logo
Home Technische Info Contact Pers Vacatures

30 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


Epoxycoating in oude versleten galvanisé waterleidingen

Epoxycoating
epoxycoating 1epoxycoating 2

Het inbrengen van een epoxycoating in de leiding is een doeltreffende methode die gecorrodeerde of geërodeerde leidingen herstelt zonder hoge uitgaven noch onderbreking van gebruik bij vervanging van buizen.
De vervanging van leidingen in verouderde installaties, alhoewel uiterst wenselijk en noodzakelijk, gaat gepaard met heel wat problemen en tal van zaken waarmee rekening moet gehouden worden. Enkele daarvan kunnen de werken erg bemoeilijken. Onder andere:

Het procédé:
De methode van het leidingherstel door plaatsing van een binnenlaag is een economisch en doeltreffend alternatief op het traditionele systeem om de leiding te vervangen. Onze technologie laat toe een verouderde, gecorrodeerde leiding langs de binnenkant om te vormen tot een “beter dan nieuwe” staat, zonder gebruik van scheikundige stoffen of mechanische middelen. De inbreng van een epoxy-coating aan de binnenkant van de leiding, verzekert en beschermt het buissysteem tegen verdere aftakeling en verlengt zijn duurzaamheid in hoge mate. Deze methode kan toegepast worden op een hele reeks leidingmateriaal zoals gegalvaniseerd staal/gietijzer, koper en lood.
Onze methode gebruikt geconditioneerde warme lucht om een niet-toxisch schuurmiddel te stuwen doorheen de aangegeven buisonderdelen en segmenten. De doorstroming van het schuurmiddel doorheen de leiding maakt de opgestapelde corrosie los en leidt het naar een uitlaatopening in de buis, waar het opgevangen wordt in een vuilafscheider en stofverzameling systeem. Het afgevoerde afval corrosie product is niet-toxisch en wordt verwijderd zonder enige schade aan het milieu. Het resultaat is een zuivere, oxidatievrije gladde binnenwand.
Na de schoonmaak, wordt een drinkwaterveilig, UL certificaat NSF 61 standards epoxyverf ingebracht in de leiding bij middel van gecontroleerde heteluchtstroom om een optimale aanhechting en uitharding te vergemakkelijken. De deklaag zal binnen de 12 à 24 uur uitharden waarna het buissysteem wordt gereassembleerd zodat het de volgende dag opnieuw bruikbaar is. Het resultaat is een gladde en duurzame afwerking die bestand is tegen verdere corrosie en aantasting.
epoxycoating 3epoxycoating 4

Hoe ?
epoxycoating 5epoxycoating 6


1
epoxycoating 7

Diagnose van de leiding en opstelling. De bestaande buisleiding wordt gecontroleerd op zuiverheid en plaatselijke herstellingen worden uitgevoerd op te veel versleten stukken waar nodig. Kleppen worden verwijderd en tijdelijk vervangen door verbinding- en koppelstukken die aangesloten blijven gedurende het herstelproces. Nog overblijvend water wordt afgezogen uit de leiding. Lucht wordt in het buizensysteem gepompt om te testen op lekken. Tijdelijke omloopleidingen worden geïnstalleerd indien nodig.

2
epoxycoating 8

Reiniging van de leiding
Het aldus opnieuw samengestelde buizensysteem wordt gedroogd met verwarmde perslucht om alle vocht te verwijderen. Daarna wordt er gezandstraald om alle roest- en corrosiedeeltjes te verwijderen. Opnieuw wordt nogmaals lucht door de buizen geblazen om alle nog overblijvende afval en fijne stof te verwijderen.

 

3
epoxycoating 9

Aanbrengen van de epoxybinnenlaag in de waterleiding
Vooraleer een epoxy-coating wordt aangebracht, wordt het gereinigde buizensysteem heropgewarmd om aldus een optimale inwendige oppervlakteomgeving te bekomen. Vooraleer de epoxylaag wordt ingebracht, wordt er eerst nogmaals met hoge druk getest op lekken. Hierna wordt er geconditioneerde lucht in het buizensysteem gebracht om de epoxylaag gelijkmatig aan te brengen doorheen het behandelde segment. Na het aanbrengen van de epoxylaag wordt er nog continu geconditioneerde perslucht door het buizensysteem gestuurd om de verharding van de epoxylaag te bevorderen.

4
epoxycoating 10

Assemblage van de lwatereidingen en evaluatie. Nadat de epoxylaag verhard is worden alle verbindingstukken opnieuw gemonteerd op hun originele plaats. Tenslotte wordt er nogmaals op lekken getest en een algemeen nazicht uitgevoerd. Waterdichtheid en debiet worden getest.


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2016 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 16/08/2016

Terug naar hoofdpagina