logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf en en bouwt energiebesparende HVAC oplossingen voor particulieren en industrie

 

Nest ThermostaatNest thermostaat
De slimme thermostaat. De grote troef van Nest is dat je helemaal niets hoeft te configureren aan deze thermostaat. Hij leert alles zelf, jij moet gewoon je normale leven leiden.

Onze uitgangspunten:

Zo meet hij zelf hoelang het duurt voordat de woning opwarmt of afkoelt, en leert hij hieruit wanneer hij de verwarming moet aansturen om de gevraagde temperatuur op tijd te bereiken en dus om meer energie te besparen. Deze thermostaat realiseert een energiebesparing van gemiddeld 20% op je energiefactuur. Aangezien die jaarlijks gemiddeld 1.450,-€ bedraagt in BelgiŽ, kan je al snel een interessant rekensommetje maken. De pay back is 2 jaar.

Daarnaast kan je gemakkelijk de thermostaat met je smartphone verbinden, zodat je op afstand de verwarming kunt controleren en aansturen (ideaal voor uw appartement aan zee) Omdat de thermostaat ook met het internet verbonden is, kan die automatisch het weer analyseren van de komende dagen, en daarop zijn verwarming afstemmen. De Nest Thermostaat is aansluitbaar op gas-, mazoutinstallaties en op warmtepompen. Bij warmtepompen kan hij wel alleen de verwarming controleren, niet de koelfunctie.

nest2nest 3

De energierekening bestaat voor meer dan 50% uit verwarmingskosten.
Hoeveel je uitgeeft, is afhankelijk van hoe goed je je verwarmingssysteem regelt.
Als je thermostaat niet is geprogrammeerd, verspil je een hoop energie. En veel thermostaten zijn inderdaad niet geprogrammeerd: al die knopjes en mogelijkheden maken het er niet makkelijker op. Het regelen van je verwarming moet toch beter kunnen. De Nest Learning Thermostat programmeert zichzelf en laat zien hoeveel energie je verbruikt. Op die manier weet je hoe je energierekening zal uitvallen.

Auto-Schema
De Nest Thermostat programmeert zichzelf in ongeveer een week. Hij stelt een persoonlijk schema samen op basis van de temperatuuraanpassingen die je doet en past zich doorlopend aan jou aan.
Wil je de Nest Thermostat leren energie te besparen, leer hem dan goede gewoonten aan: zet de temperatuur lager voordat je naar bed gaat, voordat je weggaat, of op elk ander moment dat je de temperatuur lager zou zetten om energie te besparen. Zo leert de Nest Learning Thermostat van deze wijzigingen en na een week hoef je ze niet meer elke dag in te voeren. Je kunt de resultaten van deze goede gewoonten in de energiegeschiedenis bekijken.
nest4
Auto-Afwezig
Als je het huis uitgaat, detecteert de Nest Thermostaat dat je weg bent en wordt de temperatuur meteen automatisch naar beneden aangepast om te voorkomen dat er een leeg huis wordt verwarmd.
True Radiant
Geen giswerk meer: gebruik alleen zoveel warmte als je daadwerkelijk nodig hebt. De Nest Thermostaat leert hoe lang je systeem nodig heeft om op te warmen, zodat de gewenste temperatuur wordt bereikt op het moment dat jij dat wilt.
Het blaadje
Wil je weten of je energie bespaart wanneer je de temperatuur aanpast? Het Nest Blaadje verschijnt wanneer je de Nest Thermostaat instelt op een temperatuur die energiezuinig is. Het wijst je in de juiste richting.
Energiegeschiedenis
Je kunt betere beslissingen over je energieverbruik nemen als je weet hoe en waarom dit verandert. Aan de hand van de Energiegeschiedenis kun je zien wanneer de verwarming heeft aangestaan en of het weer, Auto-Afwezig of je eigen aanpassingen het meeste effect op je energieverbruik hebben gehad.
nest 5

Energierapport
We sturen je elke maand een rapport waarin je kunt zien hoe je warmteverbruik in de loop van de tijd verandert. Je kunt jezelf vergelijken met anderen en je ontvangt persoonlijke tips om nog meer te besparen.

Beste plaats om te installeren?

