logo

Home Technische Info HVAC Zwembaden Gevel en dakreiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf. Wij modificeren en bouwen eurobesparende HVAC oplossingen.

 

Laag energieverbruikventilator CATA

Drie diameters: 100, 120, 150 mm
8 Watt! ; 31 dB(A)
4 Watt! : 17 dB(A)
laag enrgieverbuikventilator E100

Laag energieverbruik door elektronisch gecommuteerde gelijkstroommotor (werkt toch op 230V!): 4 Watt energieverbruik!
Een borstelloze elektromotor, ook wel
ECM (afkorting van Electronically Commutated Motor) genoemd, is een elektromotor zonder koolborstels, waarin de commutatie elektronisch verzorgd wordt. Deze motoren worden vooral toegepast in circulatiepompen en ventilatoren. Naast de gelijkstroommotor met de windingen op de rotor, zijn er ook uitvoeringen waarbij de windingen op de stator zijn geplaatst en de magneten op de rotor. Er zijn dan geen koolborstels meer nodig, waardoor vonkvorming en slijtage (een probleem bij borstelmotoren) voorkomen wordt. Wel is het 'nog steeds' nodig de windingen op het juiste moment een stroom te laten dragen om een resulterend koppel te kunnen genereren. Dit wordt gedaan met elektrische commutatie, vaak met een Hall-sensor die de positie van de rotor meet en daarmee elektronica aanstuurt die de juiste polariteit op de windingen zet. Door het feit dat er geen magneet moet geïnduceerd worden in de rotor (het is een permanente magneet) is er ook geen slip nodig voor de werking en daardoor een zeer hoog rendement. Rendementsverbetering is fenomenaal voor ventilatoren.

E100 Cata E100
"Gelijkstroom"motoren:

Ultramodern zijn de ECM (Electronicaly Commutated Motor)  "gelijkstroom"motoren. Deze zijn 50% zuiniger dan de klassieke 230V inductie condensator wisselstroommotoren. Het debiet is 100% moduleerbaar. Een ventilator van 400 m³/h heeft een verbruik van 115W, 50W of 22 Watt. (drie standen). Deze motor maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van motortechnologie, zoals de elektronisch gecommuteerde ECM motor. Het zijn motoren op gelijkstroom zonder borstels met permanente magneten in de rotor die gevoed worden door een primaire 230V wisselspanning waarbij de frequentie van de statorompoling (commutatie) gemoduleerd wordt. De ingebouwde elektronische frequentiemodule moduleert de statorcommutatiefrequentie en zorgt voor het variabele toerental en dus debiet van de ventilatormotor. Deze motoren bestaan sinds 1993 en dit is de 3e generatie van deze technologie.  
Naast de gelijkstroommotor, die de windingen op de rotor heeft, is er ook een uitvoering waarbij de windingen op de stator zijn geplaatst, en permanente magneten op de rotor. Er zijn dan geen koolborstels meer nodig, waardoor vonkvorming en slijtage (een probleem bij borstelmotoren) voorkomen wordt. Wel is het 'nog steeds' nodig de windingen op het juiste moment een stroom te laten dragen om een resulterend koppel te kunnen genereren. Dit wordt gedaan met elektrische commutatie. Veelal wordt dit gedaan met een Hall-sensor die de positie van de magneet/rotor meet en daarmee elektronica aanstuurt die de juiste polariteit op de statorwindingen zet. Er zijn geïntegreerde oplossingen zodat een borstelloze motor net zo gemakkelijk als een gelijkstroommotor kan worden aangestuurd. Deze motoren noemt men ECM motoren. (Electronically Commutated Motor).

Intelligente motor voor een intelligente ventilator:
De ECM motor realiseert ten allen tijde, ogenblikkelijk, zeer precies het optimale werkingspunt van de ventilator.
E
xtreem hoog rendement:
Het rendement van de motor is zeer hoog, dit bij om het even welke snelheid. Voor draaisnelheden tussen de 300 en de 1.800 tr/min haalt hij een rendement tussen de 60 en de 85%. Deze ventilatoren zijn specifiek gericht op het besparen van elektrische energie. Zo ligt het verbruik tot 80% lager dan bij een standaard centrifugaal ventilator aangedreven door een éénfasige condensatorinductiemotor.

 

Laag geluidsniveau door optimalisatie van het toerental: 17 dB(A).
E100

E100

Drie mogelijke aansturingen
E100

Met hygrostaat: sturing in functie van de vochtigheid in uw badkamer
E100E100

E100

Met Timer: Blijft uw gratis methaangasproductie nog wegventileren (3 à 15 min) nadat u de WC reeds heeft verlaten
E100E100

E100

Standaard: sturing door lichtschakelaar
E100
E100


E100

Eenvoudig te kuisen
E100
•Gemakkelijk te reinigen glas frontpaneel.
Gebruik van high tech kunststof: behuizing en impeller.
•Temperatuur en vochtigheids display op humidistaat model.
•Tocht afsluitklep (accessoire).
•Motor 230V 50Hz, IP-44 ; isolatieklasse B.
•2-snelheden functie (enkel op humidistaat versie),
 > 1ste snelheid: moet vooraf geselecteerd worden bij de installatie: tussen niet continue of continue gebruik.
> 2de snelheid: begint te werken wanneer het licht wordt aangeschakeld, of de humidistaat of de timer.
E100


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2021GoLanTec energietechniek| Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 24/03/2021

Terug naar hoofdpagina