logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>33 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf en en bouwt energiebesparende HVAC installaties voor particulieren en industrie:

Domotica

Wat is domotica?

Domotica is een automatisering van de elektrische toestellen en functies in een woning (verlichting, verwarming, radio, TV, Airco,...). Ze worden met elkaar in verbinding gebracht en zo op elkaar afgestemd. 

Tweede generatie domotica

De tweede generatie domotica is standaard voorzien van een zogenaamde ethernetaansluiting. Via deze aansluiting kunnen audio/video, verwarming-, airco-, alarm- en andere systemen op een eenvoudige manier worden gekoppeld met het LAN, local area network of met het WAN, wide area network. Hierdoor kan men thuis maar ook van op kantoor het domoticasysteem beheren via de pc of pocket-pc. Zo kan men bijvoorbeeld via internet de camerabeelden volgen en ingrijpen wanneer een leverancier het licht heeft laten branden. Of kan men de aanwezigheidssimulatie opstarten zodat het lijkt alsof men thuis zijn.

Waarom domotica?

Veiligheid bevorderen: 

Comfort bevorderen:

Verbruikskosten doen zakken:

Welk comfort kan er geautomatiseerd worden?

Welke technieken worden er met elkaar gelinkt?

In principe kan alles met alles verbonden worden, in praktijk worden enkel de verbindingen gemaakt die nodig zijn. Een aantal voorbeelden zal veel verduidelijken:

Vijf tips bij de aanschaf van domotica

Welke merken ondersteunen wij?

 


Qbus3Qbus 4Qbus2

Qbus 5Qbus 6

LoxoneLoxone 1
https://www.loxone.com/nlnl/support/
Loxone 2

360° Loxone – de allround oplossing
De betekenis van domotica staat vaak synoniem met verlichting. Een Loxone Smart Home biedt veel meer mogelijkheden. Je kan echt alles sturen. Verwarming, zonwering, audio, airco, alarm… noem maar op. Slimme verlichting is slechts een klein onderdeel de mogelijkheden. Klassieke domotica heeft geen 360° oplossing. Loxone wel. Daarmee zijn we het enige volwaardige systeem voor woonautomatisering dat ook nog eens betaalbaar is. Een Loxone Smart Home is flexibel uitbreidbaar. Nieuwe functies toevoegen? Geen probleem!
Het Loxone Startpakket Air bevat alle componenten die nodig zijn om kennis te maken met Loxone:
 - Miniserver
 - Air Base Extension
 - Voeding 24V 1,3A
 - Aanwezigheidsmelder Air Wit
 - Touch Air Wit
De Loxone Miniserver is het hart van het Loxone Smart Home. De Miniserver zorgt voor de automatische sturing van verlichting, zonnewering, verwarming, koeling, muziek en nog veel meer. Daarnaast heeft de miniserver diverse interfaces voor het aansluiten van sensoren, drukknoppen en andere (Loxone) componenten.
De Loxone Air Base Extension is nodig indien er draadloze apparaten aan het Loxone systeem worden gekoppeld. Deze extensie wordt via de Loxone Link bus aangesloten op de Miniserver. Het is mogelijk om meerdere Air Base Extensions op één Miniserver aan te sluiten. Voor de Loxone Air Base Extension is het aan te bevelen om een externe antenne te gebruiken.
De Loxone Voeding 24V 1,3A is een DIN-rail voeding met een vermogen van max. 30W bij 24VDC. Deze voeding is gemakkelijk te integreren in de verdeelkast en voorziet alle Loxone modules en spots van stroom. Bij uitgebreidere systemen is het aan te bevelen een zwaardere voeding te plaatsen of gebruik te maken van meerdere voedingen.

