logo

Home Technische Info HVAC Zwembaden Gevel en dakreiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


Hardhout reinigenkuisen hardhout

Actieve zuurstof
oxyperactieve zuurstof

natrium percarbonaat

Is een krachtige, chloorvrije reiniger op zuurstofbasis voor binnen en buiten.

Eigenschappen:

Natriumpercarbonaat
Natriumpercarbonaat is een bleekmiddel, om preciezer te zijn een zuurstofbleekmiddel. Natriumpercarbonaat is veel minder stabiel dan natriumperboraat en kan daardoor al snel zijn werkzaamheid verliezen. Om deze reden is dit ingrediënt lange tijd niet gebruikt in textielwasmiddelen. Tegenwoordig zijn er allerlei stabilisatiesystemen (bijv. op basis van zeoliet of magnesiumsilicaat) ontwikkeld die het mogelijk maken om natriumpercarbonaat wel succesvol in textielwasmiddelen te gebruiken. Natriumperboraat wordt dan ook steeds meer vervangen door natriumpercarbonaat. Natriumpercarbonaat vervalt bij het wasproces in natriumcarbonaat (soda) en waterstofperoxide waarop de blekende werking berust.
Natriumpercarbonaat is een witte, kristallijne wateroplosbare anorganische verbinding van natriumcarbonaat en waterstofperoxide.
Natriumpercarbonaat is een oxidator en komt als ingrediënt voor in een aantal huishoudchemicaliën en schoonmaakmiddelen Ondanks de naam die een echte stof suggereert is natriumpercarbonaat eigenlijk een perhydraat van natriumcarbonaat. Bij oplossen in water worden waterstofperoxide, natrium- en carbonaat-ionen gevormd:
  2 Na2CO3 · 3 H2O2 →  4 Na+ + 2 CO32− + 3 H2O2
Natrium-percarbonaat, ook wel vast waterstofperoxide genoemd, wordt van oudsher toegepast als bleekmiddel, vlekken- en geurverwijderaar voor de was en het schoonmaken van witte voegen in de badkamer .
Natrium-percarbonaat is een verbinding van de stoffen waterstofperoxide en natriumcarbonaat, die vrijkomen in water boven 40°C.
Dankzij de vele andere, minder bekende eigenschappen van dit product, kunt u het niet alleen als huishoudproduct, maar ook als onderhoudsproduct gebruiken.
Natriumpercarbonaat met warm water is zeer geschikt voor toepassingen voor het schoonmaken, het verwijderen van vlekken, en in de was, om een tapijt te reinigen machine, of om de vloer dweilen.
    Mengen tot een dikke pasta en gebruiken op tegelvoegen.
    Behandeling van schimmels
    Tegen de verkleuring van hout van platen, meubels en tuinterrassen.
Natrium-percarbonaat, ook wel vast waterstofperoxide genoemd, wordt van oudsher toegepast als bleekmiddel, vlekken- en geurverwijderaar voor de was en het schoonmaken van witte voegen in de badkamer .
Natrium-percarbonaat is een verbinding van de stoffen waterstofperoxide en natriumcarbonaat, die vrijkomen in water boven 40°C. Het is de ideale aanvulling op wasnoten voor uw wasgoed. Het bevat geen chloor of optisch blauwsel en het wordt vervaardigd uit niet-giftige grondstoffen.
Dankzij de vele andere, minder bekende eigenschappen van dit product, kunt u het niet alleen als huishoudproduct, maar ook als onderhoudsproduct gebruiken.
Mensen met een gevoelige huid kunnen er veel profijt van hebben, door hun kleding te gaan wassen met wasnootschalen en percarbonaat . Ook voor baby's met hun tere huidje is dit enorm aan te raden...Het toenemen van het aantal mensen met een gevoelige huid is enorm deze hangt samen met de toename van milieuverontreiniging en het gebruik synthetische stoffen zoals: optische witmakers die in wasmiddelen zitten, wasverzachters etc. met andere woorden door oa. door de opkomst van petrochemie (olie) als bron voor allerlei stoffen. Denk alleen maar aan optische witmakers die in de meeste wasmiddelen voorkomen. Deze optische witmakers hechten zich aan het wasgoed, en zijn synthetische stoffen die de was witter doen lijken dan deze in feite is. Ze dragen op geen enkele manier bij aan de reinigende werking van het wasmiddel, en zorgen enkel voor optisch bedrog. Neem daarom alleen Percarbonaat of Zuurstofbleekmiddel(op basis van actieve zuurstof) als bleekmiddel. 
Hoe natriumpercarbonaat gebruiken:


H2O2H2O2H2O2
1 kg percarbonate de soude                                                                                    €
Mini pool  1 kg            RAF2018.2.055                                                                  €-
Oxy Clenza                                                                                                             €

.


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2019 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com
Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 11/03/2019

Terug naar hoofdpagina