logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>33 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd installatiebedrijf. Wij modificeren en bouwen HVAC installaties.

 

Regenwater desinfecteren
Vier systemen

Zoutelectrolyse

desinfectie 2desinfectie 3
Wat is zoutelektrolyse?
Elektrolyse is een proces waarbij zout opgelost in water, door middel van een elektrode wordt omgezet in natrium en chloor.
Het natrium zal zich direct binden met water en het chloor zal zijn desinfecterende werking doen van uw regenwater. Het natrium en chloor zal zich daarna weer vormen tot zout......zo gaat er dus geen zout verloren. Hierdoor zijn chloortabletten niet meer nodig.

Het proces van zoutelektrolyse
De titaniumplaten zijn gemonteerd in een transparante PVC buis. Op deze platen staat een gelijkspanning van 7,5 volt die gegenereerd wordt door een turbine als er debiet is.
Het water met de zoutoplossing stroomt langs de platen en het opgeloste zout zal zich splitsen in natrium en chloor, een krachtig desinfecterend middel.

De chloor vernietigt alle micro-organismen en zorgt voor het juiste niveau van vrijgekomen chloor. De zoutelektrolyse-cel vernieuwt op constante wijze (zonder uw tussenkomst) het actieve chloor. Na de desinfecterende werking van het chloor zal het natrium en chloor weer tot zout omvormen. Er gaat dus geen zout verloren en hele proces begint opnieuw.

 

ZUIVER WATER ZONDER ELEKTRICITEIT OF CHEMICALIËN
AQA blue biedt de mogelijkheid om verschillende soorten water te zuiveren voor huishoudelijk gebruik. AQA blue is niet alleen het meest allround toestel voor hygiënisch water, het is ook het eerste dat daarvoor geen elektriciteit of chemische toevoegingen nodig heeft.  AQA blue werkt op basis van een ingebouwde actieve chloordoseringstechnologie en genereert - via elektrolyse - automatisch de ideale hoeveelheid desinfecterend chloor. Bij dit proces wordt opgelost zout onder lage druk omgezet in tijdelijk actief chloor. De chloorbehandeling heeft geen invloed op de smaak van het water en gebeurt zonder elektriciteit. Een ledlampje geeft aan wanneer de zouttabletten bijgevuld moeten worden.
Het toestel is licht (3 kg) en compact (370 x 160 x 175 mm) en gemakkelijk te installeren op de watertoevoer van een woning of op een gebruikspunt. Om vuildeeltjes uit het water te verwijderen adviseert BWT om AQA blue te combineren met een filter.

Is chloor gevaarlijk voor de gezondheid?
De ontsmetting van leidingwater met chloor (in de vorm van chloorgas of natriumhypochloriet) is een van de belangrijkste maatregelen om bacteriële besmetting tijdens het transport in de leidingen volledig uit te sluiten en om er zeker van te zijn dat alleen volkomen veilig drinkwater aan de verbruiker wordt geleverd. De toegevoegde dosissen chloor zijn beperkt tot het strikt noodzakelijke: een liter leidingwater mag maximaal een kwart milligram chloor bevatten (<0,25 mg/l). Deze zeer lage dosissen zijn niet schadelijk voor de gezondheid.
Chloor heeft de neiging te verdwijnen naargelang van de temperatuur en de tijd dat het water in de leidingen zit. De verdamping van chloor aan de kraan in de keuken of in de badkamer kan ervoor zorgen dat de geur wordt opgemerkt, zelfs in heel kleine hoeveelheden.
De chloorsmaak kan worden verwijderd door, vóór een onmiddellijk verbruik, een paar druppeltjes citroensap toe te voegen aan het water.
Na een tijdje vervagen de chloorgeur en -smaak op natuurlijke wijze als het water in open flessen wordt bewaard. Voor een aangenaam verbruik vult u een karaf met koud leidingwater en plaatst u ze een nacht in de koelkast: de volgende dag zal de chloorsmaak verdwenen zijn. U kunt het water best binnen de twee dagen opdrinken.

Doseren van gestabiliseerd waterstofperoxide

(100% foodgrade)

desinfectie 4desinfectie5
EcoClearProx®, een innovatieve H2O2-desinfectiemethode, een 100% biodegradeerbare waterstofperoxide(H2O2)-oplossing. Het product kent een waaier van toepassingen in diverse sectoren, waaronder de oxidatie en desinfectie van drink-, proces- en afvalwaters, desinfectie van ruimten en oppervlakken, etc. De efficiëntie, zowel qua desinfectie als qua verwijdering van (ongewenste) organische verbindingen, kan nog beter door een combinatie van EcoClearProx® met UV-licht, in het vakjargon een AOP (Advanced Oxidation Process) genoemd.
EcoClearProx® is a patented hydrogen peroxide based product which is uniquely stabilised using a foodgrade stabiliser. The patent applications and the applications allowing to market the product in various applications have been granted or are currently being examined. According to the European Biocidal Products Directive 98/8/EC EcoClearProx® has been authorised for the applications sorting under product type 1. Human Hygiene Biocidal products, 2. Private area and public health area disinfectants and other biocidal products, 3. Veterinary hygiene biocidal products, 4. Food and feed area disinfectant, 5. Drinking water disinfectant and has been notified for the applications sorting under product type 6. In-can preservatives, 11. Preservatives for liquid-cooling and processing systems and 12. Slimicides.
ABT Belgium permanently invest in the development of derivates of EcoClearProx® and in the development of new applications of EcoClearProx®, for example the combination of the product with UV light, a technology which is called Advanced Oxidation Process (AOP). The commercialisation of the product is already started in many European countries. ABT Belgium is a member of B-IWA, the Belgian Committee of the International Water Association (IWA)

 

UV sterilisatieuv range

uv 1uv 2

Deze unit beschikt over volgende drie functies:

1. Filtratie: cyclonische werking door middel van de schroefcentrifuge, die de grotere deeltjes in het onderste deel van de klok doet bezinken. Hierna volgt een fijne filtering door middel van een zeef, die kan aangepast worden van 5 tot 25μ, om het water te ontdoen van alle zwevende deeltjes.

