logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd installatiebedrijf. Wij modificeren en bouwen eurobesparende en energiebesparende zwembaden.

 

Hydrolysehydrolyse 5hydrolyse 5

 

OXIDATIE POTENTIALEN
hydrolyse 1
Oxidationsmittel
Die nach heutigem Stand der Technik verfügbare Elektrode mit der höchsten Überspannung gegenüber der Sauerstoffentwicklung in wässrigen Lösungen ist die Bordotierte Diamantelektrode mit einem Standardpotential von 2,85 Volt. Diese technische Eigenschaft der hohen Überspannung bewirkt die Produktion einer relevanten Menge an Hydroxyl-Radikalen (OH-Radikalen). Hydroxyl-Radikale sind sehr reaktionsfreudig und somit besonders bei oxidativen Prozessen erwünscht. Gleichzeitig sind OH-Radikale auch ein Ausgangsprodukt bei der Produktion von weiteren Oxidationsmitteln direkt an der Diamantelektrode.
Der mit einer Diamantelektrode behandelte Elektrolyt z.B.: Wasser, Abwasser, weist somit einen Mix aus verschiedenen Oxidationsmitteln auf. Beispielsweise entstehen beim Einsatz der Diamantelektroden in der Wasserelektrolyse  OH-Radikale (OH•), Ozon (O3), Wasserstoffperoxid (H2O2) etc. aber auch  Chlor (Cl), wenn Salz (NaCl) im Wasser vorliegt. Letztlich bestimmen der Elektrolyt und dessen Inhaltsstoffe die mit der Elektrolyse produzierten Oxidationsmittel.

 Hydrolyse 1

WATERHYDROLYSE
Hydrolyse is het proces waarbij de watermolecule zich scheidt in OH¯ en H+ door de elektrische stroom die er doorheen gaat, waarbij een van de krachtigste ontsmetters wordt geproduceerd, de Hydroxyls (OH¯)
Hydrolyse van water treedt op wanneer een elektrische stroom wordt geleid van de cathode (+) naar de anode (-) van een reactiecel. Het water fungeert dan als een vloeibare elektriciteitsgeleider. In deze specifieke omstandigheden worden
hydroxyls (OH¯) geproduceerd. Deze hebben een groot oxidatievermogen, dat wordt uitgedrukt als ORP (Oxidation Reduction Potential = oxidatiereductiepotentieel).

Oplossing 1: Hayward Aquascenic (USA)hayward
hayward aquascenichayward aquascenichayward aquascenic
Hayward Aquascenic : Hydrolyse 65m³/110m³ tot 200m³
De Aquascenic is de complete oplossing voor een volledige natuurlijke chloorloze en zoutloze waterbehandeling. De Aquascenic is het enige systeem op de markt dat met zoet water kan werken en zonder chloor productie. Het koper en zilverionen doden zowel de algen als de bacteriën en laten de vuildeeltjes vlokken.

Zwembadregelunit Hayward control station
Zwembadregelunit Hayward control station is een compleet doseersysteem en automatisatiesysteem wat u in de toekomst zou verwachten voor uw zwembad. Dankzij de automatische pH en chloor regeling van de zwembadregelunit geniet u van kristalhelder water dat altijd perfect in balans is, bespaart u op chemicaliën en maximaliseert u de besparing door gebruik te maken van een variabele speed pomp.

Met de meegeleverde Wifi module, kunt u overal ter wereld uw zwembad (filtratie, verwarming, verlichting...) in de gaten houden en besturen via uw smartphone, tablet of laptop.

Deze zwembadautomatisering is zeer compleet en geschikt om alles aan te sturen rond het zwembad.
    Pomp aansturing: geschikt voor variabele speed en single speed pompen.
    Filtratie aansturing: 5 filtratie-programma 's
    Warmtepomp: Aan/Uit en temperatuur regeling
    Zwembad verlichting : Aan/Uit, Automatische timers, kleurschema aanpassen
    3 extra aan/uit contacten (UV, tuin verlichting, kleppen)

De Hayward zwembadautomatisering en regelunit wordt direct ook zeer compleet geleverd.

