logo
Home Technische Info Contact Pers Vacatures

25 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


Wij zijn geen keuken- of badkamerbouwers. Wij moderniseren enkel uw toestellen. Wij leveren, plaatsen, bouwen in, modificeren uw keuken of badkamer. Hoewel we het warm water niet hebben uitgevonden, hebben we de installatie ervan wťl geperfectioneerd.

Vergroot uw te kleine boiler of geiser met een uitwendige reservoir (kitballon) 

Indien uw boiler in uw bestaande gasketel te klein uitvalt, kunt u op een eenvoudige wijze het volume vergoten door het bijplaatsen van een uitwendige boiler. Deze wordt opgewarmd door het rondpompen van het sanitair warm water. Het benutten van de bestaande gasgestookte ketel is veruit de goedkoopste oplossing. Een andere oplossing is een elektrische boiler.

Kostprijs warmte-energie

1 kWh aardgas = 0,0557 €/kWh

1 kWh elektriciteit aan dagtarief ( all in) = 0,31 €/kWh

1 kWh elektriciteit aan nachttarief (all in) = 0,21 €/kWh

1 kWh stookolie zonder condensatie = 0,04342 €/kWh

Werking en opbouw

Door een voorraadboiler toe te voegen aan een condensatiegaswandketel met ogenblikkelijke warmwaterproductie of een te kleine boiler, krijgt men warm water in overvloed. De voorraadboilers voor aansluiting op deze doorstroomketels of te kleine boilers bestaan in 75, 100 en 150 liter inhoud. Met een dergelijk systeem kan men zonder zorgen twee baden gelijktijdig vullen.

Dit procťdť wordt ook aangeraden voor balneotherapiebaden en douches met verschillende sproeikoppen. U geniet dan van de voordelen van de doorstroomtoestellen (onmiddelijk en onbeperkt warm water) en van de waterreserve in de boiler (gelijktijdige aftappingen) 

Werking:

Op de koudwateraansluiting wordt een T-stuk gemonteerd. Een aansluiting gaat naar de supplementaire kit ballon van 75, 100 of 150 liter. De tweede aansluiting gaat naar een inox circulatiepomp. Deze pompt dit koude water door de bestaande geiser of te kleine boiler. Het opgewarmde water wordt teruggeleid naar de bijgebouwde kit ballon. Hieruit wordt het water getapt naar de huisinstallatie. De temperatuurvoeler van de kit ballon stuurt de inox circulatiepomp van het SWW. 

Accessoires kitballon

Opgewarmd water zet uit en zal in een vat voor een verhoogde druk zorgen. Om eventuele overdruk af te laten, wordt een veiligheidsgroep (met stopkraan) geplaatst op de koudwateringang van de boiler. Bij keukenboilers in onderbouw wordt de veiligheidsgroep meestal in de toevoerleiding verwerkt. Onderaan op de veiligheidsgroep wordt een sifon en een stuk afvoerbuis geplaatst, om het overtollige water naar het afvoergoot  te lozen. Bij sommige boilers worden de overdruk en het overtollige water via een derde buisje langs de kraan afgeleid.

De veiligheidsgroep heeft 4 functies:

De drukbegrenzer verlaagt de druk van het water dat erdoor stroomt en garandeert aan de uitgang, een vooraf ingestelde en constante waarde. Hij beschermt in het bijzonder het drukvat, ook s' nachts wanneer de druk stijgt. De drukbegrenzer beschermt het drukvat tegen overdruk en verhindert ook dat de klep van de veiligheidsgroep opengaat.

In een installatie kan het contact tussen twee verschillende metalen, bijvoorbeeld koper en staal, leiden tot corrosie. Het koper en zijn legeringen (zoals messing) zijn kathodisch; in verbinding met andere metalen, bevorderen ze "batterijfenomenen", dus de versnelling van corrosie en de circulatie van zwerfstromen. De diŽlektrische isolerende koppeling laat toe, de vulbuis van het koude water (staal) van het drukvat aan te sluiten op de veiligheidsgroep (messing), zonder een batterijfenomeen te creŽren. Deze verbindingsaansluitingen kunnen gedemonteerd worden, wat de plaatsing vergemakkelijkt. 

Het schroefgedeelte moet rechtstreeks op de veiligheidsgroep geplaatst worden, op de mannelijke uitgang met draad van 1" (26x34). Het gladde gedeelte, dat vastgekleefd moet worden, sluit aan op de afvoer. De sifon heeft zowel een luchtslot als een voldoende groot waterslot.

Dit toestel mengt automatisch het warme water uit het vat met het koude water dat toegevoerd wordt. Het heeft twee functies:

Opgewarmd water zet uit en zal in de boiler voor een verhoogde druk zorgen. Om de overdruk op te vangen en te voorkomen dat dit warme water weggeloosd wordt via de veiligheidsgroep wordt een sanitair expansievat voorzien op de koudwateringang van de boiler. Dit vat is in die zin speciaal dat het water er niet in stilstaat (legionella) maar doorstroomt. Het is een doorstroomexpansievat.

Zie ook:

Brochure Bulex

Technische brochure Bulex

Kitballon Bulex

 "Nous n’héritons pas la terre de nos ancêtres, nous l’empruntons à nos enfants"              Antoine de St-Exupéry  


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2016 GoLanTec energietechniek.| Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055310242 Fax: 055310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 15/01/2016

Terug naar hoofdpagina