logo
Home Technische Info Contact Pers Vacatures

25 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


Gesloten circuit dampkap met ionisatie van de lucht

Dankzij het ingebouwde bi-polaire ionisatie systeem, zuiveren deze afzuigkappen niet alleen de kookgeuren maar zuivert het ook de lucht in huis. Een echte revolutie in de keuken.

ionisatiedampkapionisatiedampkap

Het filtersysteem bestaat uit 3 filtersystemen:

Ionisatie: Deze lampen voorzien de lucht van negatieve en positieve ionen door zgn. koude plasma reductie. De ionen trekken positief geladen deeltjes in de lucht aan en zorgen ervoor dat deze rondzwevende deeltjes met elkaar samenklonteren. Deze methode kan worden gebruikt om allerlei vormen van luchtverontreiniging te bestrijden. Het proces reduceert de vervuiling in de lucht en voorkomt dat schadelijke deeltjes worden ingeademd. Als de ionen worden geneutraliseerd, worden de moleculen die een bepaald deeltje samenhouden van elkaar gescheiden, waardoor de oorspronkelijke samenhang verdwijnt. Dit betekent dat geuren en bacteriën letterlijk verdwijnen uit de lucht. Door de productie van positieve ionen aan de situatie aan te passen kunnen de verschillende niveaus van specifieke stoffen en organische deeltje in de lucht onder controle worden gebracht. Zouden die positieve ionen niet aan de lucht worden toegevoegd, dan zouden die geurdeeltjes zich aan mensen en kleding, stoffering, meubilair e.d. hechten dan wel worden ingeademd doordat ze in de lucht blijven zweven. Lucht van goede kwaliteit is op evenwichtige wijze rijk aan positieve en negatieve ionen. Om die weldadige luchtkwaliteit te realiseren maakt de plasmagenerator gebruik van een bipolaire ionisatie techniek die de lucht niet alleen reinigt, verrijkt en van ongewenste geuren ontdoet, maar ook zorgt voor een afgewogen evenwicht in positieve en negatieve ionen, hetgeen ook statische elektriciteit voorkomt.

Aktief koolstof: Het actieve materiaal is koolstof, voornamelijk in de vorm van grafiet-microkristallen. Deze zijn behandeld om een poreuze structuur met een groot intern oppervlak te verkrijgen. Dankzij deze eigenschappen heeft het product een hoge absorberende capaciteit, waardoor het in staat is de moleculen van diverse soorten stoffen aan de binnenkant vast te houden.

Zeoliet: Zeoliet is een mineraal met een hoge microporositeit. Dit mineraal heeft het vermogen om organische stoffen en waterdamp te absorberen. Dit komt door de bijzondere eigenschappen van de regelmatige en microporeuze kristalstructuur; de kristallen hebben een grote lege ruimte.
Het gecombineerde gebruik van aktief koolstof en zeoliet in een enkelvoudig filtersysteem zorgt voor een goede filtering en verhoogt de zuiveringscapaciteit van het ionisatiesysteem. Deze combinatie, koolstof zeoliet, wordt gebruikt in de nieuwe filter die in alle producten van het ionisatie systeem worden toegepast.

Onderhoud en schoonmaken: Koolstof + zeoliet filters hebben geen speciaal onderhoud nodig. Bij normaal gebruik dienen de filters om de 18 maanden te worden geregenereerd en na drie jaar te worden vervangen. Het koolstof + zeoliet filter kan in een normale huishoudoven bij een temperatuur van 200° gedurende twee uur worden geregenereerd.

Dampkapmodel

ionisatiedampkapionisatiedampkapionisatiedampkap


Vrijhangend tafelmodel

ionisatiedampkapionisatiedampkap


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2014 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 17/01/2014

Terug naar hoofdpagina