logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf en en bouwt energiebesparende HVAC oplossingen voor particulieren en industrie:

 

De steamer: aardappelen koken in 11 minuten!

steamer 1staemer 2staemer 3

Miele DG 4164 cs steamer

staemer7staemer8
Stomen tot 120°C, halvering kooktijden, inhoud 19L, water af- en toevoer.

Automatisering in koken

Geen afwas meer. Het kookvocht of condenswater dat zich heeft gevormd, aan het eind van het kookproces automatisch weggepompt. Automatische afwas op het einde van de cyclus

Tijdssturing U stelt de tijd in (typisch 10 min voor hardkokende aardappelen), u duwt op de start en u kunt iets anders doen.

Snelheid : Kortere kooktijden

Bijzonder aan de hogedrukstoomoven DG 4164 is het koken onder hoge druk, waarbij een druk van 2 bar wordt opgebouwd. Hierdoor kunnen de kooktijden met 50 tot 60% worden verkort. Voor de elektrische aansluiting van de hogedrukstoomoven is 5,6 kW 16A nodig. Bovendien is de hogedrukstoomoven voorzien van een vaste aansluiting voor watertoevoer en kookvochtafvoer. Zo wordt het kookvocht of condenswater dat zich heeft gevormd, aan het eind van het kookproces automatisch weggepompt.

Aardappelen

11 minuten : 120°C : Laat de schil eraan. Nog sneller, nog lekkerder.

Spruiten

Fantastisch voor spruiten. Wat een smaak!

Afwas

Geen potten en pannen meer afwassen

Elektriciteit

Afvoerbuizen

Toevoer

Inbouwmaten

staemer 3

Onderhoud: Ontkalken

Ontkalken van de Míele hoge druk stoomoven
Als je Míele hoge druk stoomoven gebruikt is het toch een regelmatig terugkerend ritueel. Het ontkalken. Bij ons thuis is het een paar keer per jaar raak. Het apparaat waarschuwt tien beurten van te voren al aan dat het tijd wordt voor ontkalken. Gisteravond was het dus nog 5 beurten en dan zou de stoomoven geblokkeerd worden. Je ziet dan een "S" symbool in het scherm en het cijfer erboven betekent hoeveel beurten je nog "vrij" hebt.

Om te voorkomen dat ik straks een geblokkeerd apparaat hebt ben ik de stoomoven maar alvast gaan ontkalken. Dit gaat als volgt in z`n werk. Je drukt op de "start" knop en je ziet dan "E00" in het scherm. Het apparaat gaat nu voorbereiden. Ondertussen vul je een bakje met gewoon water en een ander bakje (zuurbestendig) met Míele ontkalkingsmiddel (mierenzuur 25% , dit heet bij Míele CC-reiniger). Zodra het voorbereiden van de stoomoven klaar is zie je "E01" in het display. De bij het apparaat meegeleverde spuit vul je nu met water en deze spuit je leeg in de opening die linksboven het apparaat achter het dopje zit.

Na de eerste spuit met water doe je nog een spuitvulling met het ontkalkingsmiddel (door hetzelfde gat als daarnet het water). Na deze vulling volgen nog twee spuitvullingen met gewoon water. Zodra dit is gebeurd hoor je een piepje en verschijnt "E02" in het scherm. Het apparaat gaat nu beginnen met voorbereidingen voor het ontkalken. Zodra het apparaat echt klaar is voor ontkalken komt er weer een piepje en verschijnt "E03" in het scherm. Doe dan nog twee spuitvullingen met ontkalkingsmiddel in de stoomoven en vervolgens nog twee vullingen met gewoon water. Je hoort dan weer een piep en in het scherm verschijnt de melding "E04". Eigenlijk hoef je dan niets meer te doen.

