logo

Home Technische Info HVAC Zwembaden Gevel en dakreiniging Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd installatiebedrijf. Wij modificeren en bouwen eurobesparende en energiebesparende zwembaden. saphir

Waterstofperoxidedosering + ionisatiezwemvijverZwemvijver 2

De technologie van het Saphir ionisatie systeem is gebaseerd op de ionisatie van water middels koper en zilver en oxidatie met waterstofperoxide. Een zeer effectieve methode om water te desinfecteren,  erkend door de WHO (World Health Organisation).
Het principe Cu-Ag
Het water stroomt tussen een elektrodepaar van koper en zilver door. Tussen de elektroden circuleert een geringe gelijkstroom, waardoor positief geladen ionen vrijkomen. Deze ionen worden door het water meegevoerd in het zwembad. De positief geladen koperionen gaan een verbinding aan met de negatief geladen celwand van micro-organismen en verstoren zo het functioneren van deze organismen waardoor deze uiteindelijk onschadelijk gemaakt worden.

Het synergie-effect
Naast het ionisatieproces wordt ook periodiek een gecontroleerde hoeveelheid waterstofperoxide (actief zuurstof )aan het water toegevoegd. Dit gebeurt volautomatisch en zorgt ervoor dat organische stoffen, huidolie, transpiratievocht etc) geoxideerd worden. Tegelijkertijd zorgt actiefzuurstof ervoor dat het desinfecterend vermogen van de koper- en zilverionen toeneemt. Bovendien wordt op deze manier voorkomen dat bepaalde micro-organismen resistent kunnen worden. Zowel het koper, het zilver als ook het actiefzuurstof maken micro-organismen op verschillende wijzen onschadelijk.

Voordelen

Volautomatische sturing
Om het gehele ionisatie systeem optimaal en stabiel te laten functioneren, worden continu alle sturingsfuncties automatisch doorgevoerd. Daarmee staat het garant voor een constante waterkwaliteit. Individueel geprogrammeerd. Het Isaphir systeem wordt individueel afgestemd op uw persoonlijke wensen en de specificaties van het zwembad.
H2O2

Onderhoudsvrij

Na de installatie en calibratie functioneert het Saphir systeem geheel zelfstandig. U dient alleen de zuur (pH)- en waterstofperoxidebidons om te wisselen wanneer deze leeg zijn. Met een akoestisch en een optisch signaal wordt dit aangegeven. De elektrodes dienen bij normaal gebruik gemiddeld elke 5 jaar te worden verwisseld.
Nauwkeurig

In tegenstelling tot de klassieke ionisatie systemen wordt de hoeveelheid ionen in het water zeer nauwkeurig gedoseerd om zo een optimaal en stabiel verzadigingspunt van 0,5 ppm Cu/ 0,05 ppm Ag te garanderen.
Eenvoudige bediening. Het Saphir systeem laat zich dankzij een intuïtieve menustructuur en hoogwaardig grafisch display eenvoudig bedienen.
Geschikt voor ieder zwembad

Het Saphir systeem kan voor elke afmeting zwembad, zowel voor zoet als zout water, in binnen- en buitenbaden met dezelfde effectiviteit toegepast worden. Ook voor zwemvijvers, hybride zwembaden, ...
Gezond

Koper is essentieel voor het menselijk lichaam. Het ondersteunt het lichaam in ons dagelijks functioneren.
Hoge remanente werking

Door de blijvende, natuurlijke desinfecterende kracht van de ionen blijft het water ook op de lange termijn, zonder de hulp van chemicaliën, zuiver. Zelfs wanneer de filterpomp wordt uitgeschakeld, houdt de remanente werking meerdere weken aan.

H2O2H2O2Saphir
saphir
• Solide stootvaste, waterdichte aluminium behuizing (IP 67) met Goretex drukventiel
• Moderne tiptoetsbediening
• Grafisch LCD display met 4 verschillende achtergrondkleuren voor een eenvoudige menubediening en het instellen van de parameters
• 4 relaisuitgangen
• 3 galvanische meetingangen voor diverse sensoren
• Temperatuuringang voor Pt 1000 sensor
• Pmw ingang voor doorstroomsensor
• RS 232 aansluiting

Hoofdfuncties
• Geavanceerde meting en regulering van de elektrodespanning. Eenvoudige instelling van de af te scheiden hoeveelheid koper- en zilverionen in gram/dag.
• Individueel aangestuurde koper- en zilverelektroden.
• Refill pool/ Boost` functie: Automatisch programma dat wordt ingeschakeld bij het (op)nieuw vullen van het zwembad. Met deze functie brengt u het water geheel automatisch op de gewenste waarden.
• pH meting en regulering (temperatuurgecompenseerd). 1, 2 en 3 punt calibratie met automatische bufferherkenning.
• Regelsysteem voor actiefzuurstof (H2O2)
• Temperatuur meting en regulering
• Tijdschakelaar voor de filterpomp
• Optioneel meet- en sturingssysteem voor ISE‘s (Ionenselectieve elektroden)
Saphir

Wisselstukken Saphirmeetdoos saphir

Temperatuurvoeler: pt 1000

pt1000

pH elektrode

pH elektrode saphirSaphir pH elektrode

Koperelektrolyse
wisselstukken 1

wisselstukken 2wisselstukken 3

VerbruikschemicaliŽn

pH minus: H2SO4      37,5%
H2O2

H2O2 : 30%

H2O2H2O2

 

Zie ook :

Zwembaden

champagnemooie madam zwembadzwembad split 3aquarium kinderen 1


diverse logoslogo 1

 

"Een afgedekt zwembad in de tuin met automatische pH regeling: altijd een beetje veel vakantie zonder files noch parkeerboetes"  

"Na een stresserende werkdag, kunnen thuiskomen en een hydromassage. Deze burn-out therapie werkt.


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2021 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 24/08/2020

Terug naar hoofdpagina