logo
Home Technische Info Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


Aqualoon PE filterballen filteren tot 1 Ám met weinig drukverlies.

AQUALOON 1 µm PE filterballen
aqualoon ballen 1aqualoon ballen 2
Aqualoon voor zand & patroonfilters (700 gr/doos)

Aqualoon is een uniek nieuw filtermedium voor zandfilters en cartridge filters. Aqualoon, de nieuwe manier om water te filteren met tal van voordelen en veel lichter dan andere filtermedia. Gaat tot 1 µm! Aqualoon bestaat uit kleine bollen 100% polyethyleen getrokken uit 1 vaste kern. In tegenstelling tot gelijkaardige producten vezelt Aqualoon niet uit en komt het ook niet in het zwembad terecht. Het is veel lichter dan traditioneel filterzand of filterglas. Kan vuildeeltjes tot 1 micron filteren! Filtert ook vetten uit het water. Na de backwash, 1 à 2 minuten naspoelen zodat de PE filterballen zich goed neerzetten onderaan in de filter.

Voordelen

aqualoon ballen 3aqualoon 4
Nach dem Rückspülvorgang empfiehlt es sich, 1 bis 2 Minuten nachzuspülen. So wird gewährleistet, dass alle Aqualoon Kügelchen sich nach unten absetzen und verdichtet werden und unmittelbar nach dem Wechsel in die Filterstellung kein Restschmutz in das Schwimmbecken gespült wird.

Aqualoon comes in the form of tiny balls made of 100% polyethylene. It consists of a network of interlaced strands that are manufactured to prevent the balls from fraying and releasing residues during use. This process increases their lifespan and frequency of use at the same time. It is energy and cost efficient.

aqualoon 4aqualoon 5

Brochure

Fibalon Polyester filterballen filteren tot 10 µm met weinig drukverlies.

Fibalonfibalonfibalon2
Wat is Fibalon filtermateriaal?
Fibalon is een polymeervezelfilter van hoge kwaliteit, gemaakt in Duitsland. Fibalon is erin geslaagd om fijne structuren te produceren om een zeer hoog filterrendement te krijgen. Ook de kleinste, voor het oog onzichtbare, viezigheden worden uit het water gefilterd. De vezelfiltering van Fibalon zorgt voor een onvergelijkbare hoge opnamemogelijkheid van vervuiling. De filters gaan langer mee en filteren beter.
Geschikt voor alle cartouche- en zandfilters
De Fibalon filter is geen poeder, zand of een papierenfilter maar bestaat uit vezelballen. De structuur van deze vezelbal bestaat uit een vastere kern en een zachte omhulling. De ballen leunen tegen elkaar en vormen een vulling die de vorm aanneemt van de binnenkant van het filterhuis, ongeacht de vorm of maat.
Hierdoor past deze filter in alle cartouchefiltercontainers en is dus geschikt voor alle spa's of opzetzwembaden. Ook past Fibalon in alle zandfilters en is dus geschikt voor alle vormen en maten zwembaden.

Waarom een Fibalon spa filter?
Oude spa filters,cartouchefilters en zandfilters zijn duur, lastig schoon te maken en vaak moeilijk te bestellen.

Hoe gebruik je het Fibalon Filtermateriaal?
Cartouchefilters
Zeer eenvoudig; open het filterhuis en verwijder het de cartouchefilter. Deponeer het Fibalon materiaal in het bijgeleverde netje en vul het filterhuis. Verdeel de ballen zonder deze aan te drukken. Sluit de filter af en u bent klaar voor gebruik.
Zandfilters
Zeer eenvoudig; open het filterhuis en verwijder het zand. Vul de filter met Fibalon en verdeel de ballen zonder deze aan te drukken. Sluit de filter af en u bent klaar voor gebruik.

Waarvoor is het Fibalon filtermateriaal geschikt?
Fibalon kan worden gebruikt als spa filter maar ook als jacuzzi filter, whirlpool filter en natuurlijk als zwembadfilter.
Bij Intex en Bestway zwembadfilters en voor de meeste spa's kunt u het beste het gratis bijgeleverde netje gebruiken. Dan kunnen de filterballen niet in de leiding komen.
fibalon 3fibalon4
De voordelen van Fibalon filters

Zwembad

Vloerisolatie ; Warmtepomp voor zwembaden ; Zonnecollector ; Micro warmte kracht koppeling ; Zwembadpomp ; pH en redoxregeling ; Broomdosering ; Zwembad moderniseren ; Zwembadafdekking ; Spiegelmuur ; Aquariumvensterzwembad ; Zwembadkuisrobot ; Zwembad hekafsluiting ;

Inox zwembad ; Corrosie van inox zwembad ; Electrolytisch polijsten van inox 316L of 316 Ti

Glasparels in uw zwembadfilter ; PE filterballen ; Zwembadfilter ; Vlokking ; DE filter ; Cycloonafscheider ; Jacuzzi nanofiltratie ;

 


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2016 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 8/6/2016

Terug naar hoofdpagina