logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf.

 

Waterdispenser met R.O.waterdispenser10Waterdispensor goossensbinnenzicht RO waterdispensorwaterdispensor met grote flessen

Waterfontein: Heet, kamertemperatuur en gekoeld water door 4x omgekeerde osmose

Aansluiten op put, regen, stadswater en waterafvoer en 230V. Geen gezeul meer met lege PMD flessen.

4 traps omgekeerde osmosefilters omgekeerde osmoseomgekeerde osmose

waterdispenser 1

Specificaties:

• Microprocessor control
• Gemakkelijke toegang aan elektronica en cartouches
Onafhankelijke heet/koud schakelaars en drukknoppen
Heet water tot 100°C
Ingebouwde 4-traps omgekeerde osmose
Drie watertemperaturen: kamertemperatuur, gekoeld en heet water
Automatische uitschakeling van de verwarming als de tank leeg is
11 liter capaciteit van de R.O. reservoir

Omgekeerde osmosewaterdispenser 2
227 liter/dag
• TFC membraan
• 5 micron sediment filter
• Twee actief koolstof in-line filters
Actief kool nafilter in-line filter
Volledig geassembleerd
• All hardware inbegrepen
• Automatische volle tank bewaking
• Booster pump

Specificaties:
Debiet: 50 GPD  = 50 Gallons per day =  227 liter/dag
Spanning:  230 Volt.
Maximale waterdruk: 3,3 bar 
Afmetingen: (cm)42 (L) x 110(H) x 37 (W) 
Gewicht: 22.5 kg

Voordelen

Prisj fles spa reinePMD zak

Het geheim voor betere koffie? Kalk verwijderen!

koffie 1koffie 2
Professionele barista’s weten het maar al te goed: kalk is nefast voor koffiemachines. Wie zelf een Senseo of ander automatisch koffiezetapparaat bezit, krijgt dan ook regelmatig de melding dat het tijd is om het toestel te ontkalken.
Kalk en de smaak van koffie
De hardheid van het water heeft een grote invloed op de smaak van uw koffie. Sommige professionele barista’s gebruiken enkel zacht water, want zij weten: hoe zachter het water, hoe minder kalk en mineralen het bevat. En hoewel zowel kalk als magnesium smaak helpen onttrekken, is een teveel van deze twee nefast voor uw koffie. Kalk bindt zich ook aan andere mineralen in het water, en geeft koffie zo een vlakke of zelfs modderige smaak.
De juiste temperatuur
De juiste temperatuur is 92 à 96°C. De meest ideale watertemperatuur om koffie mee te zetten is 92-96°C. Als je kokend water op de koffie schenkt, verbrandt de koffie. Te koud water geeft onvoldoende extractie, alhoewel de meningen daarover verdeeld zijn. Sommigen vinden dat bepaalde koffies juist lekkerder smaken wanneer ze gezet worden met wat kouder water.

Het geheim voor betere thee? Kalk verwijderen!

thee 1thee 2
Thee zetten is niet zo eenvoudig als het lijkt. Niet alle thee wordt namelijk op dezelfde manier bereid. Het is erg belangrijk om de juiste techniek te kennen voor de thee die je wilt gaan zetten. Alleen op die manier haal je het beste uit de thee. Spa blauw geeft het beste resultaat, zeker als het leidingwater erg hard is.
Bereiden van groene en witte thee
Voor het bereiden van groene en witte thee begin je altijd met gefilterd of mineraal water. Breng het water aan de kook en wacht vervolgens tot het water is afgekoeld tot ongeveer 85 tot 75°C voordat je het over de theebladeren giet. Het duurt zo'n 30 tot 60 seconden totdat het kokende water tot deze temperatuur is afgekoeld. 70-75°C is de juiste temperatuur voor groene thee, terwijl witte thee het beste smaakt bij een temperatuur van 80-85°C.