De Loxone Aanwezigheidsmelder Air Wit is een van de belangrijkste sensoren in elk Smart Home. Een zeer betrouwbare detectie van beweging en aanwezigheid zorgt voor de automatisering van alle comfortfuncties zoals verlichting, alarm, muziek, ventilatie, verwarming en koeling en nog veel meer.
De akoestische detectie werkt enkel als de Aanwezigheidsmelder door een vaste spanning wordt gevoed. Indien er met batterijen wordt gewerkt is de akoestische detectie uitgeschakeld.
De Loxone Aanwezigheidsmelder Air Wit detecteert beweging en aanwezigheid door infrarood- en akoestische sensoren. De aanwezigheidsmelder heeft een hoog detectiebereik van 360° horizontaal en 110° verticaal (detectiebereik van 8m in diameter bij een installatiehoogte van 3m). De Aanwezigheidsmelder Air Wit is daarnaast ook uitgerust met een helderheidssensor die apart in Loxone Config te configureren is.
De Loxone Aanwezigheidsmelder Air maakt een draadloze verbinding met het Loxone Air mesh netwerk en werkt op 2x AA batterijen (inbegrepen) of via een vaste voedingsspanning van 24VDC. Bij gebruik van een vaste voedingsspanning fungeert de bewegingsmelder ook als repeater voor het AIR netwerk. Om de draadloze producten op te nemen in het Loxone systeem is er tenminste één Air Base Extension nodig (uitgezonderd bij een Miniserver GO).

Loxone Touch Air Wit
De Loxone Touch Air Wit is een compact bedieningselement voor elke kamer. Deze drukknop heeft een aanraakgevoelig drukvlak met vijf drukpunten die in de Loxone Config apart te configureren zijn. Door de ingebouwde temperatuur- en vochtigheidssensor wordt deze drukknop ook gebruikt als sensor voor de klimaatsturing. De Loxone Touch Air maakt een draadloze verbinding met het Loxone Air mesh netwerk en werkt op een CR2450 batterij (inbegrepen). Om de draadloze producten op te nemen in het Loxone systeem is er tenminste één Air Base Extension nodig (uitgezonderd bij een Miniserver GO).

Zonwering
Loxone producten voor uw automatische zonwering
Hoe u uw gebouw ook wenst te beschaduwen Met onze zonweringsaandrijvingen, aanstuurelementen, bedieningselementen en co haalt u eenvoudigweg meer uit uw zonwering.
Loxone 4

Automatische zonwering
De Jaloeziemotor GJ56 Air zet de rolluiken, screens en zonneschermen in uw Loxone Smart Home op automatische piloot. Op basis van bepaalde parameters, bijvoorbeeld de stand van de zon of de temperatuur binnenshuis, stuurt de Miniserver volautomatisch uw zonwering. Bovendien is er een intelligente link met andere technieken, zoals verwarming, koeling en ventilatie.
Loxone 5

NikoNiko logo

 

UTP kabel
Niko 2Niko 3Niko 1

Niko 4Niko 5Niko 6

Niko Home Control
Je verlichting, verwarming, ventilatie, rolluiken, zonwering en nog veel meer bedienen van op 1 centrale plek met een touchscreen, je tablet of smartphone: dat is huisautomatisering.

Niko Home Control: centrale bediening, bediening via een app eender waar ter wereld, opvolging van energieverbruik, veiliger wonen via toegangscontrole en automatisch sturen van verlichting, meer comfort dankzij automatische verwarming en ventilatie, met 1 toets alle lichten en stopcontacten in- en uitschakelen …

Producten voor busbekabeling

Bouw je een nieuw huis of ga je een bestaande woning grondig renoveren waarbij je ook de bekabeling van de elektrische installatie vervangt? Dan laat je Niko Home Control het beste op busbekabeling installeren. Busbekabeling, dat betekent niet alleen eenvoudige bekabeling, maar ook complete huisautomatisering met onbeperkte mogelijkheden en de flexibiliteit om het systeem altijd uit te breiden, bijvoorbeeld wanneer je gezinssituatie verandert.
Tijdens de installatiewerken plaatsen wij meteen alle bekabeling die je nodig hebt om slim, veilig en comfortabel te wonen en energie te besparen. Met intuïtieve displays, zoals het sfeerdisplay en het ecodisplay, stem je je elektrische installatie volledig op jouw wensen af. En wil je achteraf bedieningen aanpassen of uitbreiden, dan kan je dat dankzij de flexibiliteit van het systeem zonder problemen.

Busbekabeling gebruikt kabels die naast spanning ook elektronische signalen doorsturen. Ze doen alle onderdelen van je elektrische installatie met elkaar communiceren en maken je installatie slim. Zo kun je bijvoorbeeld met 1 schakelaar in je woonkamer ook de lichten in je slaapkamers bedienen. Dezelfde schakelaar kun je later her programmeren om bijvoorbeeld het licht in je tuin te doen branden.

KNXKnx

knx 2knx3

 

 


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2023 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com
Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 7/03/2023

Terug naar hoofdpagina