logo
Home Technische Info Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


Ombouw laag calorisch gas(25 mbar) naar hoog calorisch gas(21 mbar)

België importeert en verdeelt 2 soorten gas: arm en rijk gas.

L/H-Conversie: Momenteel wordt er per jaar ongeveer 5 miljard m³ laagcalorisch aardgas uit het Nederlandse Groningenveld geleverd aan België. Tegelijk dient het Belgische net ook als een corridor die daar bovenop nog 5 miljard m³ per jaar levert aan Frankrijk. Omdat de productie van het Groningenveld geleidelijk daalt en uitdooft tegen 2030, zal Fluxys Belgium zijn laagcalorisch netwerk omschakelen. Het laagcalorisch gas kan dan door hoogcalorisch gas worden vervangen in zowel de Belgische als Franse markt.
Laagcalorisch gas wordt in België vooral gebruikt voor openbare distributie. Grote steden zoals Brussel en Antwerpen worden bijna uitsluitend bevoorraad met laagcalorisch gas.

ombouw naar 21 mbarombouw naa r21 mbar

SCOT-systeem scot systeem 1scot systeem 3
https://www.sbz-monteur.de/2015/03/04/erklaer-mal-selbstkalibrierende-feuerung/
Het SCOT-systeem is aanwezig in de condenserende gasketels WTC-15A tot 60A. In functie van de verbrandingskwaliteit meet de SCOT-elektrode, die direct in de vlam geplaatst is, een variabele elektrische stroom. De condensmanager evalueert het signaal en verbetert de gas-luchtverhouding via de openingsdiameter van het gasventiel indien de verhoudingen niet ideaal zijn. Op die manier worden een hoge verbrandingskwaliteit en lage emissies over het hele modulatiebereik gegarandeerd. Bovendien is het mogelijk om verschillende gaskwaliteiten te verbranden zonder wijzigingen op het toestel te moeten uitvoeren of onderdelen van het toestel te moeten vervangen. Ook biogasmengsels kunnen op die manier geregeld worden!

Selbstkalibrierende Feuerung
scot systeem 2
Weishaupt WTC is in technisch opzicht superieur. Is Weishaupt (met SCOT-electrode) in de praktijk zijn meerprijs (zowat €800 verschil ) waard?
In het Noorden van België wordt laagcalorisch gas geleverd. Alle ketels zijn in België standaard afgesteld op hoogcalorisch gas. Een condenserende ketel van pakweg 25kW die aangesloten is in een gebied met laagcalorisch gas in werkelijkheid die 25kW nooit halen. En dat dus ook het rendement van +- 109% niet gehaald zal worden vanwege een niet-optimale verbranding.
Het voordeel van die SCOT-electrode van Weishaupt is dat de ketel zelf zijn luchtmengsel gaat aanpassen in functie van de samenstelling van het gas. En dat hij dus ook met laagcalorisch gas zijn nominaal vermogen haalt, en zijn optimale rendement.

 

Condenserende ketel: Weishaupt WTC met CO sensor

weishaupt 1weishaupt 2weishaupt 3weishaupt 4
weishaupt 5
weishaupt6weishaupt 7

weishaupt 11weishaupt 12
Wandhangende condensatieketel: de wandmontage bespaart plaats en kan overal in de woning uitgevoerd worden. Door de talrijke rookgascomponenten is de opstelling van het toestel heel flexibel, bijvoorbeeld onder het dak met speciale rookgasafvoerbuizen zonder klassieke schoorsteen.
Grote vermogensbereiken: de toestellen passen hun vermogen traploos aan de warmtevraag aan. Dat geldt van de kleinste bouwgrootte (32 kW) tot de combinatie (cascade) van vier toestellen van elk 60 kW. Bovendien bestaat er voor grotere gebouwen de vloerstaande gascondensatieketel WTC-GB met vermogens gaande tot 1200 kW (cascade).
Uitstekende energiebenutting: vermogensmodulatie, O2-regeling, en het ketellichaam uit een aluminium/silicium-legering - alle constructiedetails zijn gefocust op energiebesparing. Het norm-rendement bedraagt 110% met betrekking tot de onderste stookwaarde (Hi) en 99,1% met betrekking tot de bovenste stookwaarde (Hs). Daarmee worden fysische grenzen bereikt. Bijkomend wordt het stroomverbruik dankzij een energiebesparende pomp gereduceerd.
Stille werking: door de modulerende toerentalaanpassing van de ventilator is het geluidniveau tijdens de werking bijzonder laag.
Voorbeeldige emissiewaarden: laag verbruik betekent bij systemen van Weishaupt ook lagere emissies. De standaard geïntegreerde SCOT-techniek (O2-regeling) zorgt voor een constant hoge energiebenutting en lage emissies van schadelijke stoffen - ook bij schommelende gaskwaliteiten, bijv. tijdens winter- en zomermaanden.
Verschillende gassoorten: zowel met aardgas, vloeibaar gas (LPG) als met toegelaten biogassen (aardgaskwaliteit) is de betrouwbare werking van het toestel gegarandeerd.
Eenvoudige bediening: bediening en instelling van de Weishaupt Thermo Condens systemen gebeuren via een mobiele bedieningseenheid op het toestel of in de woonkamer. Bediening en service op afstand (bijv. via internet) zijn met de optionele Weishaupt communicatiemodule WCM-COM mogelijk.

Lange levensduur: de Weishaupt condensatiesystemen zijn het resultaat van jarenlange ervaring en ontwikkeling. Bij de productie worden enkel de beste materialen en componenten gebruikt.

weishaupt 13

 

 

"We don't have much money to do this, so we are going to have to think "                              Lord Ernest Rutherford


 

logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2018 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 9/2/2018

Terug naar hoofdpagina