logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd installatiebedrijf. Wij modificeren en bouwen euro (€) besparende en energie (kWh) besparende zwembaden.

Photocatalytic oxidatiePhotcatalyticTiO2 nano coating

Photocatalytic oxidatie 1Photocatalytic oxidatie 2Photocatalytic oxidatie 3

Photocatalytic Oxidation 4Photocatalytic Oxidation 5

Fotocatalyse
Van fotocatalyse is sprake als een chemische reactie versneld wordt in de aanwezigheid van zowel een katalysator als van licht.
Er zijn veel chemische reacties die thermodynamisch gezien spontaan zouden kunnen optreden maar die dat niet doen omdat alle paden daartoe over te hoge energetische drempels voeren. Een catalysator versnelt een reactie zonder bij deze reactie opgebruikt te worden. In fotocatalyse vindt dit proces onder invloed van licht plaats. Daarmee is fotocatalyse dus een combinatie van fotochemie en catalyse.

Anders dan bij foto-elektrochemie of fotosynthese wordt in de regel geen energie van het licht vastgelegd als chemische energie. Toch kan fotocatalyse bijzonder nuttig zijn omdat met deze methode chemische reacties - vaak ook selectief - mogelijk worden die anders uitblijven.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fotokatalyse

Quantum 1Quantum 2schema

Photcatalytic

 


De Quantum is een splinternieuwe technologie voor de zwembadindustrie. Deze technologie is reeds bewezen in hospitalen en bij drinkwaterproductiemaatschappijen.

Quantum gebruikt nieuwe Nano Crystal technologie: Vandaag een belangrijke focus van de wetenschappers: Uit afvalwater, drinkwater maken zonder gebruik te maken van chemicaliën.
Een van de belangrijkste voordelen van de Quantum technologie is de significante reductie van residuele chemicaliën zoals chloor en waterstofperoxide.

Geconcipieerd om gemakkelijk ingebouwd te worden in uw bestaande installatie, de Quantum is volledig veilig en veel, significant sterker dan chloor, waterstoperoxide, UV of ozon. Photocatalytic Oxidisatie heeft een immens sterk effect en vernietigd ogenblikkelijk viruses, bacteria and pathogens, en heeft de eigenschap  om zonnebrandolie, ureum en andere contaminanten te reduceren tot hun moleculaire vorm.

Dit is de eerste betaalbare, photocatalytische oxidator specifiek ontwikkeld voor de zwembadindustrie, voor een chemicaliënvrije zwemsensatie. Het elimineert niet enkel ongewenste randeffecten, zoals rode ogen, droge huid, verkleurd haar en slechte chloordampen, maar het maakt het water ook superhelder als diamant, en het meest belangrijke: Er is geen risico voor de longen of de gezondheid van de zwemmers en het zwembadpersoneel.

Alle Quantum units worden uitgeleverd compleet met flow switch en de keuze voor ofwel een lamplevensduur aanduider met resetknop (welke ‘Rood’ knippert wanneer de UV lampen moeten omgewisseld worden na 14000 uur) of een digitale bedrijfsurenteller en intelligente peristaltische doseerpomp

TiO2 nano coating
https://en.wikipedia.org/wiki/Photocatalytic_water_splitting

Zie ook :

Zwembaden

champagnemooie madam zwembadzwembad split 3aquarium kinderen 1


diverse logoslogo 1

 

"Een afgedekt zwembad in de tuin met automatische pH regeling: altijd een beetje veel vakantie zonder files noch parkeerboetes"  

"Na een stresserende werkdag, kunnen thuiskomen en een hydromassage. Deze burn-out therapie werkt.


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2021 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 24/08/2020

Terug naar hoofdpagina