logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf en en bouwt energiebesparende HVAC oplossingen voor particulieren en industrie:

Regenwaterput met inloopfilter Aquatum 300aquatum 300aquatum 300

filterfijnheid

Wat is een Aquatum 300?
Aquatum 300 is een regenwaterreinigings-systeem dat in de put geplaatst wordt. Ons uitgangspunt is dat regenwater schoon en helder moet zijn voordat het in de put komt en daar opgeslagen wordt
Voordelen van regenwater filter Aquatum 300:

• Zeldzaam goede waterkwaliteit.
• Aquatum 300 is een gepatenteerd nieuw product dat elk huidig filter of zeefsysteem in de schaduw zet.
• Onderhoudsvrij en lange levensduur.
• Eenmaal ingebouwd hoeft u nooit meer handmatig de filter en te put te reinigen
• Geschikt voor nieuwbouw als inbouw in bestaande regenputten.
• Vrijwel elke put tussen de 3 en 20 m³ kan met Aquatum 300 uitgerust worden.
aquatum 300
Automatische tweelaagszandfilter 1 micron in de toevoer ingebouwd in de regenwatertank
Automatische backwash
aquatum 300
 aquatum 300
Elke regenwatertank met een inhoud van 3 à 12 m³ kan met deze automatische filter Aquatum 300 uitgerust worden. Voordat u de Aquatum 300 wordt ingebouwd, dient de regenwatertank grondig gereinigd te worden. Er wordt immers in de toekomst alleen nog schoon en helder water in opgeslagen. Daarom moet oude drek en vuil eerst volledig verwijderd worden.
De Aquatum 300 filterinstallatie kan zeer eenvoudig in uw regenwatertank ingebouwd worden. Er moeten 2 aansluitingen gerealiseerd worden: De regenwatertoevoer (DN 100) en de afvoer naar de riool.
Is de Aquatum 300 geplaatst: vullen van de cilinder met het filtermateriaal, aansluiten stroomkabel 230V van de pomp. (Via bestaande kabelgootverbinding met uw huis).
Aquatum 300 bestaat uit een filtereenheid, een verbindingsslang voor de spoelpomp alsmede een sturings- en controleunit.

Toepassing: regenwatertoevoer filtering

Nieuw waterfiltersysteem Aquatum 300
Regenwater is een kostbaar goed. Veel te kostbaar om in de bodem te laten verdwijnen. Daarom zijn er waterbekkens waarnaar het water van het dak geleid en opgeslagen wordt. In het bekken wordt het gefilterd en kan het daarna dienen voor tuinbesproeiing, voor de toiletspoeling of voor de wasmachine. Op een dak met oppervlakte van 150m² valt per jaar tot 150.000 liter water. De filter bepaalt de kwaliteit van het water dat uit het bekken komt.
Regenwater is een kostbaar goed. Veel te kostbaar om in de bodem te laten verdwijnen. Daarom zijn er waterbekkens waarnaar het water van het dak geleid en opgeslagen wordt. In het bekken wordt het gefilterd en kan het daarna dienen voor tuinbesproeiing, voor de toiletspoeling of voor de wasmachine. Op een dak met oppervlakte van 150m2 valt per jaar tot 150.000 liter water. De filter bepaald de kwaliteit van het water dat uit het bekken komt.
En juist daar is nog een enorm verbeteringspotentieel. Het filtersysteem Aquatum 300 is een sprong voorwaarts voor de waterbekkentechniek. De eerste reden: waar andere filters vuildeeltjes tot 500µm doorlaten, houdt de Aquatum 300 deeltjes tot 1 µm tegen. De tweede reden: het systeem reinigt zich automatisch en is vrijwel onderhoudsvrij. Een andere belangrijke reden: bestaande waterbekkens kunnen omgebouwd worden. Het prijsargument: vele standaardcomponenten van een regenwaterrecuperatiesysteem vallen weg, zoals afvoerbuisfilters, bladvangers, wervelfilter, etc......Een filtersysteem dat deeltjes tot een duizendste millimeter tegenhoudt
Waar is dat nu goed voor? Ter vergelijking: een mensenhaar is ongeveer 0,08 mm dik oftewel 80 µm dik. Dat heeft geen schijn van kans om door de Aquatum 300 te komen. Natuurlijk maakt de filterfijnheid niet uit als het om bladeren, bloesem en insecten gaat. Interessant wordt het bij stofdeeltjes en bloempollen. Hoe beter je deze tegenhoudt, des te helderder is het water wat na de filtering in het waterbekken opgeslagen wordt. Het is, zoals het vroeger eenmaal heette : „niet alleen schoon, maar ook helder“. Met name deze helderheid vergroot het toepassingsgebied van het gefilterde water. Aquatum 300 helder water laat zich bijvoorbeeld makkelijk gebruiken voor de wasmachine, die daarbij minder wasmiddel gebruikt dan voordien.
De natuur op de vinger gekeken
Naast het tegenhouden van de stofdeeltjes vinden er tegelijkertijd biologische processen plaats in het filtermateriaal, die eveneens een groot deel van de vuildeeltjes in het regenwater afbreken. Aquatum300 is beschermd door een patent.
Technische Gegevens

