logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf en en bouwt energiebesparende HVAC installaties voor particulieren en industrie:

Omgekeerde osmose (R.O.)

  

Omgekeerde osmose is een techniek, die gebruik maakt van het principe van osmose om zoet, zeer zuiver  water  te produceren. Door op een vloeistof een hogere druk uit te oefenen dan de osmotische druk, wordt het omgekeerde effect verkregen dan bij gewone osmose. De vloeistof wordt door de halfdoorlatende membraan teruggeperst, terwijl de zouten achterblijven.

Toepassingen:    

Principe:    

Het principe van omgekeerde osmose is eenvoudig.Als je in een vat twee verschillende soorten vloeistoffen hebt, bijvoorbeeld zuiver water en water met zout, en die zijn gescheiden door een membraan, dan zal het zuiver water proberen door te dringen (osmose) naar het water met zout, om zo een evenwicht te bereiken. Dit gebeurt onder invloed van de osmotische druk. Dat is het natuurlijk proces van osmose. Bij omgekeerde osmose gaat men de natuur tegenwerken, door druk op het zout water uit te oefenen. Door druk uit te oefenen op het zout water zullen de waterdeeltjes overgaan naar de kant van het zuiver water. De zoutdeeltjes worden door het membraan tegengehouden. Het resultaat is een opgeconcentreerde zoutoplossing die overblijft in de ene helft van het vat en volledig zuiver water in de andere helft. 

Water wordt onder druk door een halfdoorlatende celwand geperst waardoor verontreinigingen zoals bacteriŽn, chloor, metalen en gif achterblijven. Deze verontreiniging wordt weggespoeld als afvalwater. De ratio afvalwater/zuiver water hangt af van het systeem. De omgekeerde osmosetechniek zorgt voor zeer schoon drinkwater dat 98% zuiver is van verontreiniging. Een kwaliteit die u nooit in een fles of leiding tegenkomt. 

Waarom?

Meer dan 90% van de onzuiverheden aanwezig in het water worden verwijderd: lood, nitraat, chloor, sulfaat, onkruidverdelgers, insecticiden, bacteriŽn. Wat ook de herkomst van het water voor uw huishouden is (bronwater, putwater), meestal hebt u geen idee welke elementen het bevat. Enkel een slechte smaak of geur zullen u alarmeren. Weet echter dat een hoop gevaarlijke waterverontreinigingen smaak noch geur hebben!

Omgekeerde osmose is het meest geperfectioneerde filtersysteem voor de productie van zuiver water, zowel voor particulier, KMO als industrie. Het is een milieuvriendelijke oplossing en bevat geen chemicaliŽn. Omgekeerde osmose water is speciaal ontworpen voor gebruik in de keuken, om te koken, het maken van koffie, thee en soep maar ook zeker ideaal als drinkwater.

KOSTENBESPAREND

Gedaan met flessen water sleuren ! Het gaat hierbij om een ťťnmalige investering die zich snel terugbetaalt. U heeft ook geen stockagekosten en minder afval ! U heeft zelfs de mogelijkheid om bruisend water en uw eigen limonades en ijsjes te maken. Vergeten we ook niet het aquarium en het drinkwater voor uw huisdier. De smaak is fris en neutraal, zoals goed drinkwater behoort te zijn. Het is zelfs gezonder dan de meeste flessenwaters.

merlin 1MERLIN RO-Unit PRF-RO: 2000 L/dag
merlin 2merlin 3merlin 4merlin5

The 750 RT RO system works exactly like a small commercial RO system. Inlet water is first filtered to remove particulates and some contaminants. Water is then directed to two membrane elements in series to produce high flow rate purified water. The concentrate from element one is channeled into the inlet of the second element The waste water from the process of pressurized osmosis is directed to the drain, and after going through an activated carbon post-filter, the highly purified filtered water is delivered to the small faucet included with the system. The dual element RT 750 RO system removes the highest percentage of inlet water contaminants, typically 99%.

montage 1montage 2

Merlin1merlin 2merlin3merlin 4
Download the Merlin Brochure (435 KB)
http://www.universalwater.net/pdficon.gif
Download the Merlin Specification Sheet (403 KB)
http://www.universalwater.net/pdficon.gif
Download the Merlin Installation Manual (1.3 MB)
http://www.universalwater.net/pdficon.gif
Download the Merlin Application Guide (1.06 MB)
http://www.universalwater.net/pdficon.gif
Download the Merlin Performance Data (193 KB)
http://www.universalwater.net/pdficon.gif


merlin 5merlin 6

merlin 7

Zie ook:

Omgekeerde osmosewater: beter dan flessenwater ; Omgekeerde osmose als spoelwater voor vaatwas in de horeca ; Gekoeld en heet osmosewater(Dispenser) ; Omgekeerde osmosewater ;

Service op omgekeerde osmose installaties ruitenwassers ; Onderhoud op omgekeerde osmose installaties

 

 "De toutes les passions, la seule vraiment respectable me paraît être la gourmandise"              Guy de Maupassant


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2019 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com
Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 5/03/2019

Terug naar hoofdpagina