logo

Home Technische Info Zwembaden Gevel en dakreiniging Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd installatiebedrijf. Wij modificeren en bouwen euro (€) besparende en energie (kWh) besparende zwembaden.mooie madam zwembad

 

Terras is belangrijker dan het zwembad. Moet groot genoeg zijn!

Vuistregel: evenveel oppervlakte als het zwembad.

IPe terras 1ipe 2ipe 3

ipe 4

Hardhouten terras rond uw zwembad

IPE: uit BraziliëIPE1

Zeer stabiel en duurzaam hout, uit Brazilië;

Het ideale en beste zwembadterrashout

Ipé terrasplanken zijn zeer hard en sterk, moeilijk splijtbaar en zeer elastisch. De kans op scheuren is daardoor miniem. Ipé wordt beschouwd als de beste houtsoort voor zwembadterrassen.

Ipé terrasplanken vergrijzen met het ouder worden naar een mooi zilvergrijs. Van zichzelf is ipé groenachtig bruin tot geelbruin. Het is vrij gelijkmatig van structuur en heeft een typische, zeer mooie uitgesproken nerftekening.

Omdat het zo hard is, is ipé moeilijk te bewerken. Het kan echter zeer mooi glad afgewerkt worden.

Volgende maten zijn beschikbaar:

ipé doorsneden

 

VITEX: uit Papoea-Nieuw-Guineavitex 1vitex 4
Vitex terrasplanken worden gekenmerkt door hun zeer mooie geel-bruine kleur, en toch zit vitex in duurzaamheidsklasse 1. De kleur en de tekening van de vitex terrasplanken doet meteen denken aan de houtsoort eik.
Een groot voordeel van deze houtsoort? Vitex terrasplanken zijn stabiel en worden met het ouder worden mooi grijs. Ze hebben een fijne nerf en zijn makkelijk bewerkbaar. De lichtere kleur maakt de Vitex terrasplanken zeer geschikt om met een olie te behandelen als u ook na vele jaren nog van die bruine kleur wil genieten.

De Vitex terrasplanken zijn er in 2 maten:
21 x 143 mm
21 x 90 mm

De vitex planken zijn vlak geschaafd aan beide zijden en de hoeken zijn mooi afgerond. De terrasplanken kunnen voorzien worden om met een blind systeem (zoals B-fix, hardwoodclip) te plaatsen.

vitex 2vitex 3
Deze tropische hardhoutsoort uit Papoea-Nieuw-Guinea. In Australië en Nieuw-Zeeland wordt Vitex zelfs als één van de beste houtsoorten om een terras te maken beschouwd.

Looks
Terrasplanken in Vitex worden gekenmerkt door een geelbruine kleur. In vergelijking met de andere tropische hardhoutsoorten heeft Vitex dus een erg bleke kleur die samen met zijn tekening aanleunt bij de houtsoort eik. Toch is Vitex een tuinhout uit duurzaamheidsklasse 1 waardoor je niet alleen zeker mag zijn van zijn looks, maar ook van de stevigheid van het materiaal. Wil je dus een strakke look voor je woning creëren? Dan zit je goed met Vitex. Bovendien past deze tropische hardhoutsoort erg goed bij andere houtsoorten of materialen. Een groot voordeel van Vitex tuinhout? De terrasplanken zijn stabiel en zullen erg mooi vergrijzen als ze ouder worden. Daarnaast heeft Vitex een fijne nerf en zijn de terrasplanken makkelijk bewerkbaar. Zijn er na de plaatsing droogscheurtjes op te merken? Geen nood, deze trekken na enkele dagen alweer weg.

Stabiel
Weinig onderhoud. Een jaarlijkse poetsbeurt is meer dan voldoende om het terras schoon te houden. Je hoeft de terrasplanken zelfs niet te behandelen met speciale producten. Als je de bruine kleur wil behouden en het vergrijzen wil tegengaan, kan je hiervoor natuurlijk wel olie gebruiken. Door de stabiliteit en duurzaamheid van Vitex zal schimmelvorming het materiaal niet aantasten en zullen termieten dus ook geen kans krijgen. Alsof dat nog niet voldoende is, droogt het hout erg snel en krijgt het weinig tot nooit te maken met vervormingen.

