logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf en en bouwt energiebesparende HVAC installaties voor particulieren en industrie:

bliksem

Afvalcontainergeur, mazoutstank, sigarettengeur, keukengeur, cafégeur, dancinggeur, keldergeur, bloemenzaken, groentenwinkels, viswinkels, dokterscabinetten, ziekenhuizen, waterzuiveringsstank, WC

Toepassingen:
geioniseerde lucht 2geioniseerde lucht 01
Café’s en dancings
geioniseerde lucht 3geioniseerde lucht 4

Paardestallen
geioniseerde lucht 5geioniseerde lucht 6
Vuinisopslagplaatsen
geioniseerde lucht 7geioniseerde lucht 7
Doktercabinet
geioniseerde lucht 8
Bloemenzaken en verse groenten
geioniseerde lucht 9

Mazoutstank
mazoutstank

Geïoniseerde lucht (= berglucht (veel UV-licht = O-)) biedt de oplossing.

Geïoniseerde lucht = gebliksemde lucht = plasma = O- = vrije radicalen = singuliere zuurstof

(O-) = Micro oxidatie

bliksemluchtkwaliteit

Om stinkende lucht te reinigen zijn er 7 oplossingen:

1) Hepa filters

2) UV licht (in het luchtkanaal steriliseren van lucht met UV licht)

3) Naaldpunt ionisatie

4) Stoffilters

5) Koude plasma reductie (ionisatie zoals de berglucht)

6) Ozon toedosering

7) Elektrostatische filters

Geur (stank) problemen wegoxideren met een plasmagenerator.

Deze produceert kortlevende vrije zuurstof (O-) (ruikt naar javelwater: NaOCl = NaCl + O-) welke de geurmoleculen, bacteriën, virussen, schimmels kapotoxideert.

Deze geureliminatoren zorgen voor een verrijking van de lucht met positieve en negatieve ionen, waarmee een gezond en opwekkend binnenklimaat wordt gecreëerd dat voor iedereen een weldadig en comfortabel effect heeft.

Hoe werkt de techniek?

Deze producten voorzien de lucht van negatieve(O-) en positieve ionen door zgn. koude plasma reductie. De ionen trekken positief geladen deeltjes in de lucht aan en zorgen ervoor dat deze rondzwevende deeltjes oxideren en met elkaar samenklonteren. Door dit effect vallen de geoxideerde, samengeklonterde deeltjes dan door hun eigen gewicht op de grond. Ze worden door statische elektriciteit samengehouden en vervolgens bij de normale schoonmaakwerkzaamheden verwijderd. Deze methode kan worden gebruikt om allerlei vormen van luchtverontreiniging te bestrijden. Het  proces oxideert de vervuiling in de lucht en voorkomt dat schadelijke deeltjes worden ingeademd.
Als de ionen worden geoxideerd, worden de moleculen die een bepaald deeltje samenhouden van elkaar gescheiden, waardoor de oorspronkelijke moleculesamenhang verdwijnt. Dit betekent dat geuren en bacteriën verdwijnen uit de lucht. Door de productie van negatieve ionen aan de situatie aan te passen kunnen de verschillende niveaus van specifieke stoffen en organische deeltjes in de lucht onder controle worden gebracht. Zouden die negatieve ionen niet aan de lucht worden toegevoegd, dan zouden die geurdeeltjes zich aan mensen en kleding, stoffering, meubilair e.d. hechten dan wel worden ingeademd doordat ze in de lucht blijven zweven.
In een binnenklimaat worden door verwarmings- en airconditioningssystemen te veel positieve ionen gevormd. Ook in de nabijheid van computers ontstaan ze en vormen daar statische elektriciteit. Synthetische materialen in stoffering en kleding trekken negatieve ionen aan. Als deze fenomenen worden gecombineerd ontstaat veelal een onbalans dan wel een tekort aan ionen waardoor de luchtkwaliteit wordt aangetast.
Lucht van goede kwaliteit is op evenwichtige wijze rijk aan positieve en negatieve ionen. Om die weldadige luchtkwaliteit te realiseren maakt de plasmagenerator gebruik van een bipolaire ionisatie techniek die de lucht niet alleen reinigt, verrijkt en van ongewenste geuren, bacteriën en virussen ontdoet, maar ook zorgt voor een afgewogen evenwicht in positieve en negatieve ionen, hetgeen ook statische elektriciteit voorkomt.

