logo
Home Technische Info Contact Pers Vacatures

25 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


Verwarmingsaudit voor CV installaties ouder dan 15 jaar en vermogen P>100 kW

Verwarmingsaudit > 100 kW

Opgelet : wetgeving is veranderd

De eigenaar van een centraal stooktoestel, met een nominaal totaal ge´nstalleerd vermogen van meer dan 100 kW of bestaande uit meerdere ketels, moet een verwarmingsaudit laten uitvoeren van de gehele verwarmingsinstallatie om de 2 jaar bij stookolie en om de 4 jaar bij aardgas, propaan en butaan.

Wetgeving:

Besluit van de Vlaamse Regering van 8 december 2006 betreffende het onderhoud en het nazicht van [centrale] stooktoestellen voor de verwarming van gebouwen of voor de aanmaak van warm verbruikswater

 De verwarmingsaudit moet worden uitgevoerd door een erkende technicus verwarmingsaudit in de volgende bijzondere gevallen:

Momenteel (september2011) is er één erkend opleidingscentrum erkende technicus verwarmingsaudit. Er zijn er nog geen erkende technici verwarmingsaudit. Het is bijgevolg niet mogelijk om de verwarmingsaudit voor de verwarmingsinstallaties van de drie hierboven vermelde bijzondere types vóór 1 juni 2010 te laten uitvoeren zoals vermeld in de wetgeving, wegens gebrek aan erkende technici. De facto betekent dit uitstel (door overmacht). U laat in dit geval best de audit zo snel mogelijk uitvoeren zodra er erkende technici beschikbaar zijn.
Deze verwarmingsaudit wordt uitgevoerd door:

De procedure voor de uitvoering van dit type audit werkt aan de hand van de software H100, ter beschikking gesteld door de Vlaamse overheid. Vanaf het najaar van 2011 zullen de opleidingen hierover starten.

Om erkend te worden om de verwarmingsaudit uit te mogen voeren, dienen de technici een extra opleiding te volgen van minstens 24 lesuren uur. Je moet de erkenning technicus vloeibare of gasvormige brandstoffen verworven hebben, om de cursus te mogen starten. Tijdens de opleiding wordt uitgebreid uitgelegd hoe de software dient gebruikt te worden. Deze opleiding wordt aangeboden door de diverse opleidingscentra in Vlaanderen, vanaf september 2011.

Beschrijving: icoon verwarmingsaudit
Beschrijving: http://java.sun.com/products/jfc/tsc/articles/swing2d/webstart.png
Link als launchknop niet werkt
Om de software te kunnen installeren en te kunnen gebruiken heeft u een gebruikersnaam en paswoord nodig:

Enkele auditvragen:

Analyse van de regeling

Analyse van de ketels en branders

Analyse van de warmtedistributie

Analyse van de warmteafgifte

Algemene maatregelen

 


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2015 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 5/11/2015

Terug naar hoofdpagina