logo

Home Technische Info HVAC Zwembaden Gevel en dakreiniging Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd installatiebedrijf en en bouwt energiebesparende oplossingen voor particulieren en industrie:

 

Alle moderne tanktoebehoren kunnen door ons geleverd en geplaatst worden :  

 

Plaatrubber pakkingen en afdichtingen  

Wij leveren plaatrubber in vele rubbersoorten, o.a. Natuurrubber (NR), SBR, Neopreen, NBR, EPDM, Silicone en in vele maten en kleuren. Plaatrubber is verkrijgbaar in vele uitvoeringen en rubbersoorten, zowel met als zonder geweven inlage voor versterking. Het materiaal wordt gebruikt voor pakkingen en afdichtingen. Wij kunnen het materiaal voor u op rol leveren, maar kunnen ook alle vormen van maatwerk leveren. Wij snijden of stansen plaatmateriaal ook graag voor u op maat voor rubberringen of flensafdichtingen.

Demonteerbare silicone afdichting  

Loctite ultra black

Cu/CuSO4 referentieelectrode  

cu/cuso4 referentieelectrode 2

Tankdeksels

Wij leveren alle manramen van diameter 380 tot diameter 670 mm.

Induwstoppen voor manchons

N100 - 1/2" tot 4"

Beschermkapjes voor bouten

Tankdop

N420 -3/4"

N420-1"

Volle manchons

1 1/2" tot 4"

Halve manchons

1 1/2" tot 4"

Wiegen

De wiegen zijn volgens de nieuwe EN 12285-2 (klasse A):

Wiegen type EN diameter 1295 tot 2520 mm

Aanlijmaansluitingen

Bij oude tanks moet er eventueel een 2" (M) buitendraadaansluiting voorzien worden voor de vulbuis. Wij leveren dergelijk  aansluitstuk.

Bij oude tanks moet er eventueel een 5/4" (F) binnendraadaansluiting voorzien worden voor de overvulbeveiliging. Wij leveren dergelijk  aansluitstuk.

Eerst  wordt het gat uitgeboord met een klokboor. Deze stukken worden boven het nieuwe gat aan de bestaande tank gelijmd met Tec 7.

Geen aansluiting voorhanden voor een fluitthermische sonde in zuigaansluiting

Bij oude tanks is soms geen aansluiting voorhanden voor de montage van een fluit. Volgende oplossing is mooi en professioneel. Een thermische sonde wordt mee ingebouwd in de zuigaansluiting.

Overvulbeveiligingssysteem

Vanaf 1 augustus 2000 verplicht de overheid elke bezitter van een mazouttank om een overvulbeveiliging te plaatsen. GoLanTec Energietechniek  biedt aan om de correcte overvulbeveiliging te plaatsen uitgewerkt door bevoegde en erkende technici met SV nummer.

De sonore beveiliging werkt met het fluit principe. Zolang de mazout het niveau van de invoer van de fluit niet bereikt heeft blijft de fluit fluiten. Als het niveau bereikt is sluit de klep de luchttoevoer af en stopt de fluittoon. Dit is voor de chauffeur het signaal om de mazouttoevoer manueel af te sluiten. De diepte waarop de fluit wordt geplaatst, is bepalend voor de veiligheid van het systeem.

Prototypegoedkeuring fluiten :
CP: keuring van Corcon
ASR 12:                 CP-HR 02-1003 Mastra Pumps
ASR 20:                 CP-HR 02-1004 Euroindex
                             CP-HR 02-1007 Oventrop
                             CP-HR 02-1010

Elektronische sonde elektronische sonde

De sonde is het enige onderdeel van het apparaat dat op de tank gemonteerd wordt. Bij elke levering moet deze sonde elektrisch verbonden worden met de vrachtwagen of met een draagbaar elektronisch seinkastje. Zo wordt het gevoelige element – de thermische weerstand – voorzien van een gelijkstroom. De thermische weerstand warmt op, waardoor de weerstand verandert. Wanneer het peil van de mazout tijdens het vullen in aanraking komt met de weerstand, koelt deze plots af. Daardoor slaat de bevoorradingspomp op de vrachtwagen af en wordt de levering onmiddellijk stopgezet. De diepte waarop de thermische weerstand wordt geplaatst, is bepalend voor de veiligheid van het systeem.

Inzake overvulbeveiligingen geven wij de voorkeur aan het plaatsen van elektronische sondes. Op die manier hoeft niet ingegrepen te worden op de ontluchtingsleiding en wordt de levering volautomatisch gestopt.

Art -Nr

Benaming

Uitvoering

Kabellengte

Lengte dompelsonde

45105

GWG 12 K/1

Grijs

1,5 m

360 mm

45102

GWG 12 K/1

Grijs

1,5 m

480 mm

45100

GWG 12 K/1

Geel

1,5 m

360 mm

45160

GWG 12 K/1

Geel

5,0 m

360 mm

45165

GWG 12 K/1

Grijs

5,0 m

360 mm

45166

GWG 12 K/1

Zonder kop

1,5 m

360 mm

45105B

GWG 12 K/1

Zonder kop

1,5 m

360 mm

45167

GWG 12 K/1

Zonder kop

5,0 m

360 mm

45104

GWG 12 K/1 met bevestigingshoek

Grijs

1,5 m

360 mm

20190

GWG 12 K/1/C met Euroflex 312

Geel

1,5 m

360 mm

Prototypegoedkeuring thermische sondes :
GWG12 K/1 CP05/1201-HCC001: Z-65.17-182 Afriso Euro-index