In het scherm verschijnen nu wel meer meldingen, maar die kun je gewoon negeren. Zodra de stoomoven klaar is met ontkalken hoor je weer een piep en zie je "E08" in het scherm. Je kunt dan de stoomoven uitzetten en van binnen nog even afnemen met een vaatdoek. Bovenstaande "procedure" staat uiteraard ook in de gebruiksaanwijzing van de stoomoven. Het leek me echter handig om het ook in gewone mensen taal op m`n blog te hebben (handig als ik `s bij een klant ben en het apparaat is geblokkeerd nét voor de kookles).

ontkalken Mieleontkalken miele 2ontkalken
https://www.youtube.com/watch?v=pcreJHlXZEo

Miele mierenzuur

Inhoud
1000ml (1 liter) Miele stoomoven ontkalker  25% mierenzuur
Omschrijving
Het gebruik van uw Miele stoomoven in combinatie met dit originele Miele ontkalkingsmiddel staat garant voor een optimaal resultaat. Bovendien zorgen regelmatige reiniging en onderhoud voor een goed functioneren van uw stoomoven.
Dit ontkalkingsmiddel is te gebruiken voor het ontkalken van de hogedrukstoomoven. De regelmaat waarmee u de hogedruk stoomoven dient te ontkalken is afhankelijk van de waterhardheid en het gebruik van uw stoomoven. De perfecte afstemming op de programmatuur en materialen in uw Miele stoomoven zorgt er voor dat het optimale resultaat bereikt wordt zonder schade toe te brengen aan uw kostbare stoomoven. 
Instructie
In deze video ziet u stap voor stap hoe u dit moet doen. In deze video worden de type's CVA 4064 en CVA 4164 getoond: Miele stoomoven ontkalken instructiefilm

Alternatief: 85% mierenzuur verdunnen met water tot 25%

Mierenzuur 25%
https://nl.wikipedia.org/wiki/Mierenzuur
Zuiver mierenzuur is een belangrijke stof in de chemische synthese van veel organische stoffen. Zuiver mierenzuur dient in schoonmaakmiddelen als antisepticum en ontkalkend middel.
Mierenzuur en sommige formiaten zijn toegestaan als voedseladditieven. Ze worden gebruikt als conserveermiddel of zuurteregelaar:
E236 – Mierenzuur

Mierenzuur 0.5 liter 85%, mirenzuur

Mierenzuur 85% 20 ltr, jerrycanmierenzuur 20 liter

Injectiespuit
Miele 8019263 Doseermaat
Miele/Imperial Doseermaat/Doseerspuit Stoomoven
Doseermaat/Doseerspuit 100ml + Slang
Geschikt voor: Voor reinigen -ontkalken Stoomoven

injectiespuit

 

Deurdichting en veiligheidsventiel.

 Moet om de 18 maanden vervangen worden bij de Miele-steamer (hogedrukstoomoven).

dichtingsring Miele
Afdichtingsrubber van deur en een veiligheidsventiel voor steamer ,ring van stoomoven, dekselring van stoomoven
Set met deurdichting en veiligheidsventiel voor de drukstoomoven 
Door regelmatig het afdichtingsrubber van deur en een veiligheidsventiel te vervangen behoudt U een optimale werking.
Het OBS afdichtingsrubber deur stoomoven en het veiligheidsventiel zijn onderdelen van een stoomoven.
Onderdelen Stoomoven Miele en Imperial

Geschikt voor :
alle oudere stoomoven S
DG4664-DGL5664
Miele DG 4064 DG4064
Miele DG 4064L DG4064L
Miele DG 4164 DG4164
Miele DG 4164L DG4164L
Miele DG 4064 DG4064
Miele DG 4064L DG4064L
Miele DG 4164 DG4164
Miele DG 4164L DG4164L
Miele  DG4064         DG4064         DG4064        
Miele  DG4064L      DG4064L      DG4064L     
Miele  DG4164         DG4164         DG4164        
Miele  DG4164L     
DG4164L

Dichting snelkoker 26cm geschikt voor Miele/Imperial steamer

dichtingsring Miele
Dichting snelkoker 26cm .
Ook geschikt voor Miele/Imperial steamer

Veiligheidsventiel.

 Moet om de 18 maanden vervangen worden bij de Miele-steamer (hogedrukstoomoven).

veiligheidsventiel Miele

 

Zie ook:

"De toutes les passions, la seule vraiment respectable me paraît être la gourmandise"              Guy de Maupassant


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2019 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 05/01/2019

Terug naar hoofdpagina