Maten
Volgende twee maten: 21 x 143mm, en 21 x 90mm. De planken zijn vlak geschaafd langs beide zijden en de hoeken zijn mooi afgerond. Vitex is splintervrij is en dus perfect geschikt voor kindervoetjes? Wil je na de plaatsing van je terrasplanken geen plaatsingsmateriaal kunnen waarnemen? Dan kan je één van onze blinde systemen gebruiken om de terrasplanken te bevestigen.

 

AFRORMOSIA: Uit Midden en West-Afrikaafrormosia

Terrasplanken in Afrormosia
Wie mooie houten terrasplanken wil, kan ook Afrormosia overwegen. Afrormosia komt uit het tropische regenwoud van Midden- en West-Afrika. Het kernhout is soms geaderd, heeft een prachtige goudbruine kleur en donkert na door het licht. Het spinthout is geelbruin en de houtstructuur is soms onregelmatig.

Afhankelijk van hoe het verzaagd wordt, krijg je strepen of een gevlamde tekening. Afrormosia is zeer duurzaam en kent weinig risico op scheuren of vervormingen.

 

PADOUK: uit Papoea-Nieuw-Guineapadouk 1
padouk 2padouk 3padouk 4
Padouk Terrasplank / vlonderplank | 21x140 | 300cm
Padouk (padouck, padoek) terrashout vlonderplank is enorm populair dankzij zijn uitzonderlijke grote stabiliteit en duurzaamheid ( klasse 1!)
Origineel en pas gezaagd heeft deze houtsoort zijn typerende koraalrode tot paarsbuine kleur. Na blootstelling met zon en regen gaat deze kleur snel bruin worden om heel mooi egaal grijs te worden.
Het hout heeft een heel gelijkmatige structuur en tekening. Afkomst Midden- en West-Afrika.
De planken worden bevestigd met een B-fix clip systeem.

 

Transat look: zoals op een cruise schiptransat 4

transat 1transat 2

TRANSAT® Terras

Is een hoogwaardige afwerking die als buitentoepassing toegepast wordt als terras bij hotels, resorts en strandpaviljoens, balkons, wellness faciliteiten, langs zwembaden, als dakterras en als aanlegsteiger.
Dit comfortabele en eigentijdse terras verfraait en verrijkt elke ruimte door haar luxe uitstraling en haar functionele eigenschappen. Het biedt een ongekende kleur- en textuurvrijheid waardoor het terras in het totaalontwerp geïntegreerd kan worden. Het is sterk, duurzaam, splintervrij en voelt met blote voeten comfortabel aan. Zelfs in natte omstandigheden is het slipvast. Het product neemt geen water op en is bestand tegen de meest gangbare oliën en vetten, heeft een minimale bacteriegroei (algen/schimmels) en is gemakkelijk schoon te maken. TRANSAT® Terras wordt als standaard plankprofielen in 72,5; 100 en 175 mm breedtematen geleverd. Het terras is bovendien eenvoudig te monteren en demonteren.

Stijlvol uiterlijk met oersterk materiaal.
Het bedrijf ontwikkelde een ‘mineraal hars composiet materiaal dat intussen wereldwijd wordt toegepast op cruiseschepen. Naast terrassen, maakt TRANSAT® ook dekken voor luxejachten.

Bestand tegen Belgische weersomstandigheden.
TRANSAT® Terras is bestand tegen onze weersomstandigheden en is makkelijk te onderhouden. Bovendien trekt het materiaal niet krom zoals hout, houtcomposiet en PVC. Het is splintervrij en voelt op blote voeten zeer comfortabel aan.

Neemt geen water op.
Daardoor heeft u geen algengroei op uw terras en behoudt het terras een schone uitstraling. Geen opname van water betekent ook dat het terras antislip blijft in natte omstandigheden. Hout wordt in dit soort omstandigheden snel glad. TRANSAT® Terras kan zonder problemen op schaduwplekken worden toegepast.

Geen beperkingen qua design en kleur
Verkrijgbaar is in 7 kleuren biedt het vele mogelijkheden Elke kleur bestaat uit 3 verschillende kleurnuances om zo een levendige uitstraling te creëren.

Verschillende plankbreedtes
Er kan gekozen worden voor plankbreedte
s van 100 mm, 72,5 mm en 175 mm.

transat 3transat 4

Mineraal composiet: brandvrij, watervast en slipvrij

Millboard 1Millboard 2
Inspired by the beauty of nature but built to outperform it. Unlike conventional composite decking, it is moulded from selected timbers and hand-coloured in authentic tones. As a result, it looks exceptionally like real wood, but doesn’t rot, retains high slip-resistance even when wet, and requires little maintenance other than a simple wipe clean.

