logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf. Wij modificeren en bouwen eurobesparende en energiebesparende HVAC installaties.

 

Elektronische niveaumeting op mazouttank (stookolietank)

Tecson e-Litro e-litro
e-litro 2e-litro 4
De vroegere pneumatische meetleiding (max 40 m) naar de tank wordt gerecupereerd.
U moet enkel de aanduider omwisselen

e-litro 3
Elektronische vulstandindicator voor olietanks en andere containers met een inhoud van maximaal 10.000 liter. Het apparaat is bijzonder geschikt voor thuisgebruik, aangezien het een grote functionaliteit biedt tegen een lage prijs.

E-litro bestaat uit een pneumatische metende sonde, gecombineerd met een digitale afleesunit. Het apparaat wordt bij de installatie eenmaal d.m.v. 3 bedieningstoetsen en menugestuurd afgesteld.
De unit set is speciaal aanbevolen voor eenvoudige aanpassing van olietanks van gebouwen en voor een eenvoudige uitbreiding van ondergrondse tanks met een pneumatisch vulstandindicator.
- Tankmaat: voor tanks tot max. 10.000 liter totaalvolume.
- Voeding: 230V AC, via stekker
- Meetbereik: 0 - 250 mbar ( = 0 – 25 kPa )
  max. 2,50 m waterkolom
  max. 2,90 m stookolie/diesel
- Meetsignaal van de sonde: 4 - 20 mA, 2-draads principe, hulpspanning 10 – 28 V gelijkstroom. Meetsnoer van de sonde max. 100 m.
- Meetafwijking: de LITRO-sonde levert meetwaardes met een afwijking die kleiner is dan 1 - 2 %.
- Toepassingsbereik: tanks, containers, putten, schachten, open water.
- Vloeistoffen: alle niet agressieve vette en waterige vloeistoffen.
- Belangrijkste toepassing : opslagtanks voor stookolie en diesel, en waterreservoirs.
- Aansluiting / ingang: de litro sonde heeft een 1” US  schroefdraad, plus verloop naar 1,5” US
  als alternatief, kan in plastic tanks een 8 mm gat door de aansluitplaat van de tankarmatuur worden geboord
- Meetslang: PUR meetbuis met D = 6 mm , met zinkverzwaring d.m.v. een messing huls, D = 8mm. Voor ondergrondse tank max. 40 meter te verlengen.
- Beschermingsklasse van de behuizing: IP30

De levering bestaat uit:

Display-unit

LITRO-sonde

Montagetoebehoren

Installatie-instructies en gebruiksaanwijzing

Watchman Sonic

De Watchman Sonic is een draadloze inhoudsmeter die gebruik maakt van een ultrasone meettechniek die het brandstofpeil permanent meet.

Te monteren op iedere stalen of kunststof tank met een maximale hoogte van 3 m met behulp van standaard bevestigingsplaatje of op een aansluiting van 2”. De zender moet rechtstreeks op de tank bevestigd worden. De ontvanger kan in een stopcontact naar keuze worden aangesloten. De zender en ontvanger kunnen tot 200m van elkaar verwijderd zijn.

Vr de antenne op de zender wordt geschroefd moet de ontvanger in het stopcontact worden gestoken. Bevestig nu de antenne. Draai ze met een gewone handbeweging aan.

De ontvanger en zender zoeken nu met elkaar contact. Dit duurt ongeveer 1 minuut.

- de inhoud van de tank is af te lezen op de display in stappen van 10% per streepje- op 20% (2 streepjes) komt er een vulpistool te voorschijn
- op 10% (1 streepje) begint ook het rode lampje te branden en hoort u een alarmsignaal.

Deze standaard uitvoering is de Watchman sonic, dit is een draadloos zend-, ontvangstsysteem die het niveau van de mazouttank weergeeft op een display van de ontvanger dat in huis of bedrijf in het stopcontact wordt geplaatst.

 

De Watchman sonic zender wordt geplaatst op de mazouttank. Dit kan meestal door de reserve dop te verwijderen en daarvoor in de plaats deze zender te plaatsen. Zo kunt U genieten van een stukje comfort en hoeft U niet elke keer met een peilstok te gaan meten hoeveel mazout er nog in de tank zit.

 

Met de Watchman sonic is het niveau altijd zichtbaar en kunt U tijdig uw leverancier waarschuwen om de mazout bij te komen vullen.

Handleiding watchmann

 

DIT 01dit 01adit 01 bdit 01c

Digitale tankinhoudsaanwijzer met batterijvoeding voor stookolie. Afstand tot de tank 5 meter, voor tanks met een hoogte van 0,9 tot 3 meter. De afstand van de druksensor tot de indicator kan worden verlengd tot max. 10 meter.
De tankinhoudsaanwijzer DIT 01 bestaat uit een elektronische druksensor en een microprocessor-gestuurd weergavesysteem dat in een robuuste kunststofbehuizing is ingebouwd. De meetwaarden worden op een viercijferige LCD-display weergegeven. Met de functietoets F wordt het toestel aangeschakeld en worden de weergavemodi liter, kubieke meter, procent en vulhoogte geselecteerd. Via de twee pijltjestoetsen wordt het toestel geprogrammeerd. In de behuizing van de tankinhoudsaanwijzer bevindt zich een 3,6 V lithiumbatterij die bij normaal gebruik zo'n 5 jaar meegaat.

