logo

Home Technische Info HVAC Zwembaden Gevel en dakreiniging Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd installatiebedrijf en en bouwt energiebesparende oplossingen voor particulieren en industrie:

UV-C sterilisatie van verdamperlamellen in frigo'slogo sterilair

Sterilair ET verdamper desinfectie systeem
verdampersterilisatieverdampersterilisatieverdampersterilisatie
De ET verdamper desinfectie systeem werkt direct in op het lamellen oppervlak van de verdampers.
    IP65
    Inox staal buis beschermd de teflon gecoate lamp. Daardoor HACCP compliant
    Verschillende versies mogelijk
verdampersterilisatieverdampersterilisatie
verdampersterilisatieverdampersterilisatiesterilair

 

 

spectrumUV-C 3UV-C spectra

UV-C 1DNA vernietiging

Effectieve desinfectietechnologie
Al meer dan 100 jaar is bekend dat UV-C-licht microben kan vernietigen die goed gedijen in afgesloten, vochtige omgevingen. In 1903 ontving Niels Finsen de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde voor zijn bijdrage aan de behandeling van tuberculose met UV-C-licht. UV-C-licht is de kortste golf in het spectrum van ultraviolet licht. Deze korte golven zijn in staat om door celwanden te dringen en het DNA van micro-organismen te vernietigen. UV-C-straling komt van nature voor in zonnestralen, maar wordt door de atmosfeer geabsorbeerd en bereikt daarom, in tegenstelling tot de langere golven van UV-straling, nooit het aardoppervlak.

Wat is UV-C-licht?

UV komt van nature voor in zonnestralen. UV-C wordt volledig door de atmosfeer geabsorbeerd en bereikt daardoor het aardoppervlak niet. UV-B wordt in hoge mate geabsorbeerd door de ozonlaag. UV-A wordt niet door de atmosfeer geabsorbeerd, maar wordt zoals ander licht verspreid en bereikt zo onverminderd het aardoppervlak. Ultraviolet (UV) licht bestaat uit een reeks frequenties die grotendeels niet waarneembaar zijn met het menselijk oog. Het UV-C-spectrum is effectief bij het doden van bacteriën omdat de lichtgolven door hun korte lengte de celwanden van micro-organismen kunnen binnendringen. Doordat het UV-C er in de atmosfeer uit wordt gefilterd en de aarde niet raakt, kunnen de microben geen natuurlijke weerstand opbouwen tegen UV-C-licht.

De werking van UVC-licht

UVC-licht is een effectieve en beproefde methode van desinfectie. UVC-licht maakt het mogelijk om de meeste soorten micro-organismen zoals bacteriën, schimmels, gisten en virussen te neutraliseren.
UVC behandeling is een effectief desinfectiemiddel voor de zuivering van lucht, vloeistoffen en oppervlakken. Wanneer UVC stralen de micro-organismen raken en doordringen in de cel, vernietigen zij het DNA in de cellen en  zo voorkomt het dat de cel zich kan reproduceren. Een cel die zich niet kan reproduceren is een dode cel, omdat het niet gerepliceerd wordt naar een infectie in een gastheer.
Dit product komt tot stand in samenwerking met verschillende partijen. De UVC-lampen die wij gebruiken worden eveneens toegepast in laboratoria en ziekenhuizen en is daarom een kwalitatief zeer hoogwaardig product.

Zie ook :

Stank, geurproblemen, bacteriën

Geïoniseerde lucht ; Koudplasma ionisatie voor industriële emissiereductie ; Mazoutstank ;

UV sterilisatie van lucht ; Luchtsterilisator 60 m³ ; UV-C sterilisatie lamellen verdamper

Ozontoedosering ; Dampkap met ozonafvoer ; Fijnstof in rookgassen van houtstoof ;

Actief kool ventilatie ; Actief kool cartridges voor plantenkweek ;

HEPA Filters ; Stoffilters ; Mobiele stofafzuiging ;

Fijnstofneerslag ;

 

"Nous n’héritons pas la terre de nos ancêtres, nous l’empruntons à nos enfants"              Antoine de St-Exupéry  


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2020 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 24/12/2019

Terug naar hoofdpagina