logo

Home Technische Info HVAC Zwembaden Gevel en dakreiniging Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd installatiebedrijf en en bouwt energiebesparende oplossingen voor particulieren en industrie:

Huisluchtsterilisatoraetaire logoaetaire 4aetaire livingmasker

UV-C luchtdesinfectie, schone lucht is een basisbehoefte. U drinkt geconditioneerd water (uit de kraan of uit flessen). Wanneer start u met het inademen van geconditioneerde lucht? De lucht die we inademen is één van onze drie basisbehoeften: eten, drinken en ademen.

Helaas is onze lucht niet overal even schoon. Besmettelijke bacteriën, virussen en schimmels verspreiden zich door de lucht en kunnen ons ziek maken. Daarnaast kan lucht pollen en stofdeeltjes bevatten die allergische reacties zoals hooikoorts kunnen opwekken. Nationaal en internationaal zijn er regels en wetgevingen ingevoerd om de kwaliteit van lucht te verbeteren. Door deze maatregelen is er een industrie ontstaan, die zich toespitst op de reiniging van lucht in gesloten ruimtes. Veel mensen brengen immers het grootste gedeelte van de dag door in gesloten ruimte, die over het algemeen weinig worden geventileerd.

aetaire 2aetaire 3

Met de UV-C sterilisator kunnen ziektes, allergieën en de verspreiding van de stoffen die dit veroorzaken worden voorkomen. De luchtreiniger combineert een filter, ionisator en een ultraviolette reiniger in één professioneel systeem. De lucht die het apparaat verlaat is daardoor voor 90% gefilterd, geïoniseerd en gedesinfecteerd door UV-C straling. Het apparaat zuivert met gemak de bacteriën, virussen, schimmels, pollen en stofdeeltjes uit de lucht die wordt ingeademd. De lucht in de leefomgeving wordt zo continu beschermd.
Aetaire luchtdesinfectie wordt onder andere toegepast in de gezondheidszorg, laboratoria en de voedselverwerkende industrie, waar een steriele omgeving een vereiste is. Maar in kantooromgevingen, wachtkamers en kantines bewijst de Aetaire ook zijn toegevoegde waarde.

Hoe belangrijk is lucht voor U?
Lucht die we inademen is één van onze belangrijkste basis behoeften. We hebben lucht nodig om op aarde te kunnen leven. Een schone, frisse lucht zorgt voor betere werkprestaties, een goed humeur en een gezond en fit gevoel. U kent vast wel het ontspannende gevoel die een schone en natuurlijke omgeving opwekt. Lucht heeft een groter effect op ons dan we realiseren.
Lucht kan net zo veel goede als slechte stoffen bevatten. Onze lucht is niet overal even schoon, besmettelijke bacteriën, virussen en schimmels verspreiden zich gemakkelijk door de lucht en kunnen ons ziek maken. Lucht kan ook pollen en stofdeeltjes bevatten die allergische reacties kunnen opwekken bij mensen die er gevoelig voor zijn. We weten allemaal hoe makkelijk we een griepvirus kunnen oplopen of bijvoorbeeld last kunnen krijgen van hooikoorts in het voorjaar.
Veel mensen brengen het grootste gedeelte van de dag in gesloten ruimten door zoals op het werk, op school of gewoon thuis. Testresultaten bewijzen dat gesloten ruimten veel meer bacteriën, virussen en schimmels bevatten dan open ruimten. De lucht in gesloten ruimten is meestal weinig geventileerd, stoffig en zit daardoor vol met infectiestoffen. Naast bacteriën, virussen, schimmels en pollen kan lucht ook sigarettenrook, geurtjes van eten of huisdieren en uitlaatgassen bevatten. Toenemende hoeveelheden van dit soort infectiestoffen werken als stimulerende mechanismen voor verschillende variaties van ziektes waarvan griep en astma de meest bekende zijn.
De vervuiling van aarde en daarmee ook de luchtvervuiling heeft al lange tijd onze aandacht. Tegenwoordig zijn er internationaal afgesproken protocollen met het doel de milieuvervuiling te verminderen. Ook zijn er nieuwe nationale en internationale regels en wetgevingen ingevoerd om de kwaliteit van lucht te verbeteren. Door deze maatregelen is er een industrie ontstaan waarbij nieuwe technologieën zijn ontwikkeld om lucht in gesloten ruimtes te kunnen reinigen.

