logo

Home Technische Info HVAC Zwembaden Gevel en dakreiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd installatiebedrijf. Wij modificeren en bouwen euro (€) besparende en energie (kWh) besparende zwembaden.


Zwembadbekleding: Elastische hotspray of vinylester

Hotspray

Natuurvijver
hot sprayhot spray
Het resultaat is een natuurvriendelijk, compleet naadloze en duurzame slijtlaag.

Inkuiping op beton
hot sprayhot spray
Calamiteitenbak uit beton

Natuurvijver vakantiepark
hot sprayhot sprayhot spray
Ondergrond uit beton, bakstenen, natuursteen. Drinkwaterattest : fragiele vissoorten en planten

Polyurea Hotspray Coating. Polyurea hotsprays zijn sneldrogende coatings die worden ingezet als naadloze bekleding en afdichting bij uiteenlopende toepassingen. Polyurea Hotsprays kunnen worden toegepast op vele ondergronden waaronder beton, metaal, hout en isolatiematerialen.

Materiaal-eigenschappen:
    Droog na 5 seconden en na enkele minuten al weer beloopbaar.
    Zowel verticaal als horizontaal aan te brengen.
    Zeer sterk, blijvend 300% elastisch, slagvast, stootvast en scheuroverbruggend.
    Bestand tegen hoge en lage temperaturen.
    Bestand tegen grote temperatuurschokken.
    Zeer goed bestand tegen vele chemicaliën.
    Aan te brengen in dikten van 1 tot 10 mm.
    Dampdoorlatend maar volledig vloeistofdicht.
    Extreme slijtweerstand.
    Volledig oplosmiddelvrij.
    Leverbaar in vele kleuren.
    Door deze unieke combinatie van eigenschappen kan nagenoeg elke vorm naadloos worden bekleed.

Polyurea hotsprays worden met behulp van speciale spuitapparatuur aangebracht.
Toepassingen:
    Afdichting/afwerking van zwembaden, bassins en kelders.
    Bekleden van objecten in o.a. themaparken en wellness complexen.
    Primaire en secundaire inkuipingen.
    Tank lining binnen de chemische en petrochemische industrie.
    Bekleden van afvalwaterbehandelinginstallaties, rioleringen en putten.
    Vloeistofdichte afwerking van was- en tankplaatsen en werkplaatsvloeren.
    Technische dakbekleding over dakbedekking, isolatie schuim of metaal beplating.
    Vloer, wand en gootbekleding binnen de food; naadloos zonder RVS goten.
    Parkeerdaken, garages, hellingbanen en roro installaties.
    Bekleding van scheepsdekken en ruimen.

Hotspray liner:hotspray
Er bestaan polyurea coatings speciaal voor deze toepassing. Polyurea coatings zijn zeer goed bestand tegen mazout en bezitten bijzondere eigenschappen op het gebied van treksterkte, slijtvastheid en mechanische weerbaarheid. Het totaal van deze eigenschappen maakt dat een polyurea coating de meeste andere coatings ver achter zich laat. Deze liner wordt verwerkt met behulp van een speciale spuitmachine. Het gespoten hotspray systeem hard uit in enkele seconden en volgt naadloos de ondergrond. Dit zorgt ervoor zorgt dat elk detail volledig vloeistofdicht wordt meegenomen in de afdichting. De korte reactietijden van een polyurea coating zorgen ervoor dat het aangebrachte systeem binnen enkele minuten weer beloopbaar is.
Hotsprays verwerken is een zorgvuldige bezigheid. Om aan alle kwaliteitseisen voor deze coatings te kunnen blijven voldoen is een kwaliteitsprotocol opgesteld. Dit protocol bevat ondermeer zaken als probleemanalyse, productkeuze, systeemopbouw, ondergrondvoorbereiding, uitvoering op locatie, veiligheid op de werkplek tijdens de verwerking van polyurea evenals een (verzekerde) garantie.

Apparatuur: Hotspray coatings worden altijd met behulp van gespecialiseerde apparatuur verwerkt. Deze spuit /sproei machines nemen dan ook een aantal functies voor hun rekening:

2 soorten polyesters.

