logo

Home Technische Info Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten

Het beste is maar goed genoeg.


 

Hoewel we het warm water niet hebben uitgevonden, hebben we de installatie ervan wÚl geperfectioneerd.

Sanitair warmwater expansievat

Opgewarmd water zet 3% uit en zal in de boiler voor een verhoogde druk zorgen. Om de overdruk op te vangen en te voorkomen dat dit warme water weggeloosd wordt via de veiligheidsgroep wordt een sanitair expansievat voorzien op de koudwateringang van de boiler. Dit vat voorkomt dat er zo'n 1500 liter warm water per jaar nodeloos wordt verspild. Dit is 3% van de gemiddelde factuur van SWW. Dit expansievat is in die zin speciaal dat het water er niet in stilstaat (legionella) maar doorstroomt. Het is een doorstroomexpansievat.

 

Oplossing 1: Aquapresso ADF + KAPventiel

ADF1aquapresso ADF afmetingen

Bij ieder sanitair warmwaterexpansievat zijn alle onderdelen die met water in contact komen, vervaardigd uit roestvast staal. De ingebouwde butylrubberbalg is conform de heersende hygiŰnerichtlijnen. Een uniek gegeven is het „-O“ design met twee tegenover elkaar liggende aansluitingen, waardoor een volledige doorstroming van het water wordt gewaarborgd. Zo wordt stilstaand water vermeden, de beste hygiŰne gewaarborgd en worden gezondheidsrisico’s uitgesloten.

Vier belangrijke voordelen:

Pneumatex Aquapresso Doorstroom ADF 8-50 liter / 10 bar (Sanitair)

Aquapresso ADF 8-80 Druckausdehnungsgefäss , mit fester Gasfüllung , Trinkwassersysteme , Trinkwassererwärmungsanlagen, Druckerhöhungsanlagen, max. Chloridgehalt 125 mg/l (70 °C), 250 mg/l (45 °C) ; Stahl, geschweisst , Farbe Beryllium ; Diskusform , Aufhängelasche zur einfachen Montage , Montage mit Anschluss unten ; airproof-Butylblase , nach EN 13831 und Pneumatex-Werksnorm , dauerhaft stabiler Vordruck ; alle metallische wasserberührenden Teile aus Edelstahl ; CE-baumustergeprüft nach PED/DEP 97/23/EC , Trinkwasserprüfung nach den Regeln des SVGW, ACS, PZH ; Swiss made by Pneumatex .

Type

Inhoud

(liter)

Afmetingen

ADF   8.10

8

 

ADF 12.10

12

 

ADF 18.10

18

 

ADF 25.10

25

 

ADF 35.10

35

 

ADF 50.10

50

 

ADF 80.10

80

 

KAPventiel expansieventiel 11expansieventiel 12
Het stikstofkussen in het expansievat moet regelmatig worden gecontroleerd en bijgevuld indien nodig. Dat kan enkel met een drukloos expansievat. Als er tussen de installatie en het vat geen afsluiter (kapventiel) met een aflaatkraantje zit dan is deze meting en dit onderhoud onmogelijk.
Als je de bandenspanning van je auto nooit opvolgt rijd je uiteindelijk met platte banden. Het is even vanzelfsprekend dat het stikstofkussen in het expansievat met de tijd afneemt en verdwijnt.
Eén van de manieren om controle van de voordruk mogelijk te maken, is het plaatsen van een KAP-ventiel in de aansluitleiding van het expansievat. Op deze manier is het mogelijk om alle water uit het expansievat te verwijderen, zonder een groot deel van de installatie te moeten leeglaten.

Oplossing 2: SYR complete veiligheidsgroep met SWW expansievat en KAPventiel

Veiligheidsgroep Syr 1Veiligheidsgroep Syr 2Veiligheidsgroep syr 3Veiligheidsgroep syr 4

Veiligheidscenter 12 liter
Dubbele afsluitkraan
Terugstroombeveiliging
Veiligheidsventiel 6-8-10 bar
Doorstroomexpansievat met antilegionella armatuur
Inclusief muurbeugel

Veiligheidscenter 18 liter
Dubbele afsluitkraan
Terugstroombeveiliging
Veiligheidsventiel 6-8-10 bar
Doorstroomexpansievat met antilegionella armatuur
Inclusief muurbeugel

Brochure

 

 "Nous n’héritons pas la terre de nos ancêtres, nous l’empruntons à nos enfants"              Antoine de St-Exupéry


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2018 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 14/04/2018

Terug naar hoofdpagina