logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf en en bouwt energiebesparende HVAC oplossingen voor particulieren en industrie:
 

Doucheafvalwaterwarmterecuperatie

doucheafvalwaterrecuperatie

 

Warmwaterverlies wordt warmwaterwinst!

Bij het douchen gaat veel warmte rechtstreeks met het douchewater het riool in. De door Hei-tech ontwikkelde warmtewisselaars verwarmen het leidingwater dat naar de douches gaat met behulp van de het afvalwater dat naar het riool gaat. Hiermee bespaar je meer dan de helft van je energieverbruik met een relatief kleine investering en zijn zelfs terugverdientijden van enkele jaren te realiseren. De warmtewisselaars besparen niet alleen gas en geld, maar tellen ook mee voor de verlaging van de energieprestatiecoëfficiënt (EPC).
De warmtewisselaars kunnen overal worden toegepast waar gedoucht wordt of warm water naar het riool wordt afgevoerd. Dus in woonhuizen, flats, verzorgingshuizen, hotels, zwembaden en sporthallen. Ook bij industriële processen waarbij warm afvalwater wordt geloosd kunnen de warmtewisselaars worden toegepast.
Een zeer rendabele toepassing is het terugwinnen van energie uit afvalwater van vaatwassers in hotels, restaurants, bejaardenhuizen en andere grootkeuken gebruikers.

Met behulp van de douchepijp kan zowel het water dat naar de ketel gaat, als het water dat naar de koudwateraansluiting van de douche gaat, worden voorverwarmd. De CV-ketel hoeft slechts op minder dan de helft van het vermogen te werken tijdens het douchen. Dit kan voor een woonhuis een besparing opleveren van meer dan 200 m3 aardgas per jaar.

De douchepijp is een buisvormige warmtewisselaar met een lengte van 2,15 meter. De douchepijp kan worden toegepast in woningen met een douche op de bovenverdieping.

Behalve de toepassing in woonhuizen kan de warmtewisselaar overal toegepast worden waar gedoucht wordt, zoals in hotels, zwembaden en verzorgingstehuizen. Ook in industriële ondernemingen kan met behulp van deze warmtewisselaar op een eenvoudige manier afvalwarmte benut worden.

Brochures

Zie ook:

http://www.hei-tech.nl/index-nl.html

"Nous n’héritons pas la terre de nos ancêtres, nous l’empruntons à nos enfants"              Antoine de St-Exupéry  


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2019 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 24/10/2018

Terug naar hoofdpagina