logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>33 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf. 

Tweede generatie warmtepompboilerprincipeodysée

Verbruikt vier keer minder elektriciteit

Aandachtspunten:

 

Ideaal als Airco in de zomer in uw garage voor het ganse huis met (bijna gratis) warmwaterproductie.

Een sanitaire warmtepompboiler is een zuinig alternatief voor de elektrische boiler. Wij zijn ondertussen aan de tweede generatie toe van dergelijke toestellen.

Werking: Het warmtetransport gebeurt door het onttrekken van energie van een medium (binnenlucht) naar het andere (SWW).
Deze energie wordt gebruikt om vloeistof om te vormen naar een gastoestand. De vloeistof bevindt zich op een lagere temperatuur dan de buitenlucht, waardoor warmte opgenomen kan worden. Hierdoor wordt de vloeistof omgevormd naar gas. Dit gas komt via het binnentoestel in contact met de omgevingslucht. Hier is het gas op een hogere temperatuur dan de lucht en wordt de warmte afgegeven aan de lucht. Het gas wordt op dit moment weer vloeistof. De warmtepomp pompt dus thermische energie van een lage temperatuur van de buitenlucht naar een hoog temperatuurniveau in de binnenlucht door omschakeling van het koelmiddel van gas naar vloeistof. Het warmtetransport gebeurt door middel van een vloeistof. De werking is gebaseerd op drie fysische verschijnselen:

Om een warmtepompcyclus te doorlopen, zijn volgende elementen vereist:

De compressor is het enige onderdeel dat elektriciteit verbruikt. Daardoor is het een belangrijkste determinant voor het rendement van de warmtepomp. Momenteel ligt de COP (Coëfficient Of Performance) op waarden tussen 3 en 5. Dit betekent dat de warmtepomp tussen 3 en 5 kWh nuttige warmte oplevert voor 1 kWh verbruikte elektrische energie.

Vier functies:

De installatie van de warmtepompboiler in een stookplaats laat toe calorieën van de verliezen van de verwarmingsinstallatie te recupereren. De combinatie met mechanische ventilatie of zonnepanelen is ook mogelijk.

De installatie van een warmtepompboiler in de droogplaats versnelt het drogen van linnen en voorkomt schade van schimmels. De condensor condenseert immers de vochtige lucht en droogt deze uit. Ideaal om vochtige kelders te ontvochtigen.

De door de warmtepompboiler aangezogen lucht kan in het tussenseizoen volledig naar buiten gaan.

De installatie van een warmtepompboiler in de garage koelt de warme binnenlucht af. Het is een airco. De aangezogen lucht wordt afgekoeld en ontvochtigd tijdens de werking van de warmtepompboiler en vervolgens teruggeblazen in de ruimte. Ideaal bij voorraadkelder, koele berging of droogplaats. Om condensatie te voorkomen moeten de luchtkanalen altijd geïsoleerd zijn.

CTC Warmtepompboiler 258 liter met bijverwarming vanuit uw CV

De CTC Water Heater is een warmtepomp voor de productie van sanitair warm water. Deze warmtepomp gebruikt de warmte uit de lucht om sanitair water op te warmen en kan voldoen aan de jaarlijkse behoeften van een gemiddeld gezin. De warmtepompboiler kan ofwel de energie gebruiken uit de lucht van het lokaal waar hij staat opgesteld of via kanalen uit een ander lokaal. Hij heeft een voorraadvat van 270l en kan tot 800l warm tapwater per 24u produceren. De warmtepompboiler is energiebesparend en maakt het mogelijk om tot 65 % van de elektriciteitskosten te besparen op de bereiding van sanitair warm water.

- Additionele warmtewisselaar 1 m² (voor bijverwarming met CV of zonnecollector) standaard inbegrepen
- Opofferanode standaard inbegrepen (met alarmmelding wanneer ze moet vervangen worden)
- Werkt tot een buitentemperatuur van -10°C
- Eenvoudige installatie en bediening
- Bediening in het Nederlands
- Kan als ventilatie worden gebruikt
- Anti-Legionella functie
- Snelle terugverdientijd
- Scandinavische kwaliteit

CTC warmtepompboilerkarakteristiekn CTC

Midea Warmtepompboiler 190 liter

De Midea type RSJ-15/190RDN3 warmtepompboiler heeft een voorraadvat van 190 l sanitair warm water.  De warmtepomp is ingebouwd in de kop van de boiler en zorgt voor energiezuinige opwarming van het tapwater. De lucht, waaruit de warmte wordt gerecupereerd,  wordt aangezogen vanuit de ruimte waarin het toestel is  opgesteld.