2. Behandeling met actieve kool een behandeling met actieve kool ontdoet het water van onaangename geuren en smaken, evenals van pesticiden en herbiciden. De houder, die de actieve kool bevat, werd speciaal ontwikkeld voor hergebruik. De actieve kool kan gemakkelijk vervangen worden door het afneembare deksel los te draaien;

3. UV-sterilisatie: UVC-sterilisatie van het water,UV-straling aan 253,7 Nm bestaat uit een deel zonnestraling, die kunstmatig gereproduceerd wordt. De UVC-stralen die zo opgewekt worden, zijn veel intenser dan het zonlicht en worden gebruikt voor de sterilisatie van water. Deze hoogtechnologische werkwijze op gebied van desinfectering doodt  legionella, microben, bacteriën, virussen, protozoa ene. En dit op een milieuvriendelijke manier.

Het is de ideale manier om micro-organismen in het water te doden, zodat het drinkbaar wordt op bacteriologisch vlak. Het water wordt echter beschouwd als drinkbaar water als ook de chemische parameters gecontroleerd en goed bevonden worden.

Uv sterilisatie 1UV sterilisatie 2

Documentatie

RainsafeRainsafe 8

Rainsaf 1Rainsaf 2

De Rainsafe biedt: een eenvoudige en veilige manier om opgevangen regenwater te bewerken tot schoon, vers drinkwater voor al uw behoeften. Laag energieverbruik dankzij het gepatenteerde zuiveringsproces. Drinkwater tegen minimale kosten. Gemakkelijk te installeren; zowel in bestaande huizen als in nieuwbouw.

Rainsafe past natuurlijk, vormen van waterzuivering zonder chemische middelen toe: UV-licht, ozon en filtratie.

Rainsafe 3Rainsaf 4

 

Rainsafe 5Rainsafe 6Rainsafe 7
Protection Level:                                           IP 40
Working ambient temp:                                  Min. +5°C to max. +35°C
Max. Flow:                                                      50 L/min
Max. Head:                                                     46 meters
Liquid temp range:                                          from +5°C to max. +35°C
Max. working pressure of the RainSafe™:    4.6 bar (460kPA)
Rainwater inlet:                                              ≥20 L/min min. 2.5 bar; max. 8.0 bar
Rainwater inlet connection:                           1” BSP F
Potable outlet connection:                             1” BSP F
Overflow / vent connection:                                      DN50
Electric connection:                                       CEE7/5 (Schuko)

 

Pluviofilter Classic II
pluviofilter 11pluviofilter II

De filtercombinatie Pluviofilter Classic II filtert het gerecupereerde regenwater grondig in 3 opeenvolgende stappen. Een eerste filter – een uitwasbaar filterelement om een minimale onderhoudskost te garanderen – zorgt voor een voorfiltering van de grootste vuildeeltjes tot 90 µm. Een tweede filter filtreert kleinere vuildeeltjes tot 25 µm. En een derde filter, ten slotte, een filter met actieve koolstof die de eigenschap heeft om de kleinste vuildeeltjes zoals pesticiden, herbiciden, op te nemen en te neutraliseren, garandeert een ultrafijne eindfiltratie tot 5 µm en maakt het gerecupereerd water ook volledig geur- en kleurloos. Maar dan is uw gefilterd regenwater nog niet kiemvrij…
Als u het gerecupereerde water ook wil gebruiken voor bad en douche of als u sowieso op extra hygiëne van uw sanitair water bent gesteld, is UV-desinfectie nodig om het gerecupereerd regenwater optimaal te behandelen.
Dankzij de UV-stralen worden ook micro-organismen als legionella, salmonella, streptokokken, microben, bacteriën, virussen… vernietigd.  Zo is uw regenwater dankzij het PluvioPack niet alleen optimaal gefilterd maar ook kiemvrij.
Met het plUVioPack is ook regenwater gegarandeerd hygiënisch. Het systeem biedt niet alleen een doorgedreven filtratie van vuildeeltjes, het maakt het water ook helemaal kiemvrij met behulp van uv-sterilisatie. De UVio-desinfectielamp doodt ook eventuele bacteriën zodat het regenwater ook geschikt wordt voor een bad of een douche. Door een behandeling met het plUVioPack wordt het water ook geur- en kleurloos.

SITAsita 3

Dit UV systeem van Sita UV is zeer geschikt voor het desinfecteren van water met flows tot maximaal 5 liter per minuut
Inhoud:

De voordelen van de UV systemen van Sita:

Eigenschappen:

sita 2sita 3

Océana

oceade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desinfection by Ultraviolet (U.V.) ensures a continuous level of operation without the need for regular supervision, particularly when the UV intensity monitoring option is chosen.
Today UV is used in a range of application:

- Food and drink production and processing
- Pharmaceutical, cosmetic, electronic and chemical industries
- Fish and crustacean farming

logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2023 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 3/05/2023

Terug naar hoofdpagina