logo

Home Technische Info HVAC Zwembaden Gevel en dakreiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf.

Geluidsdemping, isolatie

warmtepompomkastingclimeleon2deceuninck 5casettes binneopstelling

What is Noise?

It is the audible sound, that is propagated through the air and which is unpleasant to the receiver.
The Sound Pressure (Lp) level is what we really hear and it varies according to the premises and the distance between the source of the noise (extractor or fan) and the receiver.
The Sound Power (Lw) level is the amount of sound energy of a sound source (extractor or fan) every second and it is constant, in other words, it does not vary according to the premises or the distance from the sound source.

Sound pressure level (dB)

Noise

dB

Examples

Deafening

120
110

Thunder
Cannon fire
Steam whistle

Very Strong

100
90
60

Train in a tunnel
Street with dence Traffic noisy factory

Strong

70
60

Noisy office
Medium-sized workshop
Radio with the volume up high

Moderate

60
50

Large shop
Office

Gentle

40
30

Public library
Country road
Scrunching up paper
Quiet conversation

Very Gentle

20
10
0

Peaceful church
Silent night
Hearing limit

Geluidsisolatie, geluidabsorptie en ruimteakoestiek. wij bieden oplossingen voor akoestische verbetering met akoestische panelen en geluidsisolatieproducten. Noppenschuim, geluidsabsorbers, zware folies of andere geluidsisolatiepanelen en geluidwerende matten. Heeft u geluidsisolatie nodig voor uw kantoor, restaurant, zwembad, hobbyruimte, opnamestudio, oefenruimte of appartement? Wilt u een muur of deur, een trap, een machine, een werkplaats of garage, een compressor, een drumstel of een auto voorzien van geluidsisolatie.
Aanbevolen wordt hier het gebruik van panelen met geluidabsorberende en / of geluiddempende eigenschappen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u de juiste oplossing en het juiste product aanbieden.

Geluidsdempende buitenluchtroosters

roostersroosters 2
Geluiddempende buitenluchtroosters werken door absorptie. Zij combineren een goede geluiddemping met een lage luchtweerstand. Standaard worden de geluiddempende roosters vervaardigd uit continu thermisch verzinkte staalplaat, al dan niet voorzien van een hoogwaardige polyester poedercoating.
De geluiddempende roosters bestaan ook in inox of aluminium. Deze geluiddempende buitenluchtroosters zijn standaard voorzien van vogelgaas.
Toepassing als luchttoevoer- en luchtafvoeropeningen van: luchtbehandelingsruimten, ventilatieruimten, ketelhuizen, aggregaatruimten, gasstations, compressorruimten
Standaard roosters van:

Geluidsabsorberende en isolerende cassettepanelen

casettes binneopstelling
Geluidsabsorberende en isolerende panelen zijn cassettepanelen t.b.v. het afschermen van geluidsbronnen Een geluidsabsorberend en -isolerend paneel is opgebouwd uit een 1,5 mm continue thermisch verzinkte staalplaat; deze plaat wordt gezet en het element wordt gevuld met een speciaal geluidsabsorberende glaswol van 20 kg/m³. Met dit absorptiemateriaal wordt een hoge absorptiecoëfficiënt over een breed frequentiegebied verkregen.
De laag glaswol wordt afgedekt met akoestisch transparant afdekvlies; wanneer de glaswol in aanraking kan komen met water, olie of chemicaliën wordt een akoestisch transparante PE-folie toegepast. Aan de zijde van het afdekvlies wordt ter bescherming een 1,0 mm dikke continue verzinkte geperforeerde staalplaat aangebracht.
De perforatiegraad is 33%, waardoor de optimale werking van het absorptiemateriaal wordt gegarandeerd. De totale elementdikte is 55 à. 105 mm; de massa bedraagt 21 à 22 kg/m². Het paneel en vulling is kiem- en rotvrij en is niet brandbaar volgens NEN 6065, klasse 1.
Eigenschappen

Afmetingen

Acoustisch sandwichpaneel

sandwich paneel 1sandwich paneel 2
Zelfdragend geluidsisolerend en absorberend sandwichpaneel opgebouwd uit:

sandwich paneel 4

 

PVC acoustische sandwich panelen

deceuninck 1
deceuninck 2deceubninck 3deceuninck 4
deceuninck 5deceuninck 6
deceuninck 7deceuninck 8
Ingeval van onderhoud of beschadigingen kunnen de geperforeerde frontpanelen gemakkelijk van de achterste structuur verwijderd worden zonder daarvoor de volledige wand te demonteren.
De tand- en groefverbinding van de geluidwerende elementen voorkomt akoestische lekken en verzekert een sterke wandopbouw. Een dichting wordt aanbevolen tussen de onderste cassette en de onderliggende betonplint. Optioneel kan nog een dichting of fixatieprofiel tussen de flens van het verticale staalprofiel en de cassette geplaatst worden.
De geluidsabsorberende vulling is minimaal 50 mm dik en heeft een densiteit van 60 kg/m³. Dit isolatiemateriaal wordt door de interne geometrische vormen van de rugwand en het frontpaneel op zijn plaats gehouden. Het frontpaneel en de rugwand worden door middel van roestvast stalen schroeven aan elkaar bevestigd.
De geluidsabsorberende wand wordt opgebouwd met het geperforeerde frontpaneel naar de geluidsbron gericht. Deze kunnen zowel verticaal als horizontaal opgesteld worden.
De openingen op het begin en einde van de cassette laten ventilatie (convectie) toe. Zelfs indien verzadigd met water, blijven de verticaal geplaatste rotswolpanelen perfect op hun plaats zitten.
De zichtbare zijde van het absorberend materiaal wordt afgewerkt met een glasvliesdoek (60 g/m²) dat vuilafstotend en hydrofobisch werkt.
De geperforeerde voorpanelen zijn ongevoelig voor roestvorming en elektrochemische reacties.
U-vormige gegalvaniseerde staalprofielen worden als extra versterking in cassettes met lengte tussen 3.01 en 5.00 meter geplaatst. Dit profiel kan aangepast worden naargelang de benodigde lengte van het paneel, maar is maximaal 4..90 m lang