Deze zwembadautomatisering is inclusief:
    Complete zwembadautomatisering van HaywardZwembadregelunit: Hayward control station met LCD display, 230V
    Meting: Hayward Goldline pH sensor,en Flow cel
    Dosering pH : 1xHayward doseerpomp tot 1, 3L/h
    Sensoren: pH, Temp en Flow sensor zijn inbegrepen
    Wifi-Module: voor bediening op afstand en gratis toegang tot Vistapool*
hayward aquascenic

hayward aquascenichayward aquascenic

Oplossing 2: Oxymatic

Constant geregelde productie van hydroxyls  (OHˉ) is essentieel voor een effectieve waterbehandeling. Dit geldt ongeacht de waterkwaliteit of het watertype. Als aan deze essentiële voorafgaande voorwaarde niet wordt voldaan, zal de vorming van de vereiste hydroxyls (OH¯) worden verhinderd; bijgevolg zal de efficiëntie van de ontsmetting ernstig in gevaar worden gebracht. Dit is de reden waarom het Oxymatic ® Smart-systeem op automatische wijze al deze parameters regelt om een optimale hoeveelheid op elk moment te produceren.

hydrolyse 3hydrolyse 5

Hydrolyse 2hydrolyse 4hydrolyse 6

 

Oplossing 3: E-Clear

Elektrolyse in OH- en H+ hydrolyse 4hydrolyse 7

E-Clear waterbehandeling, volledig chloorvrij:
Naast de kracht van het materiaal, zit de sterkte van dit concept in de ecologische meerwaarde. Onze zwembaden hebben geen ecologische voetafdruk en zijn volledig chloorvrij. Zo is de vervaardiging niet alleen groen, maar zwemt u letterlijk in gezonder water: zuiver, zacht en chloorvrij. Water dat goed is voor de huid, de ogen en de ademhaling.
Het innovatieve E-Clear waterbehandelingssysteem wordt ingezet voor zwembaden en maakt chloor overbodig. Zo zwemt u steevast in kristalhelder en zijdezacht zwembadwater volledig chloorvrij.

hydrolyse 2hydrolyse 3

E-Clear 1E-Clear 2

HOE WERKT HET?
Alle modellen maken gebruik van een 100% chloorvrije technologie waarbij wordt voorzien in een chemicaliënvrij, natuurlijke zuurstofbehandeling en hoog-frequentie-ionisatie.
Het E-Clear chloorvrij systeem produceert natuurlijke zuurstof door het zwembadwater te laten circuleren via zijn transparante reactiekamers met laagspanningsstroom. Dit proces veroorzaakt dat H2O (water) wordt opgesplitst in 4 krachtige, non-toxische, oxydatoren namelijk O1 en O2 (zuurstofatomen), H2O2 (waterstofperoxide) en OH (waterstof) in gasvorm. Deze onschadelijke oxydanten zijn bijna 2 maal zo sterk als chloor.
Het E-Clearsysteem produceert 20 – 80 gram aan oxidatie per minuut, een niveau dat niet haalbaar is met ozonsystemen. In feite zou een ozongenerator 24 uur moeten draaien om dezelfde oxidatie te produceren als een E-Clearsysteem genereert in 10 minuten.
Om alle bacteriën en algen te doden gebruiken we bijkomend koperionisatie. Deze veilige vorm van waterbehandeling werd in 1967 door NASA geïntroduceerd in het Apollo ruimtevaartprogramma om deze van veilig drinkwater te voorzien en afzettingen te voorkomen in de koelinstallaties gedurende de ruimtereis. Het E-Clear systeem implementeert net dezelfde technologie. Het geïoniseerde koper van een E-Clear installatie is volledig veilig voor mensen, huisdieren en planten, maar dodelijk voor algen, bacteriën en de meeste virussen.
De E-Clear ioniserende koperplaten zijn zelfreinigend door middel van omkerende polariteit.
Koperionen verdampen niet zoals chloor en worden niet aangetast in een warm en vochtig klimaat. Koperionen zijn stabiel en reageren niet zodat deze ook geen giftige bijproducten produceren.

INSTALLATIE EN WERKING
Het E-Clear systeem bestaat uit 2 hoofdcomponenten; Een elektronische stuurkast en 2 transparante PVC-kamers die in het retourcircuit (na de filter) worden ingebouwd.
Het complete systeem kan gemakkelijk ingebouwd worden in minder dan een halve dag.
Eenmaal geïnstalleerd en in werking gesteld zal het toestel calcium (kalk in het water) omzetten naar calciumbicarbonaat wat extreem gezond is en uw zwembadwater zijdezacht zal laten aanvoelen.
Regelmatig de pH-waarde controleren blijft noodzakelijk. Dit kan evenwel door middel van een automatisch meet-, regel- en doseertoestel.