aquatum 300

b) Reiniging van de bestaande put

Door regenwater te gebruiken om bijvoorbeeld het toilet door te spoelen en de tuin te sproeien, bespaar je maar liefst 50% op je waterfactuur. Hiervoor investeerde u in een degelijke installatie om het regenwater maximaal te recupereren. Vergeet echter niet uw installatie te onderhouden en laat daarom geregeld je regenwaterput reinigen.
Waarom uw regenput reinigen?
Afhankelijk van de omgeving komt er heel wat ongewenst materiaal in je regenwaterput. Denk maar aan rotte bladeren, stof, uitwerpselen van vogels enz. Het zorgt steevast voor een slechte kwaliteit van uw kostbaar water!
Na verloop van tijd kan het zijn dat er zich een sliblaag vormt op de bodem. Dat merk je wanneer je water verkleurt of een onaangename geur verspreidt. Twee symptomen die aantonen dat het tijd is voor een onderhoud. Als goede huisvader mag je stellen dat een regenwaterput om de twee jaar gereinigd moet worden.

Wat omvat een reiniging?
Bij een reiniging wordt de regenwaterput volledig leeggepompt. Onder hoge druk wordt hij tot in de puntjes gereinigd en daarna ontsmet.

Wat kost het?
Het leegtrekken, reinigen en ontsmetten van een regenwaterput kost:
    Tot 5.000L 169€
    Tot 10.000L 189€
    Tot 15.000L 219€
    Tot 20.000L 249€
*Het reinigen van één regenput duurt doorgaans maximaal één uur, wanneer er toch meer werk aan is wordt per begonnen kwartier 15€ aangerekend

 