De gevraagde temperatuur wordt digitaal ingesteld. De regeling heeft een instelmogelijkheid om de warmtepompboiler tijdsgestuurd te programmeren. Hiermee kan de warmtepompboiler aangestuurd worden om enkel ’s nachts op te warmen, op nachttarief.
Midea 190

Midea Warmtepompboiler 300 liter

De Midea type RSJ-35/300RDN3 warmtepompboiler heeft een voorraadvat van 300 l sanitair warm water. De warmtepomp is ingebouwd in de kop van de boiler en zorgt voor energiezuinige opwarming van het tapwater. De lucht, waaruit de warmte wordt gerecupereerd, wordt aangezogen via een kanaalsysteem en naar de warmtepomp geleid. De afgeblazen koude en ontvochtigde lucht kan gebruikt worden om een ruimte af te koelen (vb. kelder, wijnkelder, wasplaats …)
Het toestel wordt geleverd met een aanvullende warmtewisselaar binnenin de tank. Daarmee is er een extra naverwarming, die kan gebeuren door zonnecollectoren, gas- of mazoutketel. Hierdoor kunnen nog hogere temperaturen bereikt worden.

De gevraagde temperatuur wordt digitaal ingesteld. De regeling heeft een instelmogelijkheid om de warmtepompboiler tijdsgestuurd te programmeren. Hiermee kan de warmtepompboiler aangestuurd worden om enkel ’s nachts op nachttarief op te warmen.
Midea300

Ariston tweede generatie warmtepompboiler Nuos² 200 of 250 liter

Met Nuos² is Ariston ondertussen aan de tweede generatie toe van dergelijke toestellen.

De Nuos² benut de warmte uit de buitenlucht of omgevingslucht (bijvoorbeeld garage od de complete woning in de zomer) en gebruikt die om het sanitair water op te warmen. Hij werkt bij temperaturen van -5°C tot +35°C. In geval van lagere temperaturen dan -5°C doet de warmtepomp automatisch een beroep op een elektrische weerstand, zodat je nooit zonder warm water valt.

Bij een luchtaanvoer van 7°C haalt de warmtepomp een COP van 3,3. Dat betekent bij een warmtevermogen van 2495W een elektrisch verbruik van slechts 750W. Daardoor verbruikt deze warmtepompboiler zo’n 75% minder elektriciteit dan een klassieke elektrische boiler.

De Nuos² is beschikbaar in een uitvoering van 200 of 250 liter. Dit laatste model is ook verkrijgbaar met een zonneboilerwarmtewisselaar. De kuip is zodanig geïsoleerd dat de statische verliezen beperkt blijven tot 0,63 kW/dag. De warmtepomp is met 39 dB(A) ook erg stil.

Bij installatie van de warmtepomp in een lokaal zonder afvoer, moet het lokaal minstens 20m³ groot zijn en dient het lokaal waar de lucht terug wordt afgevoerd voldoende geventileerd te zijn om een afvoer van 300 tot 500 m³/u aan te kunnen. Je voorziet dus best een luchtafvoer naar buiten in andere gevallen

Ariston Thermo Benelux geeft deze warmtepomp een omniumgarantie van drie jaar mee. Op de kuip geldt een garantie van vijf jaar.
Ariston

Muurmodel Ariston Nuos Evo 110 liter

evo 1evo 2evo3
Deze warmtepompboiler warmt warm water op via de warme lucht die het onttrekt uit de warme lucht in de woning. Een warmtepompboiler heeft hetzelfde principe als een warmtepomp. Het systeem onttrekt warmte uit omgevingslucht en vult deze opgewekte energie aan met elektrische energie om op deze manier tot de gewenste temperatuur te komen.

Een warmtepompboiler verbruikt tot wel drie keer minder stroom dan een klassieke elektrische boiler. Een warmtepompboiler is dan ook vooral interessant als er meer dan 100 liter warm water per dag wordt verbruikt. Hiervoor geldt: hoe hoger het verbruik, hoe interessanter een warmtepompboiler voor warm water wordt.

Heeft u een voorliefde voor duurzame energie? Dan is een warmtepompboiler een interessante oplossing. U bespaart 75% mee op uw elektriciteitsfactuur.

De warmtepompboiler onttrekt het warmte uit de omgevingslucht. Het aanzuigen van de lucht gebeurt via een ventilatiesysteem dat de aangezogen warme lucht door een warmtewisselaar stuurt gevuld met koelvloeistof. Een compressor drukt het geproduceerde gas samen, waardoor er een hogere temperatuur verkregen wordt.

