logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd installatiebedrijf. Wij modificeren en bouwen euro (€) besparende en energie (kWh) besparende zwembaden.

Vervanging rolluiklamellen zwembad

zwembadrolluikversleten PVC lamellen

Twee soorten lamellen qua energie

De populairste lamellen zijn solar lamellen die het zwembad verwarmen. Het profiel is bovenaan (gedeeltelijk) transparant en onderaan zwart waardoor de stralingswarmte van de zon optimaal kan worden geabsorbeerd in het water. Deze ecologische en economische manier van verwarmen kan u 4 tot 8°C opleveren. De besparing kan oplopen tot maar liefst 70% wanneer u kiest voor een zwembadafdekking met solar lamellen. Solar lamellen laten door de transparante bovenlaag zonnewarmte door. De zwarte onderlaag houdt vervolgens de warmte vast en geeft deze af aan het water. Hierdoor kan je op een milieubewuste manier het water verwarmen en uw zwemseizoen verlengen.

 

Twee soorten materiaal

Lamellen in PVC en PC (polycarbonaat) met verhoogde UV-bestendigheid. PC lamellen zijn drie keer slagvaster dan PVC en zijn inzetbaar in een breder temperatuurinterval (-30/+120°C). In vergelijking tot PVC heeft polycarbonaat (PC) vele voordelen die de levensduur van dergelijke zwembadlamellen bevorderen. Een polycarbonaatlamel is een duurzaam product! Hieronder een tabel met de belangrijkste eigenschappen van Polycarbonaat (PC):

 

 Polycarbonaat (PC)

PVC

 Slagvastheid

 442j/m

118j/m

 Minimumtemperatuur

 -30°C

-10°C

 Maximumtemperatuur

 +120°C

+65°C

 

 

 

PVC versus PC

Uit de technische kenmerken van de verschillende kunststofmaterialen kan men duidelijk afleiden dat Polycarbonaat de kunststof soort is die het best bestand is tegen hoge temperaturen.
Vermits de solar lamellen transparant zijn en dat de lucht in de holle kamers zeer hoge temperaturen kan aannemen ( = serre-effect) is het logisch dat de Polycarbonaat lamellen dan ook het minste risico op vervorming zullen vertonen van alle kunststof-soorten.
Polycarbonaat is een thermoplastisch polymeer met uitstekende mechanische- en fysische eigenschappen.
Omwille van zijn taaiheid en duurzaamheid wordt polycarbonaat bijvoorbeeld gebruikt in de productie van CD’s en DVD’s. En omwille van zijn slagvastheid wordt het gebruikt in de automobielindustrie, luchtvaartindustrie en bij de fabricage van ballistische materialen (koplampen van auto’s, vliegtuigraampjes, politie schilden).
Dankzij al deze eigenschappen en tevens door de hoge transparantie is polycarbonaat een uiterst geschikt materiaal voor bouwtoepassingen.

 

Twee breedten: 60 of 67,5 mm

Standaardprofiel 60x14mm met 3 afgesloten luchtkamers, Het standaardprofiel is beschikbaar in PVC en PC,

Premiumprofiel 67,5x16,5mm met 4 afgesloten luchtkamers. Het bredere profiel bestaat uitsluitend in de polycarbonaat versie.


rolluiklamellen
Een goed lamel wordt gekenmerkt door haar levensduur. Hiervoor zijn er een aantal belangrijke eigenschappen van toepassing. De wandsterkte van het profiel is direct verbonden met de duurzaamheid. Daarenboven is ook de kwaliteit van de grondstoffen zéér belangrijk. Tenslotte bepaalt ook het ontwerp van het profiel ion belangrijke mate de vormstijfheid en slagvastheid.

 

Zijafdichting van de lamellen: zijafdichting lamellen

 

Anti Alg in de scharnieren:

anti alg T&A
„Premium Clean Profile“ is de meest recente lamel uit het AquaTop gamma en biedt een heleboel voordelen:
- Minimale algengroei d.m.v. het blokkeren van het zonlicht in de scharnierpunten
- Makkelijk in onderhoud dankzij aangepaste einddoppen met uitsparingen voor het reinigen
- 25 % meer drijfvermogen – verhoogde veiligheid
- Betere isolatie: U = 3,80 W/m² K
- 4-kamerprofiel 67,5 x 16,5mm
- Lamel in slagvast en duurzaam polycarbonaat
- Tri-extrusie profiel met UV caplayer
- Voor nieuwe afdekkingen en vervangdekken
- Inzetbaar bij alle op- en inbouwvarianten
- Montage: klikken of schuiven

Nieuwe anti-alg lamel met hagelcertificaat !
T&A heeft haar polycarbonaat lamel “premium clean profile” laten testen in een onafhankelijk labo in Zwitserland. Hierbij worden hagelbollen met precies vastgelegde diameters afgeschoten op het rolluik om de zwakke plaatsen te vinden.
Er zijn 3 criteria, namelijk waterdichtheid, mechanische resistentie en uitzicht na impact. De testen tonen aan dat onze lamellen perfect intact blijven bij hagelbollen met een diameter van 3cm. Op het vlak van mechanische resistentie scoren we zelfs ø5cm wat zelfs groter is dan een golfbal!

anti alg OASE
anti alg Oase 2

 

andere afdekkingenkwaliteit

 

Overwinteren: laat uw rolluik niet kapothagelen. Hou de zon en de hagel buiten.

Isolatiepanelen tegen hagel en vorst

styrofoam 1styrofoam 2styrofoam 3
Styrofoam is de blauwe vloerisolatie van geëxtrudeerd polystyreen hardschuim. Door de gesloten celstructuur ontstaan buitengewone mechanische eigenschappen die de isolatieplaat uitermate geschikt maakt als winterzwembadafdekking.
De Styrofoam isolatieplaat kenmerkt zich door:

De isolatieplaten kunnen toegepast worden zowel op het water, waarbij de weerstand tegen opname van vocht een belangrijke rol speelt.

Fipa-Evolution
fipa 2
Voor solar lamellen.
Beschikbaar in wit.
Met ankers en sandowclips.

 

Zie ook :

Zwembaden

 

champagnemooie madam zwembadzwembad split 3aquarium kinderen 1


diverse logoslogo 1t&a logo

Logo poolsan

 

"Een afgedekt zwembad in de tuin met automatische pH regeling: altijd een beetje veel vakantie zonder files noch parkeerboetes"  

"Na een stresserende werkdag, kunnen thuiskomen en een hydromassage. Deze burn-out therapie werkt.


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2020 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 25/10/2019

Terug naar hoofdpagina