Het is belangrijk dat de Nest Thermostaat wordt geïnstalleerd op een goede locatie en in een kamer die regelmatig wordt gebruikt, zodat hij de temperatuur zo kan regelen dat jij die als comfortabel ervaart.

Waarom op de juiste plaats te installeren?
Veel bestaande bedrade thermostaten hangen in kamers die niet vaak worden gebruik of op tochtige plaatsen, waardoor de gemeten temperatuur veel hoger of lager kan zijn dan wat je daadwerkelijk voelt. Als je de Nest-thermostaat op een goede plaats installeert, kun je er zeker van zijn dat de gewenste temperatuur wordt bereikt. Het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat de Nest Thermostat draadloos met de Heat Link kan communiceren.

Wat is de beste plaats?

Waar je de Nest Thermostaat plaatst, is ook afhankelijk van het feit of je een bestaande bedrade thermostaat of een draadloze thermostaat vervangt (of er nog geen thermostaat in huis is). Hoe dan ook, een professionele Nest-installateur helpt je de beste plaats in huis voor je Nest-thermostaat te bepalen.

Vervang je een bestaande bedrade thermostaat?
Als je een bestaande thermostaat vervangt, installeert de installateur de Nest Thermostaat waarschijnlijk op dezelfde plaats. Als de installateur vaststelt dat je oude thermostaat op een verkeerde plaats is geïnstalleerd, zal hij voorstellen de Nest Thermostaat op een nieuwe plaats te installeren met de bijgeleverde kabel en stekker of de standaard voor de Nest Learning Thermostaat (los verkrijgbaar).

Vervang je een draadloze thermostaat of installeer je op een nieuwe plaats?
Als je geen thermostaat hebt of een draadloze thermostaat vervangt, helpt je installateur je met de juiste plaats voor de Nest Thermostaat; aan een muur met gebruik van de meegeleverde kabel en stekker, of op een plank, bureau of andere vlakke ondergrond met behulp van de standaard voor de Nest Learning Thermostat (los verkrijgbaar). Tijdens de configuratie controleert de installateur of de thermostaat en de Heat Link vanaf de gekozen locatie met elkaar kunnen communiceren.
nest 6nest 7

Auto-Schema

De Nest Learning Thermostat begint direct met het aanleren van je schema. Het werkt als volgt.
Nadat je Nest Learning Thermostat is geïnstalleerd, zal deze standaard een temperatuur van 20 ºC aanhouden. De Nest Thermostat houdt deze temperatuur aan tot je de temperatuur wijzigt. De eerste dag houdt de Nest Thermostat de temperatuur aan die je kiest, tot je die weer wijzigt, net als een gewone thermostaat.
Na middernacht voegt de Nest Thermostat je wijzigingen van de eerste dag aan je schema toe. Heb je de Nest Thermostat om 17.00 uur geïnstalleerd, de verwarming op 21 °C gezet en om 21.00 uur verlaagd naar 20 °C, dan zal de Nest Thermostat de volgende dag de temperatuur wijzigen in 21 °C om 17.00 uur en 20 °C om 21.00 uur.
Eventuele nieuwe wijzigingen worden toegevoegd aan het schema van de volgende dag. Wanneer je de temperatuur wijzigt door aan de ring te draaien, zal je Nest Thermostat die temperatuur aanhouden tot de volgende temperatuurwijziging in het schema, of tot je de temperatuur opnieuw wijzigt.
Na een paar dagen heeft de Nest Thermostat geleerd wat je persoonlijke basisschema is. Je hebt de Nest Thermostat geleerd welke temperaturen je wilt als je wakker wordt, naar je werk gaat, thuis ontspant.
Opmerking: Ga naar SCHEMA in het Nest Thermostat-menu om het geleerde schema te bekijken of aan te passen. Je kan het schema ook aanpassen via de Nest-app of internet.
Nadat de Nest Thermostat heeft geleerd wat je basisschema is, wordt deze minder gevoelig voor elke wijziging die je doorvoert. In het vervolg zal je Nest Thermostat alleen leren van een patroon van ten minste twee vergelijkbare wijzigingen.
Voorbeelden van vergelijkbare wijzigingen:

De Nest Thermostaat leert anders van werkdagen dan van weekenddagen, omdat de thermostaat weet dat je schema op zaterdag of zondag waarschijnlijk anders is dan je doordeweekse schema. Twee of meer vergelijkbare wijzigingen op zaterdag zijn alleen van invloed op zaterdagen, maar voer je een vergelijkbare wijziging door op zaterdag en zondag, dan leert de Nest Thermostaat dat deze wijziging van toepassing is voor beide weekenddagen.
Wil je de Nest Thermostaat leren energie te besparen, leer dan goede gewoonten aan: zet de temperatuur lager voordat je naar bed gaat, voordat je weggaat, of op elk ander moment dat je de temperatuur lager zou zetten om energie te besparen. Zo leert de Nest Learning Thermostat van deze wijzigingen en hoef je ze al gauw niet meer elke dag door te voeren. Je kunt de resultaten van deze goede gewoonten in de energiegeschiedenis bekijken.

Auto-Afwezig

Auto-Afwezig bespaart energie door de verwarming in lege huizen te verminderen. In plaats van de thermostaat elke keer dat je het huis verlaat lager te zetten (en weer hoger als je thuiskomt), zet de Nest Thermostat zichzelf automatisch lager wanneer deze detecteert dat je afwezig bent.
nest 8nest 9
De Nest Learning Thermostat gebruikt Nest Sense™ (een exclusieve combinatie van sensoren en algoritmen) om te weten wanneer je afwezig bent en wanneer je thuiskomt. Met Auto-Afwezig zet de Nest Thermostat zichzelf automatisch lager wanneer je afwezig bent om te voorkomen dat er een leeg huis wordt verwarmd. Wanneer je weer thuiskomt, schakelt de Nest Thermostat terug naar je normale schema.

Waarom?
Auto-Afwezig is een handige functie voor wanneer je onverwacht het huis verlaat voor boodschappen, afspraken en tripjes. Met Auto-Afwezig hoef je je geen zorgen te maken wanneer je bent vergeten om de thermostaat lager te zetten. Je kunt je energiegeschiedenis een dag later in de Nest-app bekijken om te zien hoeveel energie je Nest Thermostat heeft bespaard toen je niet thuis was.

Hoe snel?
Nadat je je Nest Learning Thermostat hebt geïnstalleerd, heeft Auto-Afwezig ongeveer een week nodig om op je huis af te stemmen. Er verschijnt een melding op het scherm wanneer de Nest Thermostat genoeg informatie heeft om te beginnen met Auto-Afwezig.

Wanneer gedurende de dag geactiveerd?
Ten eerste schakelt een in een huis geïnstalleerde Nest Learning Thermostat 's nachts niet over op Auto-Afwezig. Dit gebeurt alleen wanneer je Nest Thermostat in een bedrijf is geïnstalleerd.
Ten tweede is de activering van Auto-Afwezig volledig afhankelijk van jou. Als je bijvoorbeeld 's morgens erg voorspelbaar bent en altijd om 8 uur de deur uit bent, wordt Auto-Afwezig al om 8:30 uur geactiveerd. Als je echter sommige morgens wel thuis bent, kan het twee uur duren voordat Auto-Afwezig wordt geactiveerd wanneer je niet thuis bent.
Als je ziet dat je Nest Thermostat de functie Auto-Afwezig inschakelt wanneer je thuis bent, kun je op je Nest Thermostat drukken om terug te keren naar je reguliere schema. Op deze manier leert de Nest Thermostat. Op basis van wat de Nest Learning Thermostat van jou leert, past deze aan hoe lang inactiviteit wordt gedetecteerd voordat Auto-Afwezig wordt ingeschakeld.

Waar kan ik mijn Afwezig-temperatuur kiezen?
Tijdens de configuratie kies je de Afwezig-temperatuur die de Nest Thermostat gebruikt voor de functie Afwezig of Auto-Afwezig.
Je kunt deze temperatuur bekijken of wijzigen via 'INSTELLINGEN' > 'AFWEZIG' op de Nest Learning Thermostat of in de Nest-app.

Werkt Auto-Afwezig ook wanneer de Nest Thermostat op een plek is geïnstalleerd waar geen activiteit wordt gedetecteerd?
De Nest Thermostat kan geen Auto-Afwezig voor je huis leren als deze op een plek is geïnstalleerd waar geen activiteit kan worden gedetecteerd.
Verplaats je Nest Learning Thermostat indien mogelijk naar een centraler deel van je huis. Als je een boekenkast voor de Nest Thermostat plaatst nadat de sensoren voor Auto-Afwezig zijn geconfigureerd, wordt er door de Nest Thermostat niet langer nauwkeurig activiteit gedetecteerd. In deze gevallen kun je overwegen om Auto-Afwezig uit te schakelen.
Je kunt Auto-Afwezig altijd uitschakelen door naar 'AFWEZIG' te gaan.