gïoniseerde lucht

Aircode® RX-100 (10 Watt) = ideaal voor in WC, printerruimtes

De Aircode RX-100 is energiezuinig (10 watt) en bestrijdt met bi-polaire ionisatie van de lucht, stof- en geuremissies. Dit zorgt voor een enorm verbeterd binnenklimaat doordat de lucht schoner, gezonder en geurneutraal wordt. Het bedompte en beklemmende binnenklimaat dat veelal in ziekenhuizen, kantoorgebouwen ervaren wordt als gevolg van verontreinigde lucht, wordt direct aangepakt.

TX100 aircodeaircode Tx 100 2

Neutralisatie van stofemissie, geuremissies en statische elektriciteit
Een zelfdragende constructie van roestvast staal voor wand of plafondmontage.
Verkrijgbaar met luchtinlaat voor een nog beter effect. De unit zorgt voor een schoon klimaat in klaslokalen, restaurants, schoonheidssalons, kleedruimten en in kelders. Het elimineert geuren, bacteriën, luchtgebonden microbe, gassen, schimmels en sporen.
De ionisatiebuis die binnen in de unit is gemonteerd heeft een gebruikslevensduur van 9000 uur.

Technische gegevens:

Montage positie:

In een ruimte met goede luchtcirculatie

Aansluitspanning:

230V, 50Hz

Aantal buizen:

1 st

Buis grootte:

60mm

Aansluit vermogen:

10 Watt

Gewicht:

0.5 kg

Afmeting:

L=200 x W=60 x H=60mm

Capaciteit:

Geschikt voor ruimtes tot 250m³

Toepassingen:

klaslokalen, restaurants, schoonheidssalons, kleedruimten, kelders, etc….

Product sheet:

 

Stekkerklare standalone recirculatie luchtreinigers

CX-series: professionele standalone luchtreinigers
De CX-series worden eenvoudig aan de muur of plafond gemonteerd. Door middel van een ingebouwde ventilator zorgt de unit voor luchtrecirculatie in de ruimte en voor een optimale verspreiding van koudplasma's. Deze bi-polaire ionisatie units worden ingezet voor:
1) Bestrijding van geuren
2) Rookruimtes
3) Afbraak van VOC's en gassen
4) Sterilisatie werkomgeving en vermindering schimmels en bacteriën

aircode 8

Aircode® CX-100 (15 Watt)

De Aircode CX-100 is energiezuinig (15 watt) en bestrijdt met bi-polaire ionisatie van de lucht, stof- en geuremissies. Dit zorgt voor een enorm verbeterd binnenklimaat doordat de lucht schoner, gezonder en geurneutraal wordt. Het bedompte en beklemmende binnenklimaat dat veelal in ziekenhuizen, kantoorgebouwen ervaren wordt als gevolg van verontreinigde lucht, wordt direct aangepakt.

aircode 1

Aircode® CX-200 (20 Watt)

De Aircode CX-200 is energiezuinig (20 watt) en bestrijdt met bi-polaire ionisatie van de lucht, stof- en geuremissies. Dit zorgt voor een enorm verbeterd binnenklimaat doordat de lucht schoner, gezonder en geurneutraal wordt. Het bedompte en beklemmende binnenklimaat dat veelal in ziekenhuizen, kantoorgebouwen ervaren wordt als gevolg van verontreinigde lucht, wordt direct aangepakt.

aircode 2

Aircode® CX-600(150 Watt)

aircode CX-600
Remediëringsunit van stofemissie, geuremissies en van statische elektriciteit
De remedieringsunit zorgt voor een schoon klimaat in bergruimtes, klaslokalen, werkruimtes, kantines, kleedruimten en in kelders. Het elimineert geuren, bacteriën, luchtgebonden microben, gassen, schimmels en sporen.
De ionisatiebuizen die binnen in de unit zijn gemonteerd hebben een levensduur van 9000 uur.

