logo

Home Technische Info HVAC Zwembaden Gevel en dakreiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd installatiebedrijf.

Micro-warmtekracht koppeling : μ-WKK

aisin 2aisin 3

AISIN

Technische folder

Een WKK of warmtekrachtkoppeling is een apparaat dat middels n enkele brandstof tegelijkertijd warmte n elektriciteit produceert. Zo is er tot 40% minder primaire energie nodig dan bij de afzonderlijke opwekking. Dit resulteert in een sterk verminderde uitstoot van CO2 en een behoorlijke financile besparing.

Hoe?

Door het vermogen van de WKK beter af te stemmen op het plaatselijke warmte- en elektriciteitsverbruik. Bovendien laat de regelgeving toe om bij WKK installaties met een elektrisch vermogen kleiner dan 10 kW het overschot aan geproduceerde elektriciteit aan de volledige prijs terug te verkopen. Dat maakt een micro-WKK dus financieel extra interessant. Uw elektriciteitsrekening kan flink verlaagd worden of zelfs tot nul herleid!

Waar?

Simpel, overal waar belangrijke hoeveelheden elektriciteit en warmte verbruikt worden. Bovendien kan de WKK als noodaggregaat ingeschakeld worden bij stroomonderbreking zodat koeling, luchtverversing, regeling,computers, servers en zo meer blijven functioneren zonder enig productie- of stockverlies.

Wie?

MCHP, de micro-WKK van AISIN-TOYOTA geeft een elektrisch vermogen van 6 kW en warm water aan 65 C . Een niet onbelangrijke troef zijn ongetwijfeld de extra lage kosten inzake onderhoud. Bovendien is het een erg betrouwbaar systeem: de motor werd speciaal voor deze toepassing ontwikkeld en gebouwd door AISIN, een dochteronderneming van TOYOTA.

Twee modellen

Aansluiting

Buffervat


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2020 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com
Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 24/02/2020

Terug naar hoofdpagina