PHI-systeem

Photocatalytic Oxidation 4Photocatalytic Oxidation 5
Het PHI-systeem is een module die met UV-C licht de verontreinigingen in de binnenlucht uitschakelt. Het verbetert effectief de binnenluchtkwaliteit. De apparatuur werkt met de geavanceerde Photohydroionisation (PHI) technologie. PHI maakt gebruik van een cel die vijf oxidatoren produceert. Die zijn zeer krachtig, maar onschadelijk voor mens, dier en plant.
Binnen de PHI cel wordt op twee verschillende golflengtes UV-licht gericht op een katalysator. De katalysator bestaat uit vier verschillende metalen; titanium, zilver, rhodium en koper. Het oxidatieproces ontstaat door een combinatie van de opgewekte lage ozonwaarde (minder dan 0,03 ppm) en een zeer geringe hoeveelheid vocht uit de omgevingslucht. De PHI-cel bootst een natuurlijk reinigingsproces na. De geproduceerde oxidatoren bewegen zichzelf door de ruimte en gaan daarbij op zoek naar moleculen om een verbinding mee aan te gaan. In feite vindt er dan oxidatie plaats. Doordat het PHI-systeem verschillende oxidatoren combineert, stijgt de effectiviteit en worden vele verbindingen onschadelijk gemaakt. De oxidatoren worden uiteindelijk omgezet in water en CO2.

Een revolutie in luchtdesinfectie
Dit is een revolutionair nieuw luchtzuiveringsproduct. Combinatie van:

In één professioneel systeem. U kunt nu de bacteriën, virussen, schimmels, pollen en stofdeeltjes doden en zuiveren uit de lucht die u inademt. De lucht in uw leefomgeving wordt continu beschermd en u kunt ziektes, allergieën en de verspreiding van de stoffen die dit veroorzaken voorkomen.

UV-C spectraUV-C 3

aetaire 4DNA vernietiging

1. Circulatieventilator ventilator
De ebm-papst–ventilator zuigt de lucht in de kamer in de onderkant van de ætaire en creëert daarmee een luchtcirculatie. De ventilator circuleert per uur 50 m³ lucht door de ætaire. De ætaire kan ingesteld worden op 25 of 50 m³/h, afhankelijk van de grootte van de kamer.
De ebm-papst 400-ventilator is gebouwd met hypermoderne technologieën. De schoepen zijn bijvoorbeeld uitgerust met vleugeltjes die zorgen voor een geluidsreductie van 3 dB in vergelijking met een standaardventilator. De ventilator is niet alleen stil, dankzij intelligente snufjes in de motor is deze ook nog eens zeer voordelig in het gebruik. De ventilator is zeer energie-efficiënt. Het stroomverbruik op de hoogste snelheid is 4 Watt en bedraagt slechts 1 Watt in de nachtinstelling.

Geluid

Geluid bij 25 m³/h = 25 dB (erg stil)
Geluid bij 50 m³/h = 28 dB
Ter vergelijking:
• Opnamestudio: 30 dB
• Koelkast: 45-50 dB
• Koffiezetapparaat: 50-60 dB
• Verkeer: 70 dB
• Stofzuiger: 60-85 dB

2. Ionisatiebliksem
De lucht die is ingezogen, komt langs de ionisator. De ionisator geeft 8,5 miljoen negatieve ionen per kubieke centimeter af in de lucht. De meeste stofdeeltjes in een gesloten ruimte hebben een positieve lading. Negatieve ionen trekken dan de positieve stofdeeltjes aan. Door negatieve ionen aan de lucht toe te voegen, worden de positieve deeltjes in de lucht zwaarder en zakken naar de grond. Dit proces zorgt dus voor een schonere, stof- en pollenvrije lucht. Op plekken waar de lucht schoon is, bevat deze veel meer negatieve ionen.

Hieronder staan enkele voorbeelden van een groot aantal negatieve ionen in verschillende omgevingen, per cm³.
• Waterval, bos: 50.000
• Bergen, zee: 5000
• Rand van de stad, weiland: 700-1500
• Park in de stad: 400-600
• Stoep: 100-200
• Huis in het centrum van de stad: 40-50
• Gesloten kantoor met airconditioning: 0-25

luchtkwaliteit

3. 3M-Filter aetaire 14
De lucht gaat door de 3M HAF (High Air Flow) filter. Deze speciale filter bevat een antibacteriologische laag die voorkomt dat verschillende besmettelijke stoffen zich op de filter kunnen hechten. Deze antibacteriologische laag vertraagt de snelheid waarmee de filter verstopt raakt en zorgt dus voor een langere levensduur. De stofdeeltjes en pollen die toch voorbij de ionisator komen, worden door de 3M-filter uit de lucht gefilterd.
De HAF (High Air Flow) luchtfiltering van 3M met antibacteriologisch middel vangt op effectieve wijze grotere deeltjes uit de lucht. Deze filters trekken stof aan en houden deze vast, waardoor ze ideaal zijn voor apparatuur dat op grote snelheid werkt. Een 3M-filter is ideaal voor het helpen verwijderen van grotere deeltjes, zoals stof, pollen, schimmelsporen en huidschilfers van huisdieren, uit de lucht die door de filter gaat. Het antibacteriologische middel helpt de groei tegen te gaan van schimmel en meeldauw op de filter.