TECHNISCHE INFORMATIE
De elektronische oxidatie van E-Clear maakt het water zacht zodat de alkaliniteit steeds op peil blijft en er zo voor zorgt dat het water zijdezacht aanvoelt, zelfs op een pH-waarde 6,8.
De pH-waarde wordt rond pH neutraal gehouden en vraagt dus minder reducties.
Carbonaathardheid en ’Totaal Opgeloste Stoffen’ zijn nooit een probleem voor E-Clear.
Het water hoeft nooit vervangen te worden vanwege het hoge T.D.S en zo blijft de geleidbaarheid van het water steeds op peil. Dit maakt het gebruik van agressieve chemicaliën overbodig.

OPERATIONELE KOSTEN
Het spreekt voor zich dat het wegvallen van chloorproducten, anti-algenmiddel e.d. op zich al een hele besparing is. De grootste besparing ligt echter in de langere levensduur van alle zwembadmaterialen en installaties.

BESLUIT
De combinatie van de ultraviolet technologie (optioneel) , ionisatie en ‘natuurlijke zuurstof’ via elektronische oxidatie verzekert dat E-Clear het meest technisch geavanceerd waterbehandelingssysteem is voor het behandelen van zwembadwater, whirlpools, Koi-vijvers en waterpartijen. Deze geavanceerde technologie is er eindelijk in geslaagd het gebruik van chloor, zout en andere giftige chemicaliën te stoppen en toch ons te beschermen tegen alle bacteriën, virussen en ongezonde waterkwaliteit in het algemeen.
Het ‘natuurlijk waterzuurstof proces’ is de meest grondige, vooruitstrevende en lonende technologie in non-toxische waterbehandeling dat de laatste 100 jaar is geïntroduceerd!

Wisselstukken

1102/MK150 STACK/1O1C/0UV

a) Transparante buizen

Diameter 63 mm (Model 75)

Diameter 90 mm (Model 150)

e-clear transparante buizen

b) electroden

electroden e-clear

e-clear 1e-clear 2

Oplossing 4: Aqua Diamante

hydrolyse 5hydrolyse 6

hydrolyse 8
Aqua Diamante
Ein sauberes und hygienisch einwandfreies Poolwasser ist die Grundvoraussetzung für Ihren uneingeschränkten Badespaß. Aqua Diamante bietet Ihnen diese Möglichkeit mit der
Innovation der Chlor freien
Wasseraufbereitung.
Die Aqua Diamante Technologie aktiviert den im Badewasser natürlich vorkommenden Sauerstoff, der dann die Wasserdesinfektion schonend und effizient herbeiführt. Eine weitere Besonderheit ist, dass im laufenden Betrieb kaum eine Wartung notwendig ist.

Hoe werkt AQUA DIAMANTE soda technologie ?
Teneinde de optimale omstandigheden te creëren voor zowel uw huid als voor het functioneren van de diamantcel wordt het water verzacht door een ionenwisselaar ( hardheid <4° dH). Daarna wordt er AD-soda aan toegevoegd om de geleidbaarheid naar 2,5mS – 3,0 mS te brengen. Eenmaal afgeregeld zal de geleidbaarheid en hardheid enkel nog wijzigen wanneer er vers water bijgevoegd wordt. Een eenvoudige geleidbaarheidsmeter (conductiviteitsmeter) wordt bijgeleverd om het water te controleren, hoewel de waterkwaliteit meestal constant blijft gedurende het gehele zwemseizoen. Dit zonder enige verdere afregeling.

Proef en ruik
We kennen allemaal de onaangename geur van een met chloor gezuiverd zwembad. AQUA DIAMANTE zwemwater is totaal geurvrij en smaakt fris. Anders dan chlorine, dat een oplosbaar gas is, zijn de actieve bestanddelen in AQUA DIAMANTE opgeloste zouten die niet tot gassen kunnen uiteenvallen. Dat betekent dat er nooit enig verlies is aan actieve bestanddelen.

Heb ik echte diamanten in mijn elektrolysecel?
Ja. Maar het zijn geen natuurlijke diamanten. Ze zijn speciaal geproduceerd, gebruikmakend van een procedé met hoge temperatuur en druk, en ze bevatten boor. In tegenstelling tot natuurlijke diamanten, door boor-dopering zijn ze dus goede geleiders.

Corrosie
Als in een klassiek gezuiverd zwembad het pH niveau te laag is beginnen metalen onderdelen te roesten, zoals zwembadladders, roestvaststalen (INOX) onderdelen en verlichtingsarmaturen. Hetzelfde probleem doet zich algemeen voor in roestvaststalen ( INOX ) zwembaden. De levensduur van pompen en sproeiers wordt hierdoor merkelijk ingekort. Met name in ‘chloorzwembaden’ wordt elk metalen onderdeel constant met roestvorming bedreigd. Dat komt door de noodzaak om regelmatig de pH bij te sturen. Dit gebeurt met producten die sterk agressief zijn doordat ze zoutzuur en/of zwavelzuur bevatten.