c) Glasparels i.p.v. zand als onderste component

egfmegfm
EGFM Eco Glass Filter Media

egfm
EGFM staat voor Eco Glass Filter Media. Een nieuw revolutionair filtermedium. EGFM bestaat uit gerecycleerd glas dat tot 1000º Celcius wordt verhit. Door de hitte springen de glaskorrels open (popcorneffect), hierdoor krijgt elk glasdeeltje een heel groot filteroppervlak.
EGFM heeft daarnaast een bijzonder hoog negatief Zeta potentiaal (= verschil in potentiaal tussen de korrels en de omgeving) waardoor het extreem veel positief geladen ionen kan absorberen. Hierdoor vangt het zeer fijne vuil- en vlokdeeltjes op, maar haalt het bijvoorbeeld ook positieve ionen zoals ijzer en mangaan uit het water. EGFM bestaat dus niet uit normale glaskorrels, maar uit glaskorrels welke thermisch gepoft zijn en daardoor een negatieve lading krijgen. Daardoor is het als filtermedium uiterst geschikt. EGFM filtert alle vuildeeltjes tot 5μm (vergelijking: filterzand 45μm)
Een ander voordeel van EGFM is dat het zelfreinigend is waardoor het een zeer lange levensduur heeft. De zelfreinigende eigenschap wordt gerealiseerd door de zogeheten “geleidingszone” welke elke EGFM korrel heeft. De kern van de glaskorrel is negatief geladen, maar daarbuiten is een geleidingszone met positief geladen deeltjes. Deze zorgen ervoor dat bacteriën geen grip hebben op de glasdelen waardoor de bacteriën geen bio-film kunnen opbouwen (dit in tegenstelling tot filterzand waar bio-filmen altijd aanwezig zijn). Omdat de bacteriën niet beschermd worden door een bio-film zijn ze heel eenvoudig met desinfectiemiddelen te vernietigen. Dit resulteert in een bacteriegroei welke 1 miljoen keer minder is dan bij een met zand gevuld filter. Hierdoor is het chloorverbruik dus ook automatisch aanzienlijk minder en ontstaan er dus ook minder ongewenste reacties
Een ander voordeel van EGFM is dat er veel korter teruggespoeld kan worden wat leidt tot een aanzienlijke waterbesparing. Het korter terugspoelen is mogelijk omdat de EGFM korrels weliswaar de vuildeeltjes aantrekken en vasthouden, maar niet absorberen. Tijdens het terugspoelen laten de vuildeeltjes hierdoor weer snel los om te worden afgevoerd naar het riool. Bij filterzand is het veel lastiger om de vuildeeltjes los te krijgen van de zandkorrels. Ondanks dit voordeel, geldt het advies om tóch minimaal 1 maal per week terug te spoelen. Bij openbare filters dienen de geldende VLAREM regels gerespecteerd te worden.
Door het gebruik van EGFM zal de zwembadbezitter worden beloond met sensationeel helder en schoon zwemwater waarbij het gebruik van chemicaliën zal worden verminderd. Vervang het filterzand door EGFM en het effect zal eenieder versteld doen staan. Het vervangen van filterzand door EGFM is eenvoudig.
Door de grote oppervlakte van de glaskorrels is ongeveer 10 á 15% minder EGFM nodig in vergelijking tot filterzand.
EGFM Eco Glass Filter Medium
EGFM is een milieuvriendelijke filtervulling en hét alternatief voor het traditionele zandpakket. Het bestaat uit gerecycled glas dat verwerkt is volgens zeer hoge eisen voor wat betreft materiaaleigenschappen en hygiëne.
Voordelen van EFGM filterglas:
• EFGM heeft een goedkeuring van de Britse Drinkwater Autoriteit.
• EFGM is gemaakt overeenkomstig de BE EN 12904:2005 richtlijn.
• EFGM is getest en goedgekeurd door PWTAG (Pool Water Advisery Group / UK) en WRAP (Waste & Resources Action Programme / UK).
• EFGM wordt middels een uniek gepatenteerd Crysteline proces geproduceerd waardoor het oppervlak weliswaar hoekig maar ook glad en glanzend is, dit voorkomt de aangroei van de zgn. bio-film.
• EFGM is in staat om ca 30% meer verontreiniging uit het water op te nemen dan zand, zonder het zelf op te nemen
• EFGM maakt het zwembadwater helderder.
• EFGM zorgt voor een aanzienlijke verlaging van het waterverbruik, doordat er minder teruggespoeld hoeft te worden.
• EFGM slijt niet, daardoor heeft het een langere levensduur.
• EFGM is inzetbaar bij filters met filterkaarsen alsook met een doppenbodem.
• EFGM is verkrijgbaar in 3 verschillende gradaties in zakken van 25 kg.
• EFGM heeft een hoger soortelijk gewicht dan zand, hierdoor heeft u circa 15 % minder nodig dan bij gewoon zand.

Drie kwaliteiten:
egfm

 

Drijvende vlotteraanzuig

Het opgeslagen water wordt door een vlotteraansluiting aangezogen vanuit de bovenste laag van de tank. 15 cm onder het wateroppervlak bevindt zich immers het zuiverste water. Door gebruik van de drijvende aanzuiging wordt het water 15 cm onder de waterspiegel vandaan gezogen. Op deze diepte bevindt zich het zuiverste water in een tank. Bij een lage waterstand voorkomt de slanglengte dat de aanzuigkorf op de bodem valt. Zo wordt de pomp beschermd tegen zowel drijvend vuil als sediment. Drijvende aanzuigslang met grove partikelfiltering (zo'n bal die vlot) om steeds een tiental cm's onder het oppervlakte aan te zuigen. Op het oppervlakte: stinkende film. Op de bodem : te veel deeltjes is suspensie, zeker bij regenval.

