filterinstallatie op circuleren staat. Voeg FIX-A-LEAK altijd toe met een draaiende pomp. Voeg nu de juiste dosering FIX-A-LEAK toe via de skimmeraansluiting of een ander aanzuigpunt. De juiste dosering is 954 ml per 85m³ zwembadwater. Omdat FIX-A-LEAK zwaarder is dan water, zal het automatisch naar de bodem zakken. Je kunt de aanzuiging stimuleren via de bodemdrain als die in het zwembad zit.
Zorg er voor dat het middel iedere 4-6 uur in beweging blijft door met een handmatige of automatische bodemreiniger over de bodem te gaan en laat de pomp op circuleren staan. Herhaal deze werkwijze net zo lang aan totdat het lek is gedicht. Houdt de 3 opvolgende dagen het waterniveau goed in de gaten. FIX-A-LEAK heeft 48 uur nodig om volledig uit te harden. Daarna kun je de zwembadpomp weer op filtreren zetten.

Veiligheidsvoorschrift FIX-A-LEAK Anti-lek
Voeg FIX-A-LEAK Anti-lek toe aan het water en nooit andersom. Niet mengen met andere chemicaliën. Bewaar het altijd op een veilige, droge en koele plek en in een gesloten verpakking. Lees altijd de veiligheidsvoorschriften op de verpakking.

Kenmerken FIX-A-LEAK Anti-lek

Lek opsporen en repareren - Uniek product om lekken te dichten
Fix a Leak is een vloeistof waarmee kleine lekkages in zwembaden, spa's, sanitaire materialen, liners, leidingen en afdichtingen, etc. kunnen worden gerepareerd.
De geconcentreerde mengeling kan lekken in bijna elke materie (steen, loodgieterij, etc.) dichten.
Het product kan gaatjes met een diameter van ongeveer 3 mm een permanente waterdichte afdichting geven. De vloeistof is verkrijgbaar in een fles van 1 liter.
Gebruiksaanwijzing - Goed schudden voor gebruik.

Procedure
Stop het filtratiesysteem alvorens Fix a Leak aan het water toe te voegen door de zandfilterton te bypassen (6-wegkraan op "circulatie"). Cartridgefilters: verwijder de DE-cartouche-elementen uit de filtertank. Laat het water circuleren via een lege tank.

  1. Als de pomp in werking is, voeg dan langzaam de vloeistof toe via de skimmer of om het even welk aanzuigsysteem.
  2. Nadat u Fix a Leak heeft toegevoegd aan het water, moet u de aanzuiging via de skimmer/bodemuitlaat regelen. Indien dit niet mogelijk is, kunt u eventueel een bodemzuiger gebruiken. Deze laatste kan u zonder moeite in het diepste gedeelte van het zwembad plaatsen en aansluiten op de normale connectie met de hoofdafvoer. Plaats de kraan voor de filter op de normale aanzuigpositie.


Fix a Leak is zeer dik en zal tamelijk snel naar het diepste gedeelte van het zwembad gaan. Fix a Leak moet in suspensie gemengd worden, ofwel manueel via een "zwembadborstel", ofwel mechanisch via een automatische zwembadreiniger alle 4 à 6 uren tijdens de watercirculatie.
U moet het water laten circuleren totdat het lek gedicht is.

  1. Markeer het waterniveau en controleer gedurende 2 à 3 dagen om na te gaan of het lek verdwenen is.
  2. Nadat u het lek heeft gedicht en de reparatietijd in acht werd genomen (24 à 48 uren), kunt u de normale filtratie terug starten. Bij zandfilters moet u de kraan op de filtratiestand zetten en de normale procedure hervatten. Een backwash van de niet-gebruikte Fix a Leak is vereist. Bij andere systemen moet u de filter terug in de tank plaatsen en de normale procedure hervatten. De niet-gebruikte Fix a Leak moet worden gespoeld. Nota: laat nooit cartouches drogen zonder ze eerst te hebben gereinigd.
  3. Indien nodig moet u de behandeling herhalen.