Enhanced Grain Decking
Our Enhanced Grain collection is moulded from selected smooth timber that provides a stylish dignity, with hand colouring recreating the subtle nuances that only natural wood can give. Highly durable with exceptional anti-slip properties, each of the shades showcase the grain beautifully.
Enhanced grain decking
enhanced grain deckingEnhanced grain decking
Planken van :176 x 3600 x 32 mm

Weathered Oak Decking
Beautifully aged and utterly timeless, our Weathered Oak collection is moulded from 100-year-old reclaimed oak timber, and hand-coloured with authentic tones. Providing an instant worn look, it retains its natural beauty for decades and offers an almost maintenance-free surface with very high slip-resistance.
weathered oak decking
Weathered Oak Decking
Planken : 200 x 3600 x 32 mm

 

Lasta-Grip® Decking
Our Lasta-Grip® collection combines the attractive appearance of our Enhanced Grain boards with a unique textured design that offers the ultimate in slip-resistance, without the rough feel of conventional gritted strip boards. Perfect for areas where safety is paramount but appearance is important.
Lasta grip decking

Planken : 200 x 3200 x 32 mm

Kunststof composiet: watervastcomposiet 1composiet 2
Composiet 1composiet 2
Wil je een mooi terras met de natuurlijke look van hout? Dan kun je het gebruik van composiet terrasplanken eens overwegen. Met een composiet terras verenig je namelijk de beste eigenschappen van hout en de duurzame kwaliteiten van kunststof. Een dergelijk terras is niet alleen mooi om te zien maar is ook makkelijk schoon te houden, milieuvriendelijk en zeer duurzaam.
Verkrijgbare afwerkingen
Er zijn diverse merken houtcomposiet te koop en ieder merk heeft zo zijn eigen kleurenpalet en manier van afwerking. Door allerlei ingenieuze fabricagetechnieken zijn de meest uiteenlopende patronen en motieven mogelijk. Hierdoor ziet een terrasplank van composiet er net zo uit als een hardhouten plank. Naast planken kun je ook opteren voor vierkante composiet tegels.

composiet 3

Na- en voordelen composiet terrasplanken

composiet 4Voordelen composietplanken
– Composiet rot niet en trekt niet krom wanneer het vochtig wordt.
– Insectbestendig (geen knagende termieten dus)
– Geen splintervorming
– Milieuvriendelijk ( ivm hardhout van het regenwoud)
– Makkelijk schoon te houden
– Natuurlijk uitzicht
– Anti-slip (ook bij regen)

 

 

composiet 5Nadelen composiet terras
Een terras van composiet, inclusief bevestigingsclips en balkjes, is meestal duurder dan een terras van hardhout. Er kunnen krassen optreden bij het verplaatsen van zware objecten zoals bloempotten of meubilair. Bij hout kunnen deze weggeschuurd worden (mits kleurverschil) en dat is niet mogelijk bij een composietterras.

 


Opbouw van een terras in composiethout
De composiet planken worden met behulp van metalen clips op balken (van composiet hout) gemonteerd. Het is aan te raden om worteldoek te gebruiken onder het terras. Dit om te voorkomen dat lastig onkruid tussen de planken door komt.
Om inzakkingen te voorkomen moet er ook steeds gewerkt worden met stabilisé.

Hoekovergangen:

hoekovergang 1hoekovergang 2hoekovergang 3hoekovergang4
hoekovergang 5hoekovergang 6hoekovergang 11

Terrasplanken met onzichtbare bevestiging

Om jou een perfecte afwerking te garanderen van jouw houten terrasplanken, werken wij met B-Fix, een revolutionair onzichtbaar bevestigingssysteem dat een onberispelijke afwerking van jouw plankenvloeren garandeert.

B fixBfix 2

Zie ook :

Zwembaden

 

champagnemooie madam zwembadzwembad split 3aquarium kinderen 1


diverse logoslogo 1

 

"Een afgedekt zwembad in de tuin met automatische pH regeling: altijd een beetje veel vakantie zonder files noch parkeerboetes"  

"Na een stresserende werkdag, kunnen thuiskomen en een hydromassage. Deze burn-out therapie werkt.


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2019 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 26/05/2019

Terug naar hoofdpagina