Regenwaterhydrofoorgroep <45 dBe.sybox 8

Opgenomen vermogen: 360W bij 3 bar en 12 l/min

DAB E.sybox Mini hydrofoorpomp
dab  regenwater 1e.sybox 2e;sybox 3
Pluspunten:

De E.sybox Mini is de nieuwste innovatie van DAB. Voortgeborduurd op het grote succes van de DAB E.sybox, is de E.sybox Mini voorzien van dezelfde gemakken echter nóg compacter, lichter en gunstiger in prijs. Wilt u een pomp die u eenmaal installeert en verder geen omkijken naar heeft? Dan is de DAB E.sybox Mini dé oplossing!
De E.sybox Mini is uitgerust met een frequentiegeregeld systeem, wat ervoor zorgt dat de pomp enkel de toeren draait die benodigd zijn om het water op een bepaalde hoogte te krijgen met de juiste druk. Volledig geautomatiseerd en uiterst stil. Naast de energiebesparende factor, zorgt dit ook voor een langere levensduur van uw pomp.
Deze pomp is goed inzetbaar op plaatsen waar veelvuldig waterbehoefte is, zoals bij u thuis (meerdere kranen, douches, baden, vaatwassers, wasmachines, toiletten, etc.), maar ook voor grotere irrigatiesystemen. Met behulp van deze pomp kunt u diverse groepen gemakkelijk aansturen met de juiste capaciteit en druk.
De E.sybox Mini is voorzien van een watergekoelde motor welke volledig bestand is tegen corrosie. De motor kan maximaal 4.800 l/h verpompen en maakt daarbij gebruik van haar ingebouwd drukvat van 1 liter, waar 5 jaar garantie zonder onderhoudsvoorwaarden op van toepassing is. Daarnaast is de E.sybox Mini voorzien van een aantal technische hoogstandjes, zoals:

Of u de DAB E.sybox Mini nu horizontaal of verticaal installeert, in een geventileerde ruimte of in een kleine ruimte plaatst, de E.sybox Mini kan met alles overweg. De geïntegreerde terugslagklep laat zowel een horizontale- als verticale installatie toe. Daarnaast is de DAB E.sybox Mini gemiddeld 60% compacter in vergelijking met een traditionele installatie. De E.sybox Mini bevat een beschermingsmechanisme welke ijsvorming in het systeem uitsluit, doordat de pomp zich bij temperaturen beneden het vriespunt direct inschakelt om warm te worden.
Dit drukverhogingssysteem is voorzien van een hoge resolutie LCD display van 70x40 mm. Door de gebruiksvriendelijke interface is de DAB E.sybox Mini hierdoor erg gemakkelijk te bedienen. Verder is de behuizing voorzien van anti-trillingsvoeten, waardoor de E.sybox Mini nog stiller en comfortabeler is. Ook deze voeten zijn zowel voor de horizontale- als verticale opstelling ontworpen.

De e.sybox mini is de oplossing voor gebruik vanuit een natuurlijke bron of regenwaterput.
Het is een compleet systeem bestaande uit pomp, watergekoelde gelijkstroomelektromotor met toerentalregeling, voordrukbeveiliging en drukvat in een geluidsabsorberende behuizing. De frequentieregeling heeft als groot voordeel dat de druk uiterst stabiel is.
Energiezuinig en uiterst stil
Groot voordeel is het lage stroomverbruik en de stille werking. De pomp zal het toerental aanpassen naargelang er afname is zodat de ingestelde druk ten allen tijde gehandhaafd blijft. Het installeren is eenvoudig doordat de hydrofoorgroep als een compleet systeem stekkerklaar aangeleverd wordt. Door zijn bouw kan de hydrofoorinstallatie zowel staand als liggend geplaatst worden waardoor hij uitermate weinig ruimte in beslag neemt.
Plug & play
De watergekoelde motor zorgt er in combinatie met de geluidsabsorberende behuizing voor dat het systeem uitzonderlijk geluidsarm is. U hoeft alleen uw aanvoerleiding en persleiding aan te sluiten. Na het insteken van de stekker in het stopcontact is het systeem bedrijfsklaar. De werkdruk is te allen tijden eenvoudig omhoog of omlaag bij te stellen.

Afbeeldingsresultaat voor e.syline mini

Muurmontagebeugel: set 1

e.skybox


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2019 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055310242 Fax: 055310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 16/04/2019

Terug naar hoofdpagina