Technische specificaties

Warmtepomp

Aanvullend verwarmingselement 1200 Watt

Muurmodel Split Ariston Nuos 150 of 200 liter

nuos splitnuos split

 

Atlantic: De ODYSSEE warmtepompboiler

Zijn warmtepomp haalt energie uit de omgevingslucht om uw tapwater te verwarmen. Het reservoir van 270 liter voorziet in de warmwaterbehoefte van een gezin van 2 tot 6 personen. Uitgerust met een warmtepomp, gebruikt hij de binnenlucht om het water op te warmen. De Discovery werkt dan ook optimaal bij een plaatsing binnen in huis ( garage, kelder, stookplaats,...).
De Odyssée bezorgt u warm water uit gratis energie, nl. de binnenlucht, dankzij de warmtepomp (WP). Met slechts een minimum aan elektriciteit haalt de WP de warmte uit de lucht, warmt deze nog verder op en geeft vervolgens deze warmte af aan het water. COP* van 3,8: een energieopbrengst van 3,8 kWh voor 1 kWh verbruikte elektriciteit. Gemiddeld kan u met de Odyssée jaarlijks tot 70% besparen op uw elektriciteitsfactuur.

ariston odyssée

Brochure Odyssée

Handleiding Odysée

Ochsmer Mini IWP en Europa 303

Hot water heat pump - compact device with 300 l storage tank


Technical specifications:

Dimensions (DiaxH): 650x1850 mm
Mass: 165 kg
Heat pump heat output (with exhaust air L21/W15-55): 2.2 kW
Operating current: 2.93 A
Heat pump power consumption: 0.5 kW
Min. working temperature for evaporator: +6°C
Max. working temperature for evaporator: +30°C
Max. hot water temperature for heat pump operation: +65°C
Working fluid: R134a
Evaporator type: Air/finned pipe
Rated capacity of water storage tank: 300 litres
Highest COP ever tested (www.wpz.ch)
Application field
Hot water heating
Storage room cooling
Basement dehumidification

ochsmer

Documentatie

De ‘stand alone’ warmtepompboiler van Daikin
Daikin ontwikkelde een “alleenstaande” warmtepompboiler. Op die manier genereert men de warmte voor het sanitair warm water uit de binnenlucht, en zijn er voor het SWW van de vaat, douche of bad geen verbranding van fossiele brandstoffen meer nodig.

Het systeem bestaat uit enkel een binnentoestel, zonder buitengroep. De compacte inox boiler heeft een capaciteit van 200 à 260l en een isolerende laag van 7 à 8 cm waardoor een minimaal warmteverlies optreedt (<50W). De verwarmingscyclus treedt pas ’s nachts in werking (tussen 22u en 6u) waardoor het systeem op nachttarief functioneert. De koelcyclus maakt gebruik van het ecologische en rendabele koelmiddel R410a.
De warmtewisselaar is van het type snake condenser met een hoge maximumtemperatuur (bescherming tegen legionellabacterie), met een hoge warmtewisselcapaciteit en zonder laagvorming (kalkaanslag) binnen de tank.

Met dit systeem brengt DAIKIN de allereerste warmtepompboiler met inverter compressor op de markt. Samen met de ‘auto adaptive’ regeling van de watertemperatuur in de tank, waardoor het vermogen van de tank automatisch wordt aangepast aan de werkelijke behoefte, wordt er nooit meer energie verbruikt dan nodig is voor de warmwatervoorziening. Wanneer er toch snel extra warm water nodig is, is er de krachtige modus (‘powerful mode’) die toelaat om in snel tempo extra warm water bij te maken.

Daikin stand alone warmtepompboiler

De ventilatie warmtepompboiler van Aéraulixwerkingsprincipe Aéraulix
Atlantic ontwikkelde een warmtepompboiler die zijn warmte pompt uit de afgevoerde ventilatielucht. Op die manier genereert men de warmte voor het sanitair warm water uit de afgezogen binnenlucht. Hierdoor zijn er geen problemen met bacteriële verontreiniging van de aanvoerlucht in ventilatiesystemen. Het systeem bestaat uit enkel een binnentoestel, zonder buitengroep. De compacte boiler heeft een capaciteit van 200l.. Het geluidsniveau is <36 dB(A). De COP is beter dan 4. Het opgenomen vermogen is 800W.

aéraulixkarakteristieken aéraulux

http://www.aeraulix.fr/

Aeraulix

http://www.domotelec.fr/achat/chauffe-eau-thermodynamique-vmc/p-1404-atlantic-aeraulix.html

Zie ook :

 

"We don't have much money to do this, so we are going to have to think "                              Lord Ernest Rutherford


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2023 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 8/03/2023

Terug naar hoofdpagina