logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

 

>32 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is, spijtig genoeg, maar goed genoeg  

Wij zijn geen keuken- of badkamerbouwers. Wij moderniseren enkel uw toestellen. Wij leveren, plaatsen, bouwen in, modificeren uw keuken of badkamer. Hoewel we het warm water niet hebben uitgevonden, hebben we de installatie ervan wÚl geperfectioneerd.

Vergroot uw gasgestookte boiler met een uitwendige boiler 

Indien uw boiler in uw bestaande gasketel te klein uitvalt, kunt u op een eenvoudige wijze het volume vergoten door het bijplaatsen van een uitwendige boiler. Het benutten van de bestaande gasgestookte ketel is veruit de goedkoopste oplossing. Een andere oplossing is een elektrische boiler.

Kostprijs warmteenergie

1 KWh aardgas = 0,0557 €/KWh

1 KWh elektriciteit aan dagtarief ( all in) = 0,25 €/KWh

1 KWh elektriciteit aan nachttarief (all in) = 0,1002 €/KWh

1 KWh stookolie zonder condensatie = 0,04342 €/KWh

Werking en opbouw

Parallel op de verwarmingscircuit wordt een pompgroep aangebouwd welke de boiler oplaadt.

De installatie bestaat uit : 

Remeha Aqua boiler

Topkwaliteit en prima isolatie. De Remeha Aqua boilers zijn indirect gestookte boilers met een koper binnenvat en een CFK-vrije polyurethaan isolatie. Door de Remeha Aqua te koppelen aan een gasgestookte ketel wordt op de meest voordelige manier warm water gemaakt. Van dit warme water kunt u overigens zelf de gewenste temperatuur instellen. Tot maximaal 75║C!

ACV tank in tank boiler

In alle ACV warmwaterboilers wordt de unieke Tank-in-Tank-technologie toegepast, waarbij een binnenreservoir van roestvast staal als warmtewisselaar fungeert. Dankzij het grote oppervlak van de warmtewisselaar kunnen deze boilers in zeer korte tijd een grote hoeveelheid water verwarmen tot een hoge temperatuur. Daarbij zorgt de hoogwaardige isolatie voor minimale statische verliezen. 10 jaar garantie. Een Tank-in-Tank-boiler bestaat uit een warmwateraccumulator die volledig is ondergedompeld in een extern stalen reservoir dat het primaire water bevat. ACV vervaardigt de inwendige tank altijd uit roestvast staal. De behuizing van de inwendige tank werkt als indirecte warmtewisselaar tussen de primaire kring, die aangesloten is op de ketel, en de boiler met het warme water.

De voordelen van het Tank-in-Tank-systeem:

Koper en inox  zijn beter maar ook duurder dan geŰmailleerd staal.

Galvanische elementen: Elk metaal heeft een normaalpotentiaal (spanning) ten opzichte van waterstof. Plaatsen we de metalen in volgorde van oplopende potentiaalgrootte dan ontstaat de elektrochemische spanningsreeks van de elementen. Hoe rechtser in de lijst; hoe minder corrosieproblemen.

Na

Mg

Al

Zn

Cr

Fe

Sn

Pb

H

Cu

Ag

Au

-2,7V

-2,4V

-1,7V

-0,76V

-0,56V

-0,44V

-0,14V

-0,12V

0

+0,34V

+0,8V

+1,36V

onedele metalen

 

edele metalen

Bepaling grootte van de boiler

Accessoires boiler

Opgewarmd water zet uit en zal in een vat voor een verhoogde druk zorgen. Om eventuele overdruk af te laten, wordt een veiligheidsgroep (met stopkraan) geplaatst op de koudwateringang van de boiler. Bij keukenboilers in onderbouw wordt de veiligheidsgroep meestal in de toevoerleiding verwerkt. Onderaan op de veiligheidsgroep wordt een sifon en een stuk afvoerbuis geplaatst, om het overtollige water naar het afvoergoot  te lozen. Bij sommige boilers worden de overdruk en het overtollige water via een derde buisje langs de kraan afgeleid.

De veiligheidsgroep heeft 4 functies:

De drukbegrenzer verlaagt de druk van het water dat erdoor stroomt en garandeert aan de uitgang, een vooraf ingestelde en constante waarde. Hij beschermt in het bijzonder het drukvat, ook s' nachts wanneer de druk stijgt. De drukbegrenzer beschermt het drukvat tegen overdruk en verhindert ook dat de klep van de veiligheidsgroep opengaat.

In een installatie kan het contact tussen twee verschillende metalen, bijvoorbeeld koper en staal, leiden tot corrosie. Het koper en zijn legeringen (zoals messing) zijn kathodisch; in verbinding met andere metalen, bevorderen ze "batterijfenomenen", dus de versnelling van corrosie en de circulatie van zwerfstromen. De diŰlektrische isolerende koppeling laat toe, de vulbuis van het koude water (staal) van het drukvat aan te sluiten op de veiligheidsgroep (messing), zonder een batterijfenomeen te creŰren. Deze verbindingsaansluitingen kunnen gedemonteerd worden, wat de plaatsing vergemakkelijkt. 

Het schroefgedeelte moet rechtstreeks op de veiligheidsgroep geplaatst worden, op de mannelijke uitgang met draad van 1" (26x34). Het gladde gedeelte, dat vastgekleefd moet worden, sluit aan op de afvoer. De sifon heeft zowel een luchtslot als een voldoende groot waterslot.

Dit toestel mengt automatisch het warme water uit het vat met het koude water dat toegevoerd wordt. Het heeft twee functies:

Opgewarmd water zet uit en zal in de boiler voor een verhoogde druk zorgen. Om de overdruk op te vangen en te voorkomen dat dit warme water weggeloosd wordt via de veiligheidsgroep wordt een sanitair expansievat voorzien op de koudwateringang van de boiler. Dit vat is in die zin speciaal dat het water er niet in stilstaat (legionella) maar doorstroomt. Het is een doorstroomexpansievat.

Zie ook:

Bulex Thermomaster 45/60/80

Remeha Aqua boiler

ACV

 


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2019 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055310242 Fax: 055310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 9/11/2018

Terug naar hoofdpagina