logo

Home Technische Info Contact Pers Vacatures

30 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten

Het beste is maar goed genoeg 


Stankproblemen na mazout- of stookolielekken (ook brandgeur)

Beginnen met korrels

http://www.fa-walz.de/includes/image.php?pid_img=110

Oxideren met singuliere zuurstof (O-): O- + O- = O2

CX600

Plasmaveldkoudverbranding:

Mogelijkheid om de geurproblemen weg te oxideren met een plasmaveldionisator. Deze produceert actieve zuurstof (singuliere zuurstof) welke de geurpartikels afbreekt. Toestel kan gehuurd worden op weekbasis.

Deze reukneutralisatoren kunnen toegepast worden in bewoonde ruimten: Deze apparaten zijn plasmaveldgeneratoren en produceren enkelvoudige zuurstof en lage concentraties ozon welke onder de wettelijke MAK drempel liggen. Dit in tegenstelling met ozongeneratoren welke het gevaarlijke ozon produceren.  Deze actieve zuurstof is evenals ozon een supersnel oxidatiemiddel, maar ongiftig –indien correct toegepast.

Ideaal voor volgende toepassingen:

Werkingsprincipe van de plasmaveldkoudverbranding:
Dit apparaat wekt volgens het microoxidatieprincipe, waarbij atomaire zuurstof geproduceerd wordt, zogenoemde clusters. Atomaire zuurstof (vrije radicalen) zijn evenals ozon een supersnel oxidatiemiddel. De in de lucht voorkomende reukstoffen (koolwaterstofmoleculen, H2S, ammoniak enz..) worden geneutraliseerd. Tegelijkertijd worden microben en allergenen zoals bijvoorbeeld sporen in hun celstructuur beschadigd en gedood.

Hoe werkt de techniek?
Professionele ionisatie-generator. Snelle neutralisatie van stank en geuren! Zeer breed inzetbaar door de vorming van enkelvoudig actief zuurstof in plaats van ozon. Het is een kompacte, lichte luchtverfrisser met een onschadelijke werking voor mens en dier. Voor ruimtes 50 m³ of 140 m³

Compact en overal inzetbaar
Uitgevoerd met een tijdschakelaar, luchtfilter, ventilator- en intensiteitschakelaar is hij inzetbaar in kleine maar ook grotere ruimten. De capaciteit kan eenvoudig geregeld worden door deze met de intensiteitschakelaar aan te passen aan de mate van verontreiniging.
De ontgeurder is zeer licht en zeer compact en mag zelfs in bewoonde ruimten worden toegepast, omdat de productie van ozon onder de grenswaarde ligt.
De ontgeurder is een ionisatiegenerator die, in tegenstelling tot ozongeneratoren, alleen enkelvoudig zuurstof produceert en ver onder de toelaatbare grens, sporen van ozon.
Deze geactiveerde zuurstof is net als ozon een zeer snel oxidatiemiddel, echter niet giftig. Door dit actief zuurstof wordt een prettig binnenklimaat gecreëerd. De bacteriën worden gedesactiveerd, geuren geneutraliseerd en de lucht wordt verrijkt met actieve ionen.
De geactiveerde zuurstof in de lucht zorgt ervoor dat geuren zich niet kunnen verspreiden, door ze direct te oxideren waardoor ze veranderen in stoffen die geurloos en onschadelijk zijn. Dit proces beschadigt de celstructuur van virussen, schimmelsporen en bacteriën waardoor deze onschadelijk worden en u een schoon binnenklimaat krijgt.
Ook uitermate geschikt om schimmels en modderlucht te verwijderen uit vakantiehuizen en boten.

Werking
De apparaten zijn ionisatiegeneratoren die enkelvoudig zuurstof produceren (actieve zuurstof). In tegenstelling tot ozon-generatoren wordt slechts zeer weinig ozon gevormd, ver onder de toelaatbare grens. Deze actieve zuurstof is net als ozon een zeer snel oxidatiemiddel, echter niet giftig. Om deze reden kan de stankverwijderaar probleemloos worden ingezet in ruimten waar mensen aanwezig zijn.

Inzetgebieden
Geuren die we waarnemen zijn voornamelijk organisch en bevatten hoofdzakelijk stikstof, zwavel en koolwaterstofverbindingen. De ontgeurder kan deze hardnekkige geurmoleculen door gerichte oxidatie neutraliseren. Geuren die ontstaan door brand, wateroverlast, koken, mensen en dieren worden snel en betrouwbaar verwijderd.
De ontgeurder kan worden ingezet in o.a.: hotels, restaurants, kantoren, ziekenhuizen, toiletruimten, winkels, woonruimtes, appartementen en zwembaden. Deze luchtverfrisser is tevens zeer geschikt voor verhuur en schoonmaakbedrijven. Stank en onaangename geuren worden probleemloos verwijderd.

De reukbestrijder is een plasmaveldionisator. Dit apparaat produceert enkelvoudige zuurstof (O-) en kleine hoeveelheden ozon (O3). Dit in tegenstelling met de klassieke ozongenerator die ozon (O3) produceert.
Deze actieve zuurstof is evenals ozon een sterk oxidatiemiddel, maar niet giftig. Het compacte toestel is met een minuterie, een luchtfilter en een geïntegreerde bedrijfsurenteller uitgerust. Men kan kiezen uit drie ventilatiedebieten en vijf intensiteitsniveau’s van de generator. Dit toestel is onder bepaalde voorwaarden inzetbaar in bewoonde ruimten.

Technische gegevens:


Montage positie:

Mobiele remediator

Aansluitspanning:

230V, 50-60Hz

Aantal buizen:

5 st

Buis grootte:

35mm

Aansluit vermogen:

150 Watt

Gewicht:

11 kg

Afmetingen:

L: 450 mm x w: 280 mm x h: 410 mm

Capaciteit:

Geschikt voor ruimtes tot 450 -500 m²

Toepassingen:

werkplekken, klaslokalen, kantoor, kleedruimtes, kelders, etc…..

Product sheet:

Download PDF

 "Nous n’héritons pas de la terre de nos ancêtres, nous l’empruntons à nos enfants"              Antoine de St-Exupéry  


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2016 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 7/10/2016

Terug naar hoofdpagina