Lekken in het aanzuigsysteem
Lekken in het aanzuigsystemen zijn zichtbaar via luchtbellen in de filterpomp. Dikwijls werkt de pomp niet als het aanzuigsysteem lekt. Een normale watercirculatie en een pomp die niet werkt zouden Fix a Leak verhinderen om het lek te bereiken. U moet de watercirculatie omkeren om het product onder druk door het lek te dwingen.
Bij voorkeur moet u een druk van 0,0035-0,0070 bar toepassen totdat het lek gedicht is. Wanneer dit gebeurd is, moet u de druk beetje bij beetje verhogen tot 0,0105-0,0175 bar om een goede afsluiting te garanderen.

Zeer belangrijk: nadat het lek in het aanzuigsysteem is gedicht, moet het hersteld systeem minimum 48 uren worden gestopt.
Het product vraagt tijd om te dichten en te harden.

Diverse lekken
Indien u lekken vermoedt bij verbindingen in het zwembad (bijv.: terugkeerverbindingen, lampen, trappen, etc.), stop dan de pomp. Breng het product via een fles (ketchupfles) rechtstreeks op het lek aan. Laat het product minimum 48 uren inwerken alvorens de watercirculatie te hervatten.

Preventie
Fix a Leak kan ook preventief worden gebruikt. Het product bedekt elke oppervlakte waarmee het in contact komt en voorkomt zo de vorming van roest of aantasting.

Hoeveelheden
Gebruik 120 ml vloeistof per 950 liter voor lekken in spa's.
Gebruik 954 ml vloeistof voor zwembaden met een inhoud van  83 600 liter.

spas, jacuzzi’s en hottubs

fix a leak 7
Fix-a-leak (herstel een lek) voor spas, jacuzzi’s en hottubs. Fix-a-leak is een speciaal geconcentreerd product gemaakt om lekken te herstellen in nagenoeg elk materiaal.
Het kan gebruikt worden voor lekken in de kuip alsook in de leidingen en dicht gaten tot ruim een diameter van 3,5 mm kunnen hiermee dichtgemaakt worden.

Beschermt zwakke plekken
Fix-a-leak is onder verscheidene weercondities grondig getest geweest in de praktijk en heeft het merendeel van de lekken zorgvuldig gedicht. Tevens gebruikt men deze als preventieve behandeling daar het zwakke plekken beschermt. Fix-a-lek gaat roest en/of aantasting voorkomen. Het product wordt door verscheidene spa fabrikanten en dealers aanbevolen.
Het nummer #1 product in moeilijk te vinden lekken.
Hoe Fix-a-leak gebruiken?

Fix-a-leak is zeer zwaar en zal vrijwel onmiddelijk naar het laagste punt in de spa zakken. Het is belangrijk iedere 4 à 6 uur de spa-pompen terug aan te zetten.
Indien u over uitgebreide programmatiemogelijkheden beschikt kan u de filtercyclus tevens op maximale capaciteit plaatsen. Indien u dit niet doet zal het product niet op de plaats geraken waar het het lek dient te dichten.

Als u vermoed dat het lek hersteld is plaatst u de filters terug in hun filtercompartiment en filtert u als het ware het product uit het bad gedurende 24 uur. Het is belangrijk de filters zéér regelmatig en grondig te kuisen.

*OPMERKING*:
Als u een volledig geïsoleerde spa heeft, kan het nodig zijn om de spa na het stoppen van het lek leeg te laten. Spoel de spa uit met schoon water en poets de kuip met een zachte doek. Laat de spa 4 a 5 dagen leeg om de FIX-A-LEAK uit te laten harden.

BCG poolBcoga BCG 10 pool
Dichtingsproduct voor zwembad.
BCG 10 Pool stopt lekken in zwembaden.
Voor 1.000 Liter zwembadwater heeft u maar 1 l BCG 10 Pool nodig: : 1/1000
BCG 10 Pool dicht beton en segmentzwembaden af.
het uitzicht van het zwembad blijft behouden.