Gebruik nooit kokend water voor het zetten van groene of witte thee. Je "kookt" dan de bladeren waardoor deze bitter zal smaken.
Gebruik ongeveer 2 gram per tas. Je kunt de bladeren voor meer dan één kop thee gebruiken. Mits je thee goed zet, geven hele theebladeren meerdere koppen thee per theelepel.
Spoel de kop of pot die je wilt gebruiken altijd met heet water. Vul hem hierna met de gewenste hoeveelheid theebladeren. Om de hoeveelheid cafeïne te verminderen schenk je als eerste net genoeg water over de bladeren om ze te bedekken. Dit laat je 20 seconden staan waarna je het water afgiet. Schenk vervolgens voldoende water in de kop of pot en geef de thee voldoende tijd om te trekken.
Een groene thee laat je 1 tot 5 minuten trekken. Voor een witte thee wordt tussen de 4 en 15 minuten aangehouden. Het trekken van thee is afhankelijk van je eigen smaak. Je zult moeten experimenteren om uit te vinden wat je het lekkerst vindt. Ook met de hoeveelheid thee kun je experimenteren wat het zetten en drinken van thee een persoonlijk tintje geeft.
Als de juiste smaak bereikt is, verwijder dan de bladeren om te voorkomen dat ze doorkoken. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de thee een bittere smaak krijgt. Groene thee kan ook prima gekoeld gedronken worden. Laat de groene thee in dat geval twee en een halve minuut trekken. Wacht tot de thee is afgekoeld voordat je ijs toevoegt.

Kalk en de smaak van thee
De hardheid van het water heeft een grote invloed op de smaak van uw thee. Sommige professionele zaken gebruiken enkel zacht water, want zij weten: hoe zachter het water, hoe minder kalk en mineralen het bevat. En hoewel zowel kalk als magnesium smaak helpen onttrekken, is een teveel van deze twee nefast voor uw thee. Kalk bindt zich ook aan andere mineralen in het water, en geeft thee zo een vlakke of zelfs modderige smaak.

De juiste temperatuur
De juiste temperatuur is 70 à75°C.

Spuitwater: Sodastream

Sodastream Mega Pack Spirit bruiswatertoestel + 60L CO2-cilinder en 3 flessen
sodastream 2sodastream
Sodastream Mega Pack Spirit bruiswatertoestel

 

Filter 1: voorfilter S-PP5 5 µm
9 7/8” x 21/2” Melt blown 5 micron

Filter 1

Filter 2: Actief kool voorfilter
S-BL

Carbon block 9 3/4" x 2 1/2 "
Filter 2

Filter 3: Omgekeerde osmose membraan
Vontron Model ULP1812-75

votron 3votron 6
votron 1votron 2votron 6votron 7
votron 4votron 5

 

Filter 4 : Actief kool nafilter: Taste and aroma
Supreme S-L-CARB
nafilter aktief kool 2
Moet verschillende minuten gespoeld worden bij vervangen cartouche.

Afvoer
Een omgekeerde osmose heeft maar een rendement van 30%. 70% gaat naar de riool.
Indien mogelijk afvoer voorzien naar regenwaterput.
ro membraanSCHEMA


P
lastiek afval overal.

pmd 1pmd 3

De recyclage van plastic flessen
De recyclage van PET- en HDPE-flessen en flacons is uitgegroeid tot een grote industrie. De vraag naar gerecycleerde materialen stijgt, net als de ingezamelde volumes. Er blijft nog heel wat ruimte om de recycleerbaarheid van PET- en HDPE-flessen te verbeteren.
PET is wel een typisch seizoensproduct. De consumptie van drank in PET-flessen ligt in de zomer een pak hoger dan in de winter. Ook fenomenen zoals het WK Voetbal hebben een merkbare invloed op de ingezamelde hoeveelheden.

"Nous n’héritons pas la terre de nos ancêtres, nous l’empruntons à nos enfants"              Antoine de St-Exupéry  


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2021 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op1/08/2021

Terug naar hoofdpagina