logo

Home Technische Info HVAC Zwembaden Gevel en dakreiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd installatiebedrijf. Wij modificeren en bouwen euro (€) besparende en energie (kWh) besparende HVAC installaties.


Fluisterstille toevoerventilator (<+11,5 à +23 dB(A))
die de buitengeluiden buitenhoudt (-56 dB(A))

fluiterstil ventilatorfluisterstil ventilatorfluisterstil ventilatorfluisterstil ventilator

Luchttoevoerunits: een oplossing voor gecontroleerde luchttoevoer door de gevel. De gefilterde buitenlucht, een hoog thermisch comfort en een fluisterstille werking garanderen een gezond en comfortabel binnenklimaat. De luchttoevoerunits kunnen eenvoudig aan de wand worden gemonteerd en zijn daardoor geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande woningen.

WERKING

De ventilator wordt aan de binnenzijde van een buitenmuur gemonteerd. Door de ventilator wordt via een buis door de gevel buitenlucht aangezogen. De ventilator bevindt zich in een geluidsabsorberend compartiment, waardoor het geluid van de ventilator en het buitengeluid tot een minimum worden beperkt. Vervolgens wordt de verse lucht via een filter naar het vertrek toegevoerd met als resultaat een gezond en schoon binnenklimaat. De hoeveelheid toegevoerde verse buitenlucht wordt ingesteld middels druktoetsen aan de bovenzijde van de unit.

UITVOERINGENfluisterstil ventilator
De unit is leverbaar als type A+ en F+. Beide types ventileren met 100% buitenlucht en beschikken over hoge geluidswerende eigenschappen. De unit A+ biedt daarnaast de mogelijkheid tot recirculatie. De mengverhouding tussen buitenlucht en recirculatielucht is instelbaar. Op deze wijze kan ook de binnenlucht via het ingebouwde filter gereinigd worden. Dat heeft vooral een positief effect op bewoners met bijvoorbeeld luchtwegaandoeningen. Daarnaast beschikken
ze over een zogenaamde diafragmasluiting om de luchttoevoer af te sluiten.

GELUIDSBELASTE OMGEVINGfluisterstil ventilator
De unit is uitstekend toe te passen voor projecten waarbij demping van het buitengeluid noodzakelijk is. Met de unit is geluiddemping over de gevel tot 56 dB(A) mogelijk. Vanwege de maximale ventilatiecapaciteit van 225 m³/h is spuien via de unit mogelijk.

LUCHTFILTERING
De unit is standaard voorzien van een luchtfilter (filterklasse G3). Dit filter wordt toegepast onder omstandigheden met een normale stofbelasting. Het G3-filter verwijdert 70 tot 85% van de deeltjes die groter zijn dan 10 μm, waaronder zand, textieldraden, stuifmeel, haren en sporen. G3 filter (standaard): De unit wordt standaard uitgerust met een G3 filter. Dit filter wordt toegepast onder omstandigheden met normale stofbelasting. Het G3 filter verwijdert 50-70% van de deeltjes die groter zijn dan 10 µm, waaronder stuifmeel, sporen, haren, zand en textieldraden.

Optioneel zijn fijnstoffilters (filterklasse F6) F6 filter (optioneel) : Het F6 fijnfilter wordt toegepast wanneer er sprake is van matige tot hoge stofbelasting. Dit filter verwijdert 99% van alle stofdeeltjes die groter zijn dan 10 µm en 95-99% van alle deeltjes die groter zijn dan 5 µm, waaronder stuifmeel, sporen, haren, zand en textieldraden, cementstof, pollen en uitwerpselen van huisstofmijt.

Optioneel zijn laminaatfilters in combinatie met koolstof leverbaar (G3K- en F9K-filter). Het koolstof in deze filters kan hinderlijke geuren absorberen.

AIR COMFORT CONTROL (ACC)
De unit A+ en F+ zijn ook leverbaar in een ACC-uitvoering en kunnen aangesloten worden op het Air Comfort Control systeem. Air Comfort Control (ACC) is een uniek vraaggestuurd woningventilatiesysteem dat de ventilatiebehoefte voor iedere verblijfsruimte automatisch regelt. Naast de luchttoevoerunits unit en Innoventus (voor montage achter een radiator) maken een Centrale Bediening, CO2-sensoren en een ACC-Afzuigbox deel uit van het ACCsysteem. Door de draadloze powerline communicatie via het lichtnet tussen de ACC-systeemonderdelen is het aanleggen van aparte stuurbekabeling overbodig. Hierdoor is het ACC-systeem, naast toepassing in de nieuwbouw, ook uitstekend geschikt voor het energetisch opwaarderen van de bestaande woningbouw. Van het ACC-systeem is een aparte brochure beschikbaar.

EENVOUDIGE INSTALLATIE
De unit kan eenvoudig aan de binnenzijde van een buitenmuur geïnstalleerd worden. Een uitgebreid assortiment aan muurdoorvoeren, muurroosters en andere accessoires maakt het mogelijk op vrijwel elke plaats en met behoud van het gevelaanzicht de unit te installeren.

fluisterstil ventilator

fluisterstil ventilator

 

 

 

 

 

 

 

 


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2022 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 4/07/2021

Terug naar hoofdpagina