logo

Home Technische Info HVAC Zwembaden Gevel en dakreiniging Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf en en bouwt energiebesparende HVAC oplossingen voor particulieren en industrie:

HEPA filtershepa 1

hepa 2hepa 6

HEPA is een afkorting van high-efficiency particulate air en is van toepassing op specifieke type luchtfilters die tussen minimaal 85% en maximaal 99,999995% van alle stofdeeltjes van 0,3 micrometer (µm) tegenhouden, afhankelijk van het specifieke filtertype. Deeltjes die groter of kleiner zijn, worden efficiënter ingevangen dan deeltjes van rond 0,3 µm, dit als gevolg van respectievelijk toenemende vangst door diffusie (toenemend meer naarmate de deeltjes kleiner worden) en toenemende vangst door inertie (toenemend naarmate de deeltjes groter worden).
Geschiedenis en toepassing

Het HEPA-filter is ontworpen in 1941 voor het Manhattan Project om de verspreiding van radioactieve verontreinigingen via de lucht te voorkomen. Het filter kwam commercieel beschikbaar in de jaren vijftig. De naam werd een beschermd handelsmerk en een algemene naam voor zeer efficiënte filters.
Door de jaren heen zijn de filters verder ontwikkeld om te voldoen aan steeds hogere eisen voor luchtkwaliteit in hightech-toepassingen zoals lucht- en ruimtevaart, farmaceutische industrie, cleanrooms, operatiezalen en quarantaineafdelingen in ziekenhuizen, gezondheidszorg, kernenergie en elektronica (fabricage van chips). Ook bij allergie voor allergenen in de lucht zoals huisstof kunnen HEPA-filters worden gebruikt. Het gebruik van HEPA-filters is verplicht bij het verwijderen van asbest.
hepa 3hepa 4hepa 5

EPA, HEPA en ULPA filters in de filterklassen van E10 tot U17 voldoen aan de hoogste eisen voor schone lucht en steriliteit in veeleisende HVAC en in gevoelige industriële processen. Alle filters zorgen voor effectieve bescherming en betrouwbare blokkering van kritische deeltjes conform EN 1822: 2009. Zelfs wanneer ze worden blootgesteld aan grote volumestromen zorgen ze voor een optimale mediasnelheid en een lage drukval.

EPA: Efficiency Particulate Airfilter / arrestance. EPA filters hebben een filterefficiëntie van 85% tot 99,5%.
HEPA: High Efficiency Particulate Airfilter/ arrestance. Specifiek type luchtfilter dat tot 99,99% van alle stofdeeltjes groter dan 0,3 micrometer kan tegenhouden.
ULPA: Ultra Low Penetration Air, die 99,99% efficiënt is bij het verwijderen van interne vervuiling.

Waarom in een stofzuiger een HEPA filter?
Stof die een stofzuiger weer uitblaast willen we zo veel mogelijk beperken. Met de introductie van HEPA filters wordt tegenwoordig aanzienlijk minder stof het binnenklimaat ingeblazen. Je kan rustig stellen dat het HEPA filter er voor zorgt dat de lucht die uitgeblazen wordt beter is dan wat opgezogen wordt. Zo enorm filtert een HEPA filter.

Wat houdt een HEPA filter in?
HEPA is een afkorting van High Efficiency Particulate Absorbing en is een speciale filter die zeer fijne stofdeeltjes uit de uit te blazen lucht van een stofzuiger haalt. Hoe goed hij filtert wordt aangegeven met een getal. Hoe hoger dat getal, hoe beter. Een HEPA13 filter is dus beter dan een HEPA12 filter. Meestal zijn HEPA filters uitwasbaar.

"Nous n’héritons pas la terre de nos ancêtres, nous l’empruntons à nos enfants"              Antoine de St-Exupéry  


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2019 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 27/12/2019

Terug naar hoofdpagina