logo
Home Technische Info Contact Pers Vacatures

25 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


Warmtepompboiler zonder ventilator

Statische warmtepomp-boiler: warmtepomp voor SWW, zonder ventilator! met uw logo!
Warmtepompboiler zonder ventilator1

U zoekt voor de productie van uw huishoudelijk warm water naar een oplossing die economischer en ecologischer is, maar u heeft schrik van het lawaai:
Warmtepompboiler zonder ventilator 3

De warmtepomp werkt als een omgekeerde koelkast: in plaats van haar binnenvolume af te koelen door de warmte naar buiten af te voeren, produceert een warmtepomp warmte door de buitenlucht af te koelen.
De warmtepomp doet wat haar naam zegt: zij pompt warmte op uit een koude plaats en geeft deze weer af op een warmere plaats. Zij is samengesteld uit onderdelen die betrokken worden bij gerenommeerde leveranciers; de perfecte dimensionering zorgt ervoor dat het potentieel van de verdamper ten volle wordt benut.

werkingschema van een warmtepomp

Het reservoir
met een inhoud van 300 of 400 liter, werd gekozen omwille van zijn uitstekende prestaties qua stratificatie, en omwille van zijn spiraalbuissysteem, dat bijzonder goed is aangepast voor het gebruik met een warmtepomp. Het zal zonder problemen de behoeften dekken van een gezin van 3 tot 6 personen.
Het reservoir is tevens voorzien van een controller voor het beheer van uw warmtepomp.

De verdamper
die dient om de warmte op te nemen uit de buitenlucht, is uitgevoerd in koperbuis waarop vinnen ultrasoon zijn gelast. Deze spitstechnologie zorgt voor een uitstekende warmteoverdracht tussen de verdamper en zijn omgeving. Hij wordt gevat in een stijve structuur die hem bescherming biedt, en wordt samen met de warmtepomp aan de muur bevestigd. Het geheel heeft een oppervlakte van ongeveer één meter op twee meter. Hierop is ook de warmtepomp-behuizing aangebracht.

De verbindingen tussen de warmtepomp en het reservoir
werden herleid tot hun meest eenvoudige vorm:
• Twee buizen zorgen voor het transport van het warme water tussen het reservoir en de pomp.
• Een kabel voor de elektrische voeding van de compressor.
• Een kabel voor de besturing waarmee alle temperaturen worden overgebracht die kritisch zijn voor het optimaliseren van de warmtepomp.

De elektrische aansluiting naar het reservoir
Zijn dezelfde als voor elke andere elektrische boiler. Hierdoor is het vervangen van een bestaande boiler uiterst eenvoudig.

De controller
die in de nabijheid van het reservoir is geplaatst, is het brein van de warmtepomp.
Zijn eerste opdracht bestaat erin ervoor te zorgen dat u elke dag comfortabel beschikt over een reservoir dat verwarmd is op de temperatuur die u wenst en op het door u gewenst uur.
Hiertoe optimaliseert het besturingssysteem de werking van de warmtepomp op basis van de verschillende temperaturen die worden gemeten aan de pomp en aan het reservoir. In de zeldzame gevallen dat het zo extreem koud is dat de warmtepomp alléén niet volstaat voor de verwarming, zal het besturingssysteem een elektrische weerstand inschakelen als bijverwarming.
Omdat onze warmwaterbehoefte niet steeds gelijk is, laat het besturingssysteem u toe voor elke dag van de week de gewenste temperatuur voor het warm water in te stellen alsook het tijdstip waarop dit dan moet beschikbaar zijn.
Bovendien beschikt u, indien u plots dringend warm water nodig hebt, over de mogelijkheid om de elektrische weerstand van de bijverwarming te gebruiken om snel over een reservoir te beschikken dat op temperatuur is.
Ten slotte kan het besturingssysteem, indien u dit wil, ervoor zorgen dat met een in te stellen regelmaat de temperatuur extra hoog oploopt zodat elke ontwikkeling van kiemen, zoals de legionella-bacterie, wordt voorkomen.
Het besturingssysteem werkt geheel autonoom, en zorgt voor een veilige werking van de warmtepomp zonder enige tussenkomst van uw kant.

De behuizing
De behuizing, zeer compact, is opgenomen in het paneel. Zij bevat de onderdelen die de basis vormen van elke warmtepomp. Zij integreert
De compressor, die zorgt voor de temperatuurstijging van het koudemiddel.
De condensor, die de warmte van de warmtepomp overdraagt naar het watercircuit.
De ontspanner, waardoor de temperatuur van het koudemiddel behoorlijk diep onder de buitentemperatuur kan zakken.

 


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2014 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com
Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 20/11/2014

Terug naar hoofdpagina