De tankinhoudsaanwijzer is met een 5 meter lange kabel uitgerust. Het vrije kabeluiteinde wordt met de druksensor verbonden. De druksensor en de tankinhoudsaanwijzer vormen een eenheid. De druksensor wordt van boven in de tank ingebracht en hetzij met een PG-schroefkoppeling of met een Euroflex combi-aftaparmatuur vastgezet en afgedicht. De druksensor is van een afstandsstuk voorzien opdat de meetboring van de druksensor boven de oliedrab zou blijven.

Bij de druksensor zijn diverse schroefkoppelingen bijgevoegd waarmee de kabel van de druksensor aan de tank moet worden vastgemaakt en afgedicht.

Inbegrepen accessoires
Druksensor met afstandstuk, bevestigingsset 2” x 1 1/2” x 1”, schroefkoppeling 1”. PG9-schroefkoppeling, aansluitdoos voor vochtige ruimten en lithiumbatterij 3,6 V (levensduur ± 5 jaar).

niveaumeting 4niveaumeting 5

 

TankControl 01 dit 01Tankcontrol 01

Hydrostatische inhoudsmeter voor stookolie met alarmmelding. Continue inhoudsmeting met numerieke en grafische weergave van het verbruik (historiek). Alarmmelding van minimaal niveau alsook aanduiding van het niveau. Geschikt voor tanken van 0,9 tot max. 3 meter vulhoogte. Kabellengte 15 meter.

Inbegrepen accessoires
15 m verbindingskabel, dompelsonde met 5 m kabel, montagesets, verdeeldoos voor in vochtige ruimten en Nederlandstalige handleiding.

 

Uitlezing op afstand via het internet

Model 1 : SmartBox 4 PRO

SmartboxSmartbox
De SmartBox 4 PRO: het peilmeetsysteem systeem met relais functies, alarm functies en mogelijkheid van versturen van berichten naar uw gsm, email of webpagina.
De hoofdfunctionaliteit van de Smart box 4 is het versturen van berichten naar gsm, email of webpagina. Als er bv. een minimum waarde van het product bereikt is, kan er een sms of email verstuurd worden naar de servicetechnieker. Er kunnen ook berichten verstuurd worden over bv. de slechte werking van een motor door de relais functie.
Tot 4 tanks via slechts één draadloze datazender
De SmartBox 4 PRO is een combinatie van een elektronische inhoudsmeter en een datazender voor maximaal 4 tanks. Afhankelijk van het aantal te bewaken tanks kunnen meerdere sensoren direct via de analyse-unit van de SmartBox 4 PRO worden aangesloten, getoond en verstuurd.
Daarbij kan rekening worden gehouden met de meest uiteenlopende eisen. Door te kiezen uit verschillende sensoren kunnen media als: stookolie (standaard) tot benzine (ex.) of extreme tankhoogtes worden afgedekt. Optioneel is zelfs temperatuurmeting mogelijk.
Bovendien kan een bijzondere gebeurtenis als een pompstoring of branderstoring worden herkend en verstuurd. In combinatie met een op het internet gebaseerde tankdatabank
www.smart-inspector.com   http://www.smart-inspector.com/main.php?anlage=88 kan informatie als inhoud, verbruik, minimale vulstand of vrije ruimte in de tank, grafisch worden weergegeven.
Indien nodig zorgt het systeem zelfstandig voor de nodige maatregelen zoals: een bezoek van een technicus of een bestelling van stookolie.
Smartbox

Levering
Meter met een 8-cijferig LCD, 4 sensoringangen en een geïntegreerd GSM-modem : Noodzakelijk voor de werking
Tot 4 niveausensoren afhankelijk van de toepassing en het aantal te bewaken tanks (zie toebehoren).

Technische gegevens
Voeding: 230 V AC 50 Hz
Meetbereik: afhankelijk van de sensorkeuze
Tankaansluiting: 1", 1 1/2" of 2"
Beveiliging: IP 65
 

Hydrostatische sonde
0-1000 mbar
met kabel 15 m voor tanks tot 12 meter hoogte
Smartbox

Model 2

webuitlezing van stookolietankssensor met afstandsbedieninghydrostatische sensor met  draadloze verbinding

Hydrostatische druksensor met radioverbinding naar ontvanger en uitlezing via het internet.

 

"We don't have much money to do this, so we are going to have to think "                              Lord Ernest Rutherford

 


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2019 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com
Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 2/12/2018

Terug naar hoofdpagina