logo

Home Technische Info Zwembaden Gevel en dakreiniging Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd installatiebedrijf en modificeert en bouwt energiebesparende zwembaden

Vloeibare afdekking: tegen verdampingHeat cover 5 Liter

verdamping 1Heat cover

5 manieren om uw zwembad goedkoper te verwarmen


verdampiung 2verdamping 3

Vloeibaar Heat cover 5 Literheat cover 1
Verdamping is de voornaamste bron van energieverlies en zorgt ervoor dat een zwembad of zwemvijver langdurig verwarmd moet worden. Ongeveer 70% van de kosten die gemaakt worden om een bad te verwarmen wordt veroorzaakt door verdamping. Het is dus zaak deze tot een minimum te beperken. Om deze verliezen te beperken zijn er ettelijke systemen bedacht welke deze energieverliezen tot een minimum kunnen herleiden. Deze conventionele systemen zijn tegenwoordig alom gekend en overal verkrijgbaar. Meestal is er keuze uit een folie of rolluikafdekking. De folie’s zijn echter niet esthetisch en praktisch. De ingebouwde rolluikafdekkingen hebben echter hun nut bewezen. Zo zijn ze veilig voor kinderen en beperken ze de verdampingsverliezen tot ongeveer 80 à 90%. Echter zijn deze systemen steeds een enorme hap uit het budget, en vergen deze systemen een periodiek onderhoud.

HeatCover is een 100 % biologisch afbreekbaar product dat een laagje van 1 à 2 molecule laag dik zich bovenop het wateroppervlak vormt en heeft een hogere kooktemperatuur dan het zwembad of vijverwater zelf. Hierdoor wordt de verdamping van het zwembadwater geremd m.a.g. het warmteverlies sterk wordt beperkt. Door de unieke samenstelling van het product zal het product zich aan het oppervlak geen druppels vormen, maar streeft het steeds naar een uniforme monolaag. Doordat het product steeds streeft naar een gesloten laag zal er bij grote activiteit in het bad de laag gebroken zijn, maar zodra de activiteit daalt zal de monolaag zich snel opnieuw vormen en is uw bad opnieuw beschermd tegen afkoelen van uw bad. 
HeatCover is na 48 uur uitgewerkt en wordt 100% biologisch afgebroken.
Daar het grootste warmte verlies voor zwembaden of zwemvijvers ontstaat door verdamping van het water hebben we specifiek HeatCover onderworpen aan een verdampingstest. De bijgevoegde grafiek is in samenwerking met de Universiteit Gent ontwikkeld en deze toont aan dat het verlies aan water gedurende 60 minuten het verlies aan water beperkt tot 50% door toevoeging van HeatCover aan het water.

Het mogelijk risico van HeatCover werd uitvoerig gescreend door ‘The Organisation for Economic Co-operation and Development’ (OECD). Uit de ‘Screening information dataset’ (SIDS) werd geen potentieel gevaar geïdentificeerd voor mens, dier en milieu. HeatCover is door zijn unieke samenstelling geheel biodegradeerbaar. Bij vrijgave in het milieu zal afgebroken worden tot CO2 en H2O.
Er is tevens geen verwacht risico tot de vorming van nevenproducten ten gevolge van oxidatie of hydrolyse. Oxidatie en Hydrolyse zal niet aangetroffen worden gezien de componenten niet hydrolyseerbaar zijn. Ze worden met andere woorden verondersteld stabiel te zijn onder normale omstandigheden.

HeatCover beschikt over een zeer lage dosering en is onafhankelijk van de afmetingen maar wel afhankleijk van het zwembadtype. Een skimmerbad heeft een lagere verbruik dan een overloopzwembad, en met het automatische HeatCover doseerpomp verloopt het toedienen geheel gebruiksvriendelijk.
Onze vloeibare afdekking wordt door verschillende zwembaden en zwemvijvers om diverse redenen gebruikt: Om de energie te besparen, of uw watertemperatuur stabiel te houden, om de verdamping van chemicaliën tegen te gaan of om meer controle te krijgen op de luchtvochtigheid en dus het tegengaan van de gevolgen van een te natte zwemruimte.
Onze vloeibare zwembadafdekking is geschikt voor zowel binnen- als buitenzwembaden, groot of klein, conventioneel of overloop (vraag naar dosering) en kan evt. in combinatie met een aanwezige afdekking gebruikt worden voor optimale resultaten!
Kortom, HeatCover heeft 3 belangrijke energiebesparing:

Bereken uw besparing:
https://heatcover.eu/calculator/

heat vover 2heat cover 3

Automatisering
heat cover 5Doseerpomp

Prijzen :

Heat Cover 1 L                    HC1L
Heat Cover 5 L                    HC5L
Heat Cover 25 L                  HC25L

Heat cover doseerpomp                HCDOS
Heat cover injectiedarm                 HCInjectie
Heat Cover anti lekbak                  HCantilek
Opzuiglans met afsluitdop            LANS20/25

 

Heatcover is de “vloeibare afdekking” die door verschillende zwembaden en zwemvijvers om diverse redenen wordt gebruikt. Men gebruikt de vloeibare afdekking om :energie te besparen

 

Zie ook :

Zwembaden

champagnemooie madam zwembadzwembad split 3aquarium kinderen 1


diverse logoslogo 1Logo poolsan

 

"Een afgedekt zwembad in de tuin met automatische pH regeling: altijd een beetje veel vakantie zonder files noch parkeerboetes"  

"Na een stresserende werkdag, kunnen thuiskomen en een hydromassage. Deze burn-out therapie werkt.


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2020 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 10/11/2019

Terug naar hoofdpagina