logo

Home Technische Info Contact Pers Vacatures

25 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.


Anti-algen vernietigeranti-algen vernietigeranti algen filter

anti-algen vernietiger

Directe en indirecte redenen voor algengroei:

Te veel vissen

Wanneer er te veel vissen in je vijver zwemmen is de kans groot dat je vijver overbelast is door overmatig visvoer en uitwerpselen. Om dit te voorkomen geldt een algemene regel in verband met de ‘totale lengte aan vis’ in je vijver. Hiermee wordt de lengte bedoeld wanneer je alle vissen als het ware op een rij achter elkaar zou leggen.

  1. Vijver zonder filter : 30-50 cm vis / 1000 liter water
  2. Vijver met filter : 70-100 cm vis / 1000 liter water

Slechte zuurtegraad (pH)

Een slechte zuurtegraad (pH lager dan 7,3 of hoger dan 8,3) is schadelijk voor een goede werking van de bacteriŽn die instaan voor de waterzuivering, met een te veel aan afvalstoffen in het water en algengroei als gevolg.

Te lage hardheid

De totale hardheid (GH) is een maat voor de vrije calcium (Ca) en magnesium (Mg) in het water. Deze mineralen zijn niet alleen essentieel voor vissen en planten, maar kunnen ook verbindingen aangaan met vrij fosfaat dat in het water voorkomt. Fosfaat is een voedingsbron voor algen. Een te lage totale hardheid laat de aanwezige fosfaten vrij in het water, met algengroei als gevolg.

Ammoniak (NH3) en ammonium (NH4+)

Wanneer de zuivering door bacteriŽn onvoldoende plaatsvindt, kunnen afvalstoffen als ammoniak en ammonium zich opstapelen in het water. Deze stoffen zijn niet alleen giftig voor vissen maar werken ook algengroei in de hand.

Te veel zonlicht

Algen houden van warm water en zonlicht. Voor hun fotosynthese (en dus groei) hebben ze zon nodig. Dit is ook ťťn van de redenen waarom een pas aangelegde vijver met nog kleine drijfplanten vaak met sterke algengroei te kampen heeft.

 

Toepassingen:

http://crystal-nte.ch/up/prodSubSub1/52.jpghttp://crystal-nte.ch/up/prodSubSub1/59.jpg

Werking

In de machine is een cycloon aanwezig welke zorgt voor hoge snelheden van het te behandelen water. De stroming is zo georganiseerd dat grote centrifugaal- en centripetale krachten de waterlagen over elkander laten schuiven met grote bacteriën vernietigende schuurkrachten tot gevolg.

Een speciale venturi zorgt ervoor dat op een bepaalde plaats onderdruk gemaakt wordt van -1 bar. Hier wordt buitenlucht aangezogen. De in de buitenlucht aanwezige zuurstof bindt de vrije radicalen en oxideert de dode bacteriemassa

Volgende factoren zorgen voor de afbouw van microbiologische verontreinigingen

HP aquahp aqua

Zie ook :

http://www.aqua-correct.de/hpsysteme/download/Aqua_HP_deutsch.pdf
http://www.aqua-correct.de/hpsysteme/download/Aqua_HP_english.pdf


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2014 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055310242 Fax: 055310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 30/10/2014

Terug naar hoofdpagina