Dakventilatoren: 16 kHz : -21,5 dB(A)

dakventilatortekening geluidsdichte kast ventilatorvoorbeeld

Ventilator : Hoogte : 820 mm Breedte : 320 x320 mm

De geluidsdichte kast:

Merfopol

MerfopolMerfopolMerfopol
Merfopol is een absorptiemateriaal voor het verminderen van galm in (buiten)ruimten waar het vochtig of nat kan worden zoals parkeergarages, carwash of machinebehuizing. Maar ook voor het absorberen van geluid in ruimten waar het voor schuimmateriaal te vochtig is zoals motorruimten in schepen en jachten is dit product uitermate schikt. Merfopol is bestand tegen weersinvloeden, schimmels, ongedierte en rotten. 
Merfopol is een geluidsabsorberend materiaal gemaakt van polyethyleen (LDPE). Dit kunststofmateriaal, waar ook kliko's van gemaakt worden, is bestand tegen alle weersinvloeden. Absorptiemateriaal zoals Merfopol vermindert het afstralen van geluid naar de omgeving.
Toepassingen:
    Merfopol is een ideaal product voor het maken van een geluidsabsorberende schutting in de (stads)tuin, binnenplaats of speeltuin. U gebruikt het product voor het absorberen van buitengeluiden zoals verkeer of burengeluid wat kan galmen tussen de gevel en erfscheiding zoals muur of schutting.
    Merfopol wordt ook toegepast in pomp, aggregaat- en machinebehuizingen. Merfopol gaat het afstralen van machinegeluiden tegen en vermindert zo de overlast naar de omgeving. De behuizing van pompen die (tijdelijk) geplaatst zijn in de bebouwde kom, bijvoorbeeld voor het wegpompen van water, worden het best geïsoleerd met Merfopol.
    Ook voor het isoleren van vochtige ruimten in een machine- of motorkamer van schepen en jachten gebruikt u Merfopol. Op de bodem of in de kiel worden beter geen schuimmaterialen gebruikt omdat deze niet altijd rotbestendig zijn of tegen vocht kunnen. Merfopol is hier wel geschikt om toe te passen.
Eigenschappen

Montagetips
Doordat Merfopol vormvast is en een laag gewicht heeft, is het gemakkelijk aan te brengen met plakpennen zonder dat er gevaar bestaat voor uitzakken. Het product kan bijzonder gemakkelijk met een hobbymes op maat worden gesneden. Bescherm de kopse kanten tegen inregenen zodat het product niet stuk vriest.


K0470                        1200 x 1000 x 30                                                                €
K0469                        1200 x 1000 x 40                                                                €
K0468                        1200 x 1000 x 50                                                                €

Merfopol Whisper Stratocell FR

Merforpol is een geluidabsorberende en thermisch isolerende plaat gemaakt van polyethyleen (LDPE), een kunststof waarvan bekend is dat het “onverwoestbaar” is. Dit materiaal is zeer bestendig tegen weersinvloeden en chemische stoffen. In combinatie met de gesloten celstructuur maakt dit Merfopol uitermate geschikt voor toepassing onder moeilijke omstandigheden, zoals bijvoorbeeld in motorruimtes van bussen.
Merfopol is vormvast en heeft een laag gewicht. Hierdoor is het eenvoudig aan te brengen (met klemmen, buigclips, stiften e.d.), zonder dat er gevaar bestaat voor uitzakken.

Toepassingen
In combinatie met de gesloten celstructuur maakt dit Merfopol uitermate geschikt voor toepassing onder moeilijke omstandigheden, zoals o.a. in motorruimtes van bussen, trucks, aggregaten en compressoren. Het materiaal is ook geschikt voor toepassing in luchtbehandelingsinstallaties (ook in Clean Rooms) omdat het vezelvrij is. Tevens is Merfopol geschikt als thermisch isolatiemateriaal.


MerfopolMerfopol

U kunt monteren met plakpennen of met schroeven en ringen
De absorptiematerialen zullen in de loop van de tijd wat minder fraai ogen door bijvoorbeeld opspattend regenwater, het blijven uiteindelijk absorberende producten. Merfopol is met een borstel schoon te maken, maar als u er planten of klimop voor plant, verbergt dit het absorptiemateriaal en oogt de tuin groener.

Aandachtspunten akoestische schutting

Begin ca. 30 cm vanaf de grond tot bovenaan de afsluiting. Deze producten zijn vochtbestendig, maar het is aan te raden om de kopse kanten af te werken zodat water er niet in kan trekken. Tijdens vorst zou ingesloten water voor schade kunnen zorgen.

 

"Beter een goede, tevreden en nu dus een "verdraagzame" gebuur, dan een verre vriend"


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2020 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com
Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 29/07/2019

Terug naar hoofdpagina