Roestvorming
In AQUA DIAMANTE zwembaden ontstaat er geen roestvorming door sterke zuren. De betrouwbare pH buffering tot boven pH 8 voorkomt systematisch alle roestvorming. pH regeling is niet meer nodig ! Met een AQUA DIAMANTE zwembad is de pH automatisch geregeld dank zij de samenstelling van het zwembad water. Er is geen pH sturing of meetapparatuur nodig, vermits de pH steeds boven pH 8 is. Dit is ook het optimale niveau voor een AQUA DIAMANTE zwembad. Als er toch per ongeluk chlorine in het zwembad zou komen, dan is dat met een pH 8 zelfs volkomen onschadelijk vermits het niet meer kan reageren. Daartegenover staat dat in een ‘chloor-zwembad’ met pH 8 of meer de behandeling niet eens meer zou werken.

Robotten, zandfilters, skimmers
De diamantcel biedt de perfecte waterbehandeling, maar niettemin moeten grotere vuildeeltjes die in het zwembad vallen mechanisch verwijderd worden. Het zwembad is zoals ieder andere leefruimte. Ze moet regelmatig gestofzuigd worden. Men kan een zwembadrobot gebruiken als ‘stofzuiger’, of een combinatie van zandfilters en halfautomatische systemen.

Moeten de pompen altijd blijven draaien ?
Anders dan met biologische waterzuivering moeten de pompen geen 24 uur per dag draaien, maar een minimum van 12 uur per dag moet wel aangehouden worden.
hydrolyse 9

100% chlorine free
The innovative Aqua Diamante soda treatment uses diamond electrodes to activate the oxygen in water. In contrast to a traditional “salt disinfection”, it uses oxygen as the active agent, rather than chlorine. Aqua Diamante is the first and only system that guarantees a truly chlorine-free water treatment.
Red, irritated eyes and chlorine-smelling skin are now a thing of the past. Aqua Diamante leaves the water as pure and fresh as a mountain spring. Experience the freedom to open your eyes comfortably under water.
Aqua Diamante also is a must-have for indoor pools. Keep your house free of the unpleasant odour of chlorine with this pure water treatment. Even outdoors, dining on the pool side the sharp smell of chlorine will never ruin your appetite again.

Skin friendly
Aqua Diamante uses Soda to increase the conductivity of the water. Soda, also known as bicarbonate, is a main component of mineral water. It is also very healthy to human skin. Bicarbonate lotions are used to accelerate wound healing and although only one tenth of the usual treatment concentration is present in AQUA DIAMANTE pools, in combination with  the constant activation through the diamond cell it makes for an optimum bathing experience.

Practically maintenance free
The pH-value of the water is automatically adjusted and always stays at 8.4, like natural water in a lake. The soda level does not have to be adjusted unless lots of water are topped up or heavy rain has diluted the water. An annual service will guarantee the cell an unlimited lifespan. With regular maintenance and replacement of any under-performing components, regardless of age your cell will never lose its value. 

No corrosion
The most common cause of metal corrosion in pools is chlorine and chloride. Particularly at low pH, traces of rust can be found on pool ladders and stainless steel jets fittings. This also reduces the lifespan of pumps and components. Because of the regular pH adjustments using pH-reducing products (containing hydrochloric or sulphuric acid), the metal that is in contact with the water is constantly being corroded. In Aqua Diamante pools corrosion is effectively avoided thanks to the perfect pH-buffering and the absence of chlorine and chloride.

Environmentally friendly
Due to its non-reactional behaviour, chlorine is not found in nature. As such, the environment is not set up for dealing with chlorine gas which is harmful.

Easy to install and retrofit
All it requires is a bypass from your existing filtration setup to allow a water flow of 1200l / h through the AQUA DIAMANTE cell (flow meter included).

Zie ook :

Zwembaden

 

 

champagnemooie madam zwembadzwembad split 3aquarium kinderen 1


diverse logoslogo 1

 

"Een afgedekt zwembad in de tuin met automatische pH regeling: altijd een beetje veel vakantie zonder files noch parkeerboetes"  

"Na een stresserende werkdag, kunnen thuiskomen en een hydromassage. Deze burn-out therapie werkt.


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2019 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 2/07/2019

Terug naar hoofdpagina