4. Luchtsterilisatie met UV-C lamp lampUVC 11
Nadat de lucht de filter is gepasseerd, wordt deze blootgesteld aan UV-C–licht met een reinigende werking. De speciale Philips UV-C–lamp in de ætaire produceert ultraviolette straling op een golflengte van 253,7 nm. Dit UV-C–licht doodt bacteriën, virussen, schimmels en andere primitieve organismen. De straling vernietigt de DNA-structuur van de micro-organismen en voorkomt dat ze  zich reproduceren. Deze methode werkt zelfs als de micro-organismen immuun zijn geworden voor andere desinfectiemethoden. De lucht wordt op een schone en efficiënte wijze gedesinfecteerd en u geniet zo van een perfecte luchtkwaliteit.
Technische specificaties Philips TUV-PL-L60W/4P HO lamp
• TUV PL-L 60 Watt
• UV-C output 19 Watt
• Dosis 4,23 mJ/cm² (Luchtstroom 50 m³/uur)
UV-C–behandelingen worden niet alleen gebruikt voor het reinigen van lucht, maar ook voor het reinigen van water en oppervlaktes. Philips heeft veel ervaring in de toepassing van deze technologieën in ziekenhuizen, bacteriologische onderzoekslaboratoria, de farmaceutische en voedselverwerkende industrie, drinkwater- en afvalwaterzuivering, luchtbehandelingssystemen, enz.
Andere voordelen van Philips-technologie zijn:
• Lange levensduur van de lampen
• Hoogste output aan het einde van de levensduur
• Het grote assortiment single-ended lampen maakt een compacte uitrusting en gemakkelijke vervanging van lampen mogelijk.
• Een zeer lage dosis kwik voor een beter milieu.
• Constante kwaliteit voor betere betrouwbaarheid van uw apparatuur.

5. Timer
Bevat een ingebouwde urenteller die nauwkeurig bijhoudt hoe lang de lamp al aanstaat. U weet precies wanneer de lamp en de filter vervangen dienen te worden. Met behulp van de timer kunt u de ætaire voor elk uur van de dag op de gewenste snelheid instellen. Bijvoorbeeld: in een slaapkamer hoeft de ætaire niet de hele nacht op 50 m³ per uur te draaien; 25 m³ per uur is meer dan genoeg. In de wachtkamer van de huisarts is de volle snelheid waarschijnlijk de beste keuze. U ziet dus dat de ætaire ingesteld kan worden voor elke kamer en elke situatie.

6. Behuizing
Het speciale aluminium binnenste van de behuizing zorgt voor een extra reflectie van de UV-C–straling. Hierdoor is de UV-C tot 50 % efficiënter. Dankzij de reflectie staan de micro-organismen vanuit alle richtingen bloot aan de dodelijke UV-C–straling, waardoor het effect gemaximaliseerd wordt.

7. Schone lucht
De lucht die het toestel verlaat, is voor 90 % gefilterd, geïoniseerd en gedesinfecteerd. Schone lucht in uw leefomgeving is zeker beter voor uw gezondheid. Het verhoogt de weerstand van uw lichaam, het vermindert ademhalingsproblemen of voorkomt deze helemaal en angsten en depressie verminderen of verdwijnen volledig. Het belangrijkste effect is dat ziektes worden voorkomen. Eén ziekte uitgespaard; toestel terugverdiend en betaald!

Technische specificaties
• Vermogen 65 Watt
• Lamp Philips PL-L 60W/4P HO 60 Watt
• UV-C Dose 4,23 mJ/cm² (air flow 50m3/hr)
• UV-C (W) output 19.0 Watt
• UV-C (%) na 8000 uur 85 %
• Filter 3M™ High Air Flow (HAF) Air Filter
• Ventilator 12 Volt
• Max. Inhoud ruimte 100 m³
• Max. Doorstroom 50 m³/hr
• Afmeting apparaat 60x17x15 cm

 

Verbruiksproductenaetaire 14lamp aetaire

a) Filterdoek

b) Lamp 8000 uren

 

spectrumUV-C 1

Zie ook :

Geïoniseerde lucht ; Koudplasma ionisatie voor industriële emissiereductie ; Mazoutstank ; UV sterilisatie van lucht ; Luchtsterilisator 60 m³ ;

Ozontoedosering ; Dampkap met ozonafvoer ;

Actief kool ventilatie ; Actief kool cartridges voor plantenkweek ;

Fijnstofneerslag ;

"Nous n’héritons pas la terre de nos ancêtres, nous l’empruntons à nos enfants"              Antoine de St-Exupéry  


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2020 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op21/10/2019

Terug naar hoofdpagina