Vinylester: voor zwembaden

Wij gebruiken een heel speciale polyester, namelijk vinylester. Op deze manier zal er geen osmose beginnen te vormen in het zwembad. Hierdoor blijft je zwembad altijd in perfecte staat en betaal je veel minder dan monoblok zwembaden. Een zwembad uit vinylester is ook nog steeds zeer soepel en stevig, net zoals een polypropyleen of epoxy zwembad.
vinylestervinylester

Polyester: voor vijvers

polyesterpolyester
Het is een sterk materiaal dat goed tegen een stootje kan. Hierdoor heeft de constructie een lange levensduur en bovendien is het ook heel gemakkelijk om te repareren. Je kan er ook heel eenvoudig modellen voor filterbakken, waterlopen en zelfs watervallen mee maken. De randen van de vijver zijn heel gemakkelijk af te werken op diverse manieren. Je kan ook skimmers, drains en zelfs ramen eenvoudig aanbrengen. Dankzij de kwaliteit van polyester heb je, na de eenmalige investering, een prachtige vijver waarvan je jarenlang zal kunnen genieten. Zowel tuinarchitecten als viskwekers verkiezen uit polyester vervaardigde vijvers vaak over een vijver uit folie. De vijverranden kunnen ook veel mooier afgewerkt worden. Wanneer je een vijverfolie gebruikt moet de rand altijd weggewerkt worden onder stenen, aarde of een houten rand die een deel over het water uitsteekt. Met polyester worden deze randen netjes afgewerkt.
Polyester vijver voor koi vissen.
Onze polyester vijver kan ook gemaakt worden voor de prachtige Koi vissen. Een koi vijver dient heel steriel te zijn, je plaatst er beter geen planten in want de kois zullen dit meteen opeten, zo gaat de waterkwaliteit meteen achteruit. Een koi vijver dient ook dieper te zijn dan een “gewone” vijver. Dit doet men om een grote schommeling in de watertemperatuur te voorkomen. Verder heeft een koi ook meer ruimte nodig dan andere vissen Verder heeft een koi ook een zeer goede waterkwaliteit nodig. Hierdoor zal je dus een grote filtercapaciteit nodig hebben, maar ook een goede vijverpomp. De pomp brengt dan genoeg water naar de filter en de filter heeft dan voldoende capaciteit om de hoeveelheid water dat de pomp creëert aan te kunnen.

Waarom een polyester vijver?
Polyester wordt steeds vaker gebruikt als materiaal voor vijvers. Dit is niet zomaar, polyester neemt elke gewenste vorm aan en kan zonder vouwen worden aangebracht. Daarnaast is polyester sterk en stootvast en zijn zaken als drains en skimmers eenvoudig aan te brengen. Ook filterbakken, quarantainebakken, waterlopen en watervallen zijn eenvoudig met polyester te modelleren. Een polyester vijver zeer sterk en duurzaam. De vijver zal niet snel kapot gaan, ook niet bij stoten en schoonmaken en heeft daarom een lange levensduur. Mocht het onverhoopt toch een keer misgaan dan is een polyester vijver eenvoudig weer te repareren.
De voordelen van een polyester vijver:
    In elke gewenste vorm aan te leggen
    Vrij van vouwen of dubbelingen
    Zeer lange levensduur. (indien goed uitgevoerd 30-50 jaar)
    Randen eenvoudig af te werken op diverse manieren
    Eenvoudig schoon te maken door gladde afwerking
    Zeer sterke constructie (stootvast)
    Drains, skimmers en ramen zijn eenvoudig aan te brengen
    Ook geschikt voor filterbakken, quarantainebakken, waterlopen, watervallen. Indien nodig naadloos met de vijver te integreren.
    Hoeken van de vijver zijn eenvoudig rond uit te voeren, waardoor eenvoudiger schoon te maken en minder kans op schade aan grote vissen, zoals Koi karpers.
    Eenvoudig te repareren

 

Zie ook :

Zwembaden

 

champagnemooie madam zwembadzwembad split 3aquarium kinderen 1


diverse logoslogo 1
t&a logo

Logo poolsanlogo TREMA

 

"Een afgedekt zwembad in de tuin met automatische pH regeling: altijd een beetje veel vakantie zonder files noch parkeerboetes"  

"Na een stresserende werkdag, kunnen thuiskomen en een hydromassage. Deze burn-out therapie werkt.


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2022 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 1/07/2021

Terug naar hoofdpagina