Technische gegevens: 

Montage positie:

Mobiele remediator

Aansluitspanning:

230V, 50Hz

Aantal buizen:

5 st

Buis grote:

35mm

Aansluit vermogen:

150 Watt

Gewicht:

11 kg

Afmetingen:

L: 450 mm x w: 280 mm x h: 410 mm

Capaciteit:

Geschikt voor ruimtes tot 450 -500 m²

Toepassingen:

werkplekken, klaslokalen, kantoor, kleedruimtes en kelders.

Product sheet:

 

ID-AC-series luchtreinigers

De ID-AC-luchtreinigers zijn bedoeld voor plaatsing in het luchtkanaal. Met deze luchtreinigers voor inbouw in het luchtkanaal kunnen grotere luchtflows en grotere ruimtes worden gereinigd.
Algemene eigenschappen:
De ID-AC-luchtreinigers zijn bi-polaire ionisatie units die worden aangebracht in luchtventilatiekanalen. De units zorgen voor schone lucht in industriële omgevingen, commerciele gebouwen en openbare ruimtes. De units breken onder andere geuren, VOC, gassen, schimmels, bacteriën en microben in de lucht af. Daarnaast worden de units ingezet voor de reductie van fijnstof en statische elektriciteit waarbij gedacht moet worden aan bijvoorbeeld lakprocessen maar ook in de voedingsindustrie.

aircode 9

Aircode® ID AC-100 (10Watt)

De Aircode ID AC-100 is energiezuinig (10 watt) en bestrijdt met bi-polaire ionisatie van de lucht, stof- en geuremissies. Dit zorgt voor een enorm verbeterd binnenklimaat doordat de lucht schoner, gezonder en geurneutraal wordt. Het bedompte en beklemmende binnenklimaat dat veelal in ziekenhuizen, kantoorgebouwen ervaren wordt als gevolg van verontreinigde lucht, wordt direct aangepakt.
aircode 3idac 500 aircode

Aircode® ID AC-500 (35 Watt)

De Aircode ID AC-500 is energiezuinig (35 watt) en bestrijdt met bi-polaire ionisatie van de lucht, stof- en geuremissies. Dit zorgt voor een enorm verbeterd binnenklimaat doordat de lucht schoner, gezonder en geurneutraal wordt. Het bedompte en beklemmende binnenklimaat dat veelal in ziekenhuizen, kantoorgebouwen ervaren wordt als gevolg van verontreinigde lucht, wordt direct aangepakt.

aircode4idac 500  aircode

Zie ook:

https://de.wikipedia.org/wiki/Ionisationsger%C3%A4t

http://www.luftentkeimung.de/html/artikel_wlb.pdf

Stank, geurproblemen

Geïoniseerde lucht ; Koudplasma ionisatie voor industriële emissiereductie; Mazoutstank ; UV sterilisatie van lucht ; Luchtsterilisator 60 m³ ; Ozontoedosering ; Dampkap met ozonafvoer ; Fijnstof in rookgassen van houtstoof ; Actief kool ventilatie ; Actief kool cartridges voor plantenkweek ; HEPA Filters ; Stoffilters ; Mobiele stofafzuiging ; Fijnstofneerslag ;

 

 "Nous n’héritons pas de la terre de nos ancêtres, nous l’empruntons à nos enfants"              Antoine de St-Exupéry  


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2019 GoLanTec energietechniek| Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055310242 Fax: 055310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 3/04/2019

Terug naar hoofdpagina