logo
Home Technische Info Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


Inox Zwembad 316Ti

inox zwembad 316 Ti 1inox zwembad 316 Ti 2spiegelmuur met pintje

inox zwembad

inox zwembad 1inox zwembad 3

inox zwembad

INOX ZWEMBAD = FANTASTISCH zonlichtspel!

Waarom een inox zwembad en niet het klassieke betonzwembad met liner of een polyesterzwembad?

5 ESSENTIËLE ASPECTEN OP EEN RIJ

1. Onderhoud
De klassieke zwembaden vragen, in vergelijk tot de nieuwe innovatieve baden, veel onderhoud en brengen veel kosten met zich mee.
-
Bij een beton bad moet je bijvoorbeeld om de 8 jaar de liner vervangen en brokkelen de mozaïektegeltjes vaak af ter hoogte van de waterlijn door de temperatuurschommelingen van het Belgisch weer.
-
Een zwembad in polyester krijgt op termijn vaak te maken met ‘osmose’: een chemisch proces dat ontstaat tussen het water en de polyestervezels, door beschadiging van de toplaag. Ook is polyester onderhevig aan UV-straling, waardoor er doorheen de jaren een veroudering in kleur optreedt. 
-Een zwembad in inox heeft bovenstaande problemen niet. Het is sterk, duurzaam, waterdicht, het breekt niet, krimpt niet, brokkelt niet af en wordt niet poreus. Inox 316 Ti is roestvast staal, een eigenschap die handig van pas komt in een zwembad. Het staal krijgt een natuurlijke beschermlaag die het metaal verzegelt en beschermt tegen oxidatie. Een zwembad in inox heeft geen poriën waar het vuil kan inkruipen en een glad oppervlak waardoor het onderhoud ervan een minimale inspanning is. Zelfs na de winter is het zwembad in een handomdraai zwemklaar. Er kan altijd aan bijgelast worden.

2. Energiezuinig
Door weloverwogen te kiezen voor een duurzaam materiaal zoals goed geïsoleerde inox, kiest u voor een zwembad voor het leven dat geen herstellingen vraagt en uiterst energiezuinig is. Een zwembad legt u namelijk niet voor 10 jaar, maar in de meeste gevallen voor het leven. De initiële kost ligt hoger, dit wordt terugverdiend doorheen de jaren:

- Inox zwembaden reflecteren het zonlicht in het water waardoor het water sneller opwarmt. Fantastische lichtinval.
- Isolatielaag van 8 cm dik PUR.
- Om het warmteverlies (s'nachts -5°C) verder tot een minimum te beperken: isolerend solar-rolluik die overdag de warmte van de zon opneemt om die dan 's nachts af te geven aan het zwemwater en het oppervlak te isoleren en aldus verdamping te vermijden.

3. Lichtgewicht
Staal is sterk en de verhouding sterkte/gewicht is zeer goed. Ideaal voor op de 14de verdieping van een hotel.

4. Design
Je kent het uit de boekjes, foto’s van een prachtige tuin met een azuurblauw zwembad als blikvanger. Niemand die nog verder kijkt dan de spiegel van water waarin de wolken reflecteren, want daar wil je natuurlijk direct in springen. Een zwembad in inox weerspiegelt mooi het natuurlijke licht waardoor het water zijn natuurlijke kleur krijgt. Een inox zwembad is als een kameleon, het gaat als het ware op in zijn omgeving. Het past bij een rustiek huis en interieur maar even goed bij een moderne villa.

5. Retrofit
Alle vormen zijn mogelijk. Wordt uitgetekend met CAD programma Inventor. Kan ook ingebouwd worden in uw bestaand , verouderd betonnen zwembad.

 

Zwembadkuip in Inox

- Vervaardigd uit inox AISI 316L (W.Nr.1.4404) of AISI 3165Ti
- Dikte 2 mm.
- Volledig gelast volgens TIG-procédé (Tungsteen Inert Gas)
- Onderaan volledig geïsoleerd met isolatiepanelen 80 mm dik, zijkanten 80 mm dik
- Extra verstevigingsbalken om het zelfdragend te maken.
- Voorzien van bodemput
- Voorzien van stofzuigeraansluiting

Inox veroudert niet en beschikt over een ultra glad oppervlak waarop algen en micro-organismen zich niet kunnen hechten. Hierdoor is chemisch onderhoud minimaal, een inox zwembad is dan ook de absoluut hygiënische keuze.

Grootste voordelen

Standaard extra geïsoleerd, om zo te besparen op verwarmingskosten

 

Zwembad

Warmtepomp voor zwembaden ; Warmtepompomkasting ; Thermodynamische zonnecollector (warmtepomp) voor zwembaden ; Zonnecollector ; Micro warmte kracht koppeling ; PP zonnecollector

Vloerisolatie ; Zwembadpomp ; Stille zwembadpomp ; Zwembad moderniseren ; Automatische zwembadafdekking ; Manuele zwembadafdekking ; Spiegelmuur ; Natuursteenmuur ; Aquariumvensterzwembad ; Zwembadkuisrobot bewaakt door krokodil ; Zwembad hekafsluiting ; Zwembadontvochtiging ; Terras zwembad

Waterglijbaan ; Fontein ;

Zwemspa inox ; Zwemspa ; Jacuzzi nanofiltratie

pH en redoxregeling ; Zoutelectrolyse ; Hydrolyse ; Ozonisatie ; Ionisatie ; Broomdosering ; Actieve zuurstof ; Vlokking ; PHMB Biguanide ; Manuele waterbehandeling voor starters ;

Niveauconstanthouding ;

Inox zwembad ; Zwemspa inox ; Corrosie van inox zwembad ; Electrolytisch polijsten van inox 316L of 316 Ti

Polypropyleen Zwembad ; PP zwembad met PP als bekisting

Lekdichting zwembad

Glasparels in uw zwembadfilter ; OC-1 settlement filter systeem ; PE filterballen ; Zwembadfilter ; Vlokking ; DE filter ; Cycloonafscheider ; Jacuzzi nanofiltratie

Zwembadconsultancy ;

Poolhouse

Gas plancha ; Mini pizza oven ; Grill op houtvuur ; Rookoven ; Buitenkeuken ; Sardienengrill ; Houtplancha ; Poolhouse WC ; Inox WC ; Inox mini kichenette ; Inox pisbak ;

 


logo haywardlogo 2
logo3logo4Bayrol
logo 5logo 6logo 7logo 8

"Een afgedekt zwembad in de tuin met automatische pH regeling: altijd een beetje veel vakantie zonder file"  

"Na een stresserende werkdag, kunnen thuiskomen en een hydromassage. Deze burn-out therapie werkt.


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2018 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 12/05/2018

Terug naar hoofdpagina