Hoe werkt Auto-Afwezig als er een Nest Protect en/of meerdere Nest Learning Thermostats in mijn huis aanwezig zijn?
Nest Learning Thermostats en Nest Protects delen informatie over activiteit met elkaar om te optimaliseren wanneer Auto-Afwezig wordt ingeschakeld. Om de informatie over activiteit te kunnen delen, moeten alle Nest Learning Thermostats en Nest Protects aan hetzelfde huis in je Nest-account zijn gekoppeld.
Als één Nest-product weet dat je thuis bent, weten de andere producten dit ook. Wanneer je de deur uit gaat, schakelen alle Nest Learning Thermostats over op Auto-Afwezig en keren deze terug naar je gebruikelijke schema wanneer een van deze producten ziet dat je thuis bent.
Nest Protect Netvoeding (230 V) werkt op dezelfde manier als je Nest Learning Thermostats door te weten wanneer je thuis bent en weggaat, en deze informatie te uploaden om de prestaties van Auto-Afwezig te verbeteren.
Om de batterij te sparen, detecteert de Nest Protect Batterij je niet automatisch en communiceert deze met andere Nest-producten in het huis. De Nest Protect deelt nog steeds informatie met je Nest Learning Thermostats over je gewoonten en draagt zo bij aan de prestaties van Auto-Afwezig.

Hebben mijn huisdieren invloed op Auto-Afwezig?
In huizen met alleen de Nest Learning Thermostat hebben huisdieren doorgaans geen invloed op Auto-Afwezig. Nest Protects zien alle huisdieren, ongeacht hun formaat. Dit weerhoudt je Nest Learning Thermostat ervan om over te schakelen op Auto-Afwezig.
Als je Auto-Afwezig toch wilt gebruiken, kun je deze functie voor Nest Protects uitschakelen door de volgende stappen in de Nest-app te volgen:

Om de temperatuur aangenaam te houden voor huisdieren, kunnen huiseigenaren met huisdieren de juiste Afwezig-temperaturen kiezen op hun Nest Learning Thermostats. Als de modus 'Auto-Afwezig' wordt onderbroken door de aanwezigheid van huisdieren, kunnen gebruikers de Nest Learning Thermostat handmatig in de modus 'Afwezig' zetten, zelfs wanneer Auto-Afwezig is uitgeschakeld.

Wat als ik de modus Afwezig handmatig wil instellen?
Stel de Nest Thermostat handmatig in op de modus 'Afwezig' door in het menu van de Nest Thermostat de optie 'AFWEZIG' te selecteren. Als je 'Afwezig' selecteert, schakelt de Nest Thermostat direct over op de modus 'Afwezig'.
Als je de modus 'Afwezig' handmatig instelt, keert de Nest Thermostat niet terug naar je reguliere schema tot je de modus 'Afwezig' weer uitschakelt door op de ring of op de Nest-app te drukken.

De nest als programmator van uw AGA gasstoof met een appaga en nest

De nieuwste Nest heeft 2 contactuitgangen:

Te automatiseren met een thermostaat + relais + Nest Thermostaat en WIFI. Ideaal voor buitenverblijven, zeeappartementen…..

nest en aganest voor AGA5nest voor AGA 4

Kan vanuit gans de wereld via het internet aangestuurd worden
https://nest.com/nl/support/article/How-do-I-change-my-domestic-hot-water-settings#schedule

Nest voor AGA3

De nest als programmator van uw airco/verwarming met een app.

De nieuwste Nest heeft 2 contactuitgangen:

Te automatiseren met een thermostaat + relais + Nest Thermostaat en WIFI. Ideaal voor buitenverblijven, zee-appartementen…..

 

 

 

"Nous n’héritons pas la terre de nos ancêtres, nous l’empruntons à nos enfants"              Antoine de St-Exupéry  


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2023 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 4/12/2023

Terug naar hoofdpagina