logo

Home Technische Info Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


Biomineralisering of biocatalysatorbiomineralisator5


De werking van de Biocat kalkbeschermer berust op de gepatenteerde WATERCRYST-Katalysator-Technologie. Deze laat de waardevolle Ca mineralen in het drinkwater en verandert de samenstelling van het water niet.
In de cartouche (1) bevinden zich fijnkorrelig, polymeer katalysator-granulaat (2), daarboven een lichter filtergranulaat(3) uit PP en een filterelement (4) uit kunststof., die het katalysatorgranulaat (2) in de cartouche (1) binnenhouden. Het te behandelen water stroomt door een meerkamerventiel (6) in de inoxbehuizing (7) langs onder over de zeefbodem (5) in de cartouche (1) en stroomt langs boven door het meerkamerventiel (6) naar de verbruiker.
Het katalysatorgranulaat (2) wordt door het te behandelen water doorstroomd en wervelt op (A). Aan de oppervlakte van deze katalysator worden op natuurlijke wijze, door biomineralisatie (zoals de mossels en andere schelpdieren), de kleine losse Ca en Co3 gekristaliseerd tot rijpe kristallen (B). Deze uiterst kleine kalkkristallen worden nu vanaf de oppervlakte van de katalysator terug in oplossing gebracht (C) maar nu niet als ionen maar als zeer kleine kalkkristalenten die nog groeikracht hebben (enten) (D). Deze kalkkristalenten vormen verder in de installatie een beschermende laag aan uiterst kleine kalkkristallen (depoteffect). Deze beschermt de installatie.
http://www.watercryst.com/biocat-wirkprinzip.html
biomineralisatie 1
Is er een tekort aan kalk, dan worden de in het water zwevende kalkkristallen afgescheiden. De groeiende kalkentkristallen zuigen opgeloste kalkionen aan. Slaan niet neer en worden verder in de installatie door het waterverbruik uit de installatie weggespoeld (E). Kalkneerslag aan buizen- en boilerwanden, warmtewisselaars en armaturen worden in belangrijke mate vermindert. Een stuur- en bewakingselektronica zorgt voort de automatische werking.
biomineralisatie 2biomineralisatie3

Brochure

 

"We don't have much money to do this, so we are going to have to think "                              Lord Ernest Rutherford


 

logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2018 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 09/03/2018

Terug naar hoofdpagina