logo

Home Technische Info HVAC Zwembaden Gevel en dakreiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd installatiebedrijf en en bouwt energiebesparende oplossingen voor particulieren en industrie:

Fijnstof in rookgassen van houtstoven

Elektrostatische fijnstofafvoer in rookgassen of afvoerluchtoekotube 1oekotube 2

Fijnstof zijn kleine, niet zichtbare deeltjes die rond onze omgeving zweven. Ze zijn zo klein dat deze deeltjes nauwelijks door de zwaartekracht beïnvloed worden.
De deeltjes blijven wel in de atmosfeer zweven die dan via ademhaling in de longen terecht komen.
Grote stof delen vallen snel neer op de grond door de zwaartekracht. De fijnstofdeeltjes blijven we langer inademen dit doordat die dagen, weken in de lucht blijven hangen.
De grootte van fijnstof wordt gecategoriseerd via de Engelse benaming PM (Particulate Matter). Er zijn 3 groepen waar de grootte van de deeltjes aangeduid wordt via micrometer (micrometer = een duizendste millimeter).
 De fijnstof deeltjes tussen 2,5 en 10 micrometer vallen onder de term PM10
- De fijnstof deeltjes kleiner dan 2,5 micrometer vallen onder de term PM2,5
- De fijnstof deeltjes tussen 0,1 micrometer vallen onder de term PM1
75% is veroorzaakt door de mens. Deze vervuiling heet smog. Deze fijnstof deeltjes worden gecreëerd door industrie, verwarming of verkeer. Door de fijnstoffilter kunnen we 95% van het fijnstof uit de rookgassen neerslaan via elektrostatica.

Werking

De fijnstof filter werkt zoals een elektrostatische filter. Een elektrode in het rookkanaal dat door middel van een elektrostatisch hoogspanningsveld alle fijnestofdeeltjes tegen het rookkanaal fixeert. Zelf de kleinste deeltjes worden uit de rook gehaald. Het verbruik van dit hoogspanningstoestel is verwaarloosbaar: 30 W bij gebruik en 1 W in stand-by.
Dank zij toestel wordt 95% van de fijnstofdeeltjes uit de houtrook gehaald.

Voordelen fijnstoffilter

Model 1: binnenopstelling

oekotube 3oekotube 4
Deze fijnstoffilter kan enkel aangesloten worden voor binnen in uw woning. Het is een 1 m tussenstuk voor uw inox rookkanaal Deze toepassing wordt enkel gebruikt wanneer u geen filter op uw schouw wilt zien. De fijnstoffilter kunt u verkrijgen in diameter 130, 150 ,180 of 200.

Model 2: buitenopstelling

oekotube 5oekotube 6
De fijnstoffilter kan enkel aangesloten worden op een inox rookkanaal. Diameter van de elektrostatische fijnstoffilter is 130 mm. Daarom is er een T-stuk nodig die kan aangesloten worden op uw schouw of rookkanaal met diameter 130, 150 ,180 ,200 ,250, 300

oekotube 7oekotube 8

Zie ook :

"Nous n’héritons pas de la terre de nos ancêtres, nous l’empruntons à nos enfants"              Antoine de St-Exupéry  


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2018 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 16/10/2018

Terug naar hoofdpagina