logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf en en bouwt energiebesparende HVAC installaties voor particulieren en industrie:

Japans toiletjapans toilet 3

WC papier: afgeschaft

japans toilet 1japans toilet 2japans toilet 4

Bij een Japans toilet wordt door middel van een warme waterstraal de hygiëne gewaarborgd. De straal kan worden geactiveerd voorafgaand of na afloop van het toiletbezoek. Het gebruik van toiletpapier is met een Japans toilet niet langer nodig.
Al in de jaren '90 van de vorige eeuw waren er in Japan volop douche-wc's aanwezig in huizen, hotels en openbare gebouwen. Japanners hechten van oudsher veel waarde aan persoonlijke hygiëne. Het was de Japanse fabrikant TOTO die de eerste Japanse toiletten introduceerde.
Inmiddels zijn er Japanse toiletten met verschillende opties:

Het gebruik van een doucheWC of Japans toilet vereist wel enige oefening. Wie voor het eerst op de spoelknop drukt, kan waarschijnlijk een kreet van schrik niet onderdrukken. Zodra de straal wordt geactiveerd, spuit er namelijk een straal warm water tegen het onderlijf aan. Deze manier van reinigen is uiteindelijk beter voor het milieu, omdat er geen wc-papier gebruikt wordt.
Een Japans toilet kan dé oplossing vormen wanneer u door lichamelijke beperking niet langer zelfstandig het toilet te bezoeken. Met name het gebruik van toiletpapier vraagt om spier- of gewrichtsbewegingen die niet voor iedereen (meer) zijn weggelegd. Maar een Japans toilet biedt ook extra comfort voor mensen die wel goed te been zijn.

Onder invloed van de vergrijzing ontdekken mensen het comfort van deze toiletvorm. De eerste keer dat iemand een douchetoilet gebruikt, kan het wel even apart aanvoelen, zo’n kriebelende straal water. Maar zodra de eerste onwennigheid voorbij is, bent u verkocht. Waarom in vredesnaam je hand en wc-papier gebruiken als een machine dit werkje voor u kan verrichten?

DoucheWC: combinatie van toilet en bidet
Bij een douchetoilet of doucheWC zorgt een waterstraal voor de nodige hygiëne. Nadat de gebruiker heeft plaatsgenomen op de zitting en zijn behoefte heeft gedaan, stelt een druk op de knop het reinigingsmechanisme in werking.
Er schuift dan een sproeikop uit de binnenkant van de wc-pot – het uiteinde op uw achterwerk gericht. Een warme waterstraal zorgt er vervolgens voor dat uw onderlichaam keurig schoon wordt gemaakt, zonder dat daaraan een snippertje wc-papier te pas komt. Om die reden worden douchetoiletten ook gezien als een duurzame variant van traditionele toiletpotten.

DoucheWC: ingebouwde warmeluchtdroger en andere functies
De basisvorm van een douchetoilet is die waarbij uw onderlichaam gereinigd wordt met warm water. Maar deze toiletvorm wordt uitgebreid met steeds meer functies, zoals

Compleet douchetoilet of opzet WC-bril
Een douchetoilet kan als complete oplossing worden aangeschaft, maar er zijn ook WC Brillen verkrijgbaar met de douchetoilet-functie. Die kunnen dan op uw bestaande toiletpot worden gemonteerd.
japans toilet 5
japans toilet 6japans toilet 7

 

Stank

Aircode® RX-100 (10 Watt) = ideaal voor in WC

De Aircode RX-100 is energiezuinig (10 watt) en bestrijdt met bi-polaire ionisatie van de lucht, geuremissies. Dit zorgt voor een enorm verbeterd binnenklimaat doordat de lucht schoner, gezonder en geurneutraal wordt. Het bedompte en beklemmende binnenklimaat dat veelal in ziekenhuizen, kantoorgebouwen ervaren wordt als gevolg van verontreinigde lucht, wordt direct aangepakt.

TX100 aircodeaircode Tx 100 2

Neutralisatie van stofemissie, geuremissies en statische elektriciteit
Een zelfdragende constructie van roestvast staal voor wand of plafondmontage.
Verkrijgbaar met luchtinlaat voor een nog beter effect. De unit zorgt voor een schoon klimaat in WC, klaslokalen, restaurants, schoonheidssalons, kleedruimten en in kelders. Het elimineert geuren, bacteriën, luchtgebonden microbe, gassen, schimmels en sporen.
De ionisatiebuis die binnen in de unit is gemonteerd heeft een gebruikslevensduur van 9000 uur.

Technische gegevens:

Montage positie:

In een ruimte met goede luchtcirculatie

Aansluitspanning:

230V, 50Hz

Aantal buizen:

1 st

Buis grootte:

60mm

Aansluit vermogen:

10 Watt

Gewicht:

0.5 kg

Afmeting:

L=200 x W=60 x H=60mm

Capaciteit:

Geschikt voor ruimtes tot 250m³

Toepassingen:

WC, klaslokalen, restaurants, schoonheidssalons, kleedruimten, kelders, etc….

Product sheet:

 

 

"Nous n’héritons pas de la terre de nos ancêtres, nous l’empruntons à nos enfants"              Antoine de St-Exupéry  


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2019 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 16/02/2019

Terug naar hoofdpagina