logo

Home Technische Info Contact Pers Vacatures

30 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten

Het beste is maar goed genoeg 


Air conditioneringairco split

GoLanTec energietechniek is specialist op het gebied van air conditionering. Wij zorgen voor een prettig koele temperatuur in uw woning. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij voor elke situatie het juiste systeem adviseren waarbij we steeds naar de beste oplossing zoeken. Omdat energiebeheersing en energiebesparing hierin een belangrijke rol spelen volgen wij de nieuwste ontwikkelingen op de voet.

Een airconditioning systeem werkt als een koelkast: warmte wordt getransporteerd van de ene naar de andere ruimte. Deze warmteoverdracht tussen twee locaties gebeurt door gebruik te maken van een koelgas. En van de voornaamste eigenschappen van een dergelijk koelmiddel is dat het gemakkelijk verdampt bij lage temperaturen, waardoor warmte wordt opgenomen. Een airconditioning systeem bestaat dus uit een binnenunit en een buitenunit die door dunne gasleidingen onderling met elkaar verbonden zijn. Er is altijd een condensaatafvoer.

Binnenunit

nexura

http://p1.arukereso.hu/full/316422421.panasonic-cs-re18rkew.jpg

De binnenunit zorgt voor koude luchtcirculatie in de ruimte en neemt de overtollige warmte op. Bij dit proces wordt bovendien vocht aan de ruimte onttrokken, wat eveneens een drogend en verkoelend effect oplevert.

Buitenunit 

buitenunitdaikin buitenunit

De buitenunit geeft de opgepompte warmte af aan de buitenlucht.

 

Single split en Multi split wandunits

multi-split 2multi-split 3multi-split 4multi split 5

Voor : :


Een single split unit bestaat uit een binnenunit die hoog aan de wand wordt gemonteerd en een buitenunit. Ze worden vaak toegepast in woon- en slaapkamers en kleine kantoren.
Op een multi-split airconditioner kunnen, afhankelijk van het type, op één buitenunit twee of drie binnenunits worden aangesloten. Deze units werken onafhankelijk van elkaar en worden elk met een infrarood afstandsbediening geleverd. Vaak worden deze units toegepast als er meerdere kleine vertrekken moeten geconditioneerd worden en in grotere ruimtes zonder verlaagd plafond.

WARMTEPOMP voor KOELEN en/of VERWARMEN
Airconditioners zijn standaard warmtepompen. Door de cyclus van het koelen om te keren kan men gaan verwarmen met slechts één systeem.

GRATIS energie ?
Een warmtepomp gebruikt warmte uit de buitenlucht voor toepassingen op hogere temperatuur. Ze kan de warmte op relatief laag temperatuurniveau ‘oppompen’ tot een voldoende hoge temperatuur, die we kunnen gebruiken voor de verwarming van woningen. Dat ‘op-pompen’ van warmte vraagt echter ook energie. Maar terwijl gebruikelijke verwarmingssystemen hun energie volledig uit brandstof halen, onttrekt de warmtepomp haar energie voor het grootste deel (70 à 80%) uit de omgeving. Zo kan een warmtepompinstallatie minder energie verbruiken dan een klassiek verwarmingssysteem.

Milieu
Dankzij het lage energiegebruik is ook de CO2-uitstoot bij verwarming door middel van een warmtepomp beduidend lager dan die van een klassiek verwarmingssysteem.

Ontvochtigen
Airconditioners zorgen niet alleen voor afkoeling tijdens warme dagen maar ontvochtigen tevens de lucht waardoor een aangenaam binnenklimaat ontstaat.

Koelen
Als de temperatuur in een ruimte te hoog oploopt kan men in eerste instantie proberen om met buitenlucht te gaan koelen, echter eens de temperatuur hoger wordt of de interne warmtelasten vanwege allerhande apparatuur te groot is, kan alleen een airconditioner de temperatuur terug doen dalen tot op een comfortabel niveau. Airconditioners lenen zich perfect voor het koelen van slaapkamers, burelen, veranda’s of andere ruimtes.

Verwarmen
Een airconditioner verwarmt heel snel een ruimte tot op een comfortabel niveau. Dankzij het warmtepompprincipe wordt die aangename warmte ook energie- en milieuvriendelijk opgewekt. Korte opstarttijden en gezellige warmte zijn duidelijke voordelen van warmtepomp airconditioners.

ENERGIE
Inverter= frequentieregeling
De Inverter airconditioner maakt gebruik van Inverter technologie. Deze toerentalregeling laat toe om snel te koelen of te verwarmen. Hierdoor levert deze warmtepomp het jaar rond optimaal comfort. De gewenste temperatuur wordt snel bereikt. Eens de temperatuur gehaald zal de airconditioner heel soepel inspelen op de geringste wijzingen in het temperatuursverloop. Uiteindelijk levert dit minder schommelingen op in temperatuur en verkrijgt men een verhoogd comfort binnen de kortst mogelijk tijd

GEZONDHEID
Silver Nano Health System
De componenten die in aanraking komen met langsblazende lucht zijn via nanotechnologie bedekt met een dun laagje zilveratomen. De passerende lucht wordt voor 99,99 % ontsmet !

Zuiverheid: Silver Nano en Catechin filters
Een filter met zilvercoating filtert de fijne stofdeeltjes uit een ruimte weg.
En dankzij de filter krijgen bacteriën en schimmels geen kans en worden onaangename geuren vermeden.

Geur
Airconditioners zijn ook uitgerust met een anti-allergiefilter, een geurverwijderaar met actieve koolstof.

GEBRUIKSGEMAK

panasonic 1Daikin logoHairer logo

  "Nous n’héritons pas de la terre de nos ancêtres, nous l’empruntons à nos enfants"              Antoine de St-Exupéry  


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2016 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055310242 Fax: 055310242 | golantec@gmail.com
Webdesigner

Versie laatst bewerkt op 5/10/2016

Terug naar hoofdpagina