Na trillingen (aardbevingen) kan het tot hernieuwde ondichtheden komen.
Niet gebruiken bij een waterhardheid van meer dan 25°dH (deutsche Härte)!


Verpakkingen
5 Liter
10 Liter

GEB lekkendichterGEB lekdichter
GEB Pool Lekkendichter

Eigenschappen:

Verpakking
1 Liter

 

Zwembad

Warmtepomp voor zwembaden ; Modulerende zwembadwarmtepomp voor COP tot 16 ; Verticale zwembadwarmtepomp voor minder koude wind ; On/off zwembadwarmtepomp voor zwembaden ; Warmtepompomkasting ; Thermodynamische zonnecollector (warmtepomp) voor zwembaden ; Zonnecollector ; Micro warmte kracht koppeling ; PP zonnecollector ; Klassieke warmtewisselaar

Vloerisolatie ; Zwembadpomp ; Stille zwembadpomp ; Zwembad moderniseren ; Spiegelmuur ; Natuursteenmuur ; Aquariumvensterzwembad ; Zwembadkuisrobot bewaakt door krokodil ; Zwembad hekafsluiting ; Zwembadontvochtiging ; Terras zwembad

Afdekking ; Automatische zwembadafdekking ; Manuele zwembadafdekking ; Winterzeil ; Klassieke zomerafdekking ; Matrassen ; Vloeibare afdekker ; Serre ; Afdekmatrassen voor Jacuzzi

Waterglijbaan ; Fontein ;

Klein peuterzwembadje met verwarming en behandeling om te beginnen

Zwemspa inox ; Zwemspa ; Afdekmatrassen voor Jacuzzi ; Jacuzzi nanofiltratie ; Waterbehandeling spa ; Fibalon filterballen tot 8 micron voor spa ; Filtercartouches voor Jacuzzi ;

 

Chloorbehandeling is VLAREM II goedgekeurd: pH en redoxregeling ; Automatische zuur en chloordosering ; UV bestraling ; Manuele waterbehandeling voor starters ; Vlokking ; Ozonisatie

Chloorvrij zwemmen voor particulieren: Zoutelectrolyse ; UV bestraling ; Hydrolyse ; Ozonisatie ; Ionisatie ; Broomdosering ; Actieve zuurstof ; Waterstofperoxidedosering ; Vlokking ; PHMB Biguanide

 

Zwemvijver ; Biologische waterzuivering ; UV bestraling ; Fosfaten verwijderen ; Ionisatie ; Algen verwijderen ;

 

Niveauconstanthouding ; Opvullen met regenwater ; Opvullen met ijzerhoudend grondwater ; Opvullen met hard water ; Opvullen met fosfaatvrij water ; Kalk in oplossing houden ;

Inox zwembad ; Zwemspa inox ; Corrosie van inox zwembad ; Electrolytisch polijsten van inox 316L of 316 Ti

Houten zwembad ; Houten stadszwembad

Polypropyleen zwembad ; PP zwembad met PP als bekisting

Lekdichting zwembad

Glasparels in uw zwembadfilter ; AFM ; Vitrosphere: genormalisserde glasparels ; OC-1 settlement filter systeem ; PE filterballen ; Fibalon filterballen tot 8 micron voor spa ; Zwembadfilter ; Vlokking ; DE filter ; Cycloonafscheider ; Jacuzzi nanofiltratie

Zwembadkuisrobot bewaakt door krokodil ; Zwembadstofzuiger ;

Zwembadconsultancy ;

Poolhouse

Gas plancha ; Mini pizza oven ; Grill op houtvuur ; Rookoven ; Buitenkeuken ; Sardienengrill ; Houtplancha ; Poolhouse WC ; Inox WC ; Inox mini kichenette ; Infraroodverwarming Terras ; Inox urinoir ;

champagne


diverse logos

 

"Een afgedekt zwembad in de tuin met automatische pH regeling: altijd een beetje veel vakantie zonder files of boetes"  

"Na een stresserende werkdag, kunnen thuiskomen en een hydromassage. Deze burn-out therapie werkt.


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2018 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 11/09/2018

Terug naar hoofdpagina