logo
Home Technische Info Contact Pers Vacatures

31 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


Water in mazouttank of stookolietankwaterinsijpeling in mazouttankswater in mazoutput

In de nasleep van extreme wateroverlast krijgen mazoutleveranciers oproepen binnen om ondergelopen mazouttanks leeg te pompen. Het probleem bij extreme regenval is dat het putje boven de mazouttank, waarin de vulleiding en ontluchtingsleiding uitkomen, volloopt met regenwater. De vulleiding is afgesloten met een dop. Langs daar kan geen water binnenkomen. Maar het regenwater kan wel via de ontluchtingsleiding in de mazouttank lopen. Omdat water zwaarder is dan mazout zakt het water meteen naar de bodem van de tank. En net daar zit de aanzuigleiding die de mazout uit de tank zuigt. Met als gevolg dus dat er geen stookolie maar water in de verwarmingsketel wordt gezogen.

watezr mazout slibscheiden water/mazoutwater boven mazout in tankmazoutemulsie

Voor het waterprobleem zijn er twee oplossingen.

De slechtste oplossing is het water in de tank te laten en de aanzuigleiding naar boven trekken tot op het niveau van de stookolie in de tank. Probleem daarbij is wel dat het water in de tank gaat zorgen voor roestvorming. Daarna zal bij nieuwe regenval het waterpeil in de tank opnieuw gaan stijgen.

Een betere oplossing is het water uit de tank te pompen. Maar dat zorgt natuurlijk voor een meerkost. Het water is immers vervuild met mazout en mag dus niet gewoon in de riolering gepompt worden. Voor kleine hoeveelheden van dat besmet water kan je als particulier terecht in uw containerpark, maar wanneer het om grote hoeveelheden gaat, moet dat water verplicht naar een afvalverwerkend bedrijf. En daar betaal je al snel 0,25 €/kg.

Onze oplossing:

Witte melk?witte melk in mazouttank

Deze witte melk is een emulsie van mazout en water. De mazoutleveranciers doen in hun mazout een emulgator welke het klein beetje condenswater in de mazouttank emulgeert in de mazout. Indien er teveel water in de mazouttank zit dan werkt deze emulgator natuurlijk niet meer. Nu emulgeert hij mazout in het water: vandaar deze witte melk.

Het riscico aan een mazoutank is drievoudig:

Lek in de tank
Enigste manier is uw tank vijfjaarlijks laten keuren. Uw mazoutverbruik en (veel) water in de tank geven U een indicatie.
Retourleiding lekt
Een veelvoorkomend probleem. Een van de grootste oorzaken van bodemvervuiling. De oplossing is zeer simpel. Plaats een eenpijpssyteem “Tiger loop
Overvulling
Om overvulling te voorkomen bestaan er fluiten en thermische sondes. Zorg dat deze werken (controle alle vijf jaar). Een sanering na een overvulling kost zeer veel geld. Een troost. Het is de mazoutleverancier zijn verzekering die betaalt indien u een tankkeuringsattest heeft.

 

Mazouttankservice

Controle of keuring stookolietankRode dop ; Water in mazouttank ; Condenswater tegenhouden in mazouttankMazoutbacterie ; Reiniging stookolietank  ; Verwijdering stookolietank ; Tigerloop: eenpijpssyteem ; Mazoutteller ; Transfertpomp ; Plaatsingsattest mazouttank ; Renovatie stookolietank ; Buitenbedrijfstelling stookolietank ; Instrumentatie stookolietanks ; Overvulbeveiliging ; Kathodische bescherming ; Stroomopdruksysteem ; Paraffinestollling ; Opkuisen mazoutovervulling ; Mazoutstank ; Inkuiping ; Mazoutputdeksel ; Permanente lekdetectie ; Niveaumeting

Verhuur tijdelijke stookolietank ; Nieuwe tank in (kruip)kelder ; Nieuwe bovengrondse tank voor mazoutkachel ; Nieuwe bovengrondse tank 10000 kg ;

Nieuwe bovengrondse tank 2300 kg in de tuin ; Nieuwe ondergrondse tank 5000 kg in de tuin

Zie ook:

Vlarem II

 "Nous n’héritons pas de la terre de nos ancêtres, nous l’empruntons à nos enfants"              Antoine de St-Exupéry  


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2017 GoLanTec energietechniek.| Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 22/02/2017

Terug naar hoofdpagina