Types : 

GWG GWD 080-150   Z65.17.227 (GOK)

GWG 12                    Z65.17-182 (Afriso euro-index)

http://www.euro-index.be/fiches_nl/GWGSONDES.pdf

Overvulbeveiligingssysteem voor tankstations

GoLanTec Energietechniek  biedt aan om de correcte overvulbeveiliging te monteren door bevoegde en erkende technici met SV nummer. De sondes zijn voorzien van een, in glas gekapselde, PTC-temperatuursafhankelijke weerstand. Deze weerstand wordt opgewarmd bij aansluiting met de elektronische versterker op het voertuig. Deze versterker zal het temperatuurverschil opmeten en, afhankelijk van de omgevingstemperatuur aan de sonde, vrijgave doorgeven om de tank te vullen. Wanneer het vloeistofniveau in de voorraadtank de sonde bereikt, ontstaat een plotse afkoeling van de opgewarmde weerstand. De versterker op het voertuig zal deze plotse weerstandsverandering waarnemen en onmiddellijk de levering doen stoppen. De losinstallatie op het voertuig wordt automatisch uitgeschakeld. De voorraadtank is gevuld, zonder risico van productoverloop.  

Voor benzinestations moet de apparatuur explosieveilig zijn. Drie toestellen zijn explosieveilig goedgekeurd :

De overvulbeveiligingssondes, type PTC (Fafnir, Euro Index, GOK,...) geplaatst bij een verdeelinstallatie met meerdere houders/compartimenten met een afstandsvulling dienen getest met testapparaat. (zie handleiding testapparaat Tryges)

Bij de indienststelling in de droge en de natte fase. D.w.z., de sondes dienen uit de houder genomen te worden en getest in de lucht en daarna in water, om de eventueel verkeerdelijk aangesloten sondes te kunnen opsporen.

Bij het periodiek onderzoek, test in droge fase.

Terugkoppeling van thermische sonde naar tankwagen (draadloos)

Bestaat uit :

Permanente lekdetectie op dubbelwandige tank

Inkuiping

Dit is een constructie die de mazout moet opvangen in geval van een lek in de tank. Ze moet lekvrij zijn en gemaakt van niet-ontvlambare materiaal. Haar inhoud moet de totale nominale inhoud van de grootste tank kunnen bevatten (Vlaanderen). Een inkuiping kan afgewerkt worden met een vijverfolie met voldoende dikte en resistent aan koolwaterstoffen. Metselwerk is niet stevig genoeg. Beter is een betonnen inkuiping. In het geval van een gebetoneerde constructie kunnen volgende producten toegepast worden om de koolwaterstofdichtheid te garanderen:

De letterlijke VLAREM wetgeving:

Art. 5.17.3.1. § 1. De houders dienen in of boven een inkuiping geplaatst te worden teneinde brandverspreiding, bodem- en/of grondwaterverontreiniging te voorkomen.

Dubbelwandige houders, uitgerust met een permanent lekdetectiesysteem dienen niet in of boven een inkuiping geplaatst te worden.

Art. 5.17.3.6. § 1. De inkuiping en de fundering voor vaste houders met een individueel waterinhoudsvermogen vanaf 10.000 l dienen gebouwd te worden volgens een code van goede praktijk onder het toezicht en volgens de richtlijnen van een architect, een burgerlijk ingenieur architect, een burgerlijk bouwkundig ingenieur of een industrieel ingenieur in de bouwkunde.

§ 3. De inkuiping dient bestand te zijn tegen de inwerking van de opgeslagen vloeistoffen en dient vloeistofdicht te zijn. De inkuiping dient een voldoende sterkte te hebben om te weerstaan aan de vloeistofmassa die bij breuk uit de grootste in de inkuiping geplaatste houder kan ontsnappen.

De vloer dient zodanig aangelegd te zijn dat de verspreiding van de lekvloeistoffen minimaal blijft en dat de lekvloeistoffen gemakkelijk kunnen worden verwijderd.

Site Euroindex

Site GOK

Mazouttankservice

Controle of keuring stookolietankRode dop ; Water in mazouttank ; Condenswater tegenhouden in mazouttankMazoutbacterie ; Reiniging stookolietank ; Verwijdering stookolietank ; Tigerloop: eenpijpssyteem ; Mazoutteller ; Transfertpomp ; Plaatsingsattest mazouttank ; Renovatie stookolietank ; Buitenbedrijfstelling stookolietank ; Instrumentatie stookolietanks ; Overvulbeveiliging ; Kathodische bescherming ; Stroomopdruksysteem ; Paraffinestollling ; Opkuisen mazoutovervulling ; Mazoutstank ; Inkuiping ; Mazoutputdeksel ; Permanente lekdetectie ; Niveaumeting

Verhuur tijdelijke stookolietank ; Nieuwe tank in (kruip)kelder ; Nieuwe bovengrondse tank voor mazoutkachel ; Nieuwe bovengrondse tank 10000 kg

Nieuwe bovengrondse tank 2300 kg in de tuin ; Nieuwe ondergrondse tank 5000 kg in de tuin

 

"Nous n’héritons pas la terre de nos ancêtres, nous l’empruntons à nos enfants"              Antoine de St-Exupéry  


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2018 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 8/06/2018

Terug naar hoofdpagina