logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf. 

Om stinkende lucht te reinigen zijn er 6 oplossingen:

gïoniseerde lucht

1) HEPA filterhepa 2

 

2) UV-C licht UVC 11UV-C 12

UV-C luchtdesinfectie, schone lucht is een basisbehoefte.
De lucht die we inademen is één van onze belangrijkste basisbehoeften. Helaas is onze lucht niet overal even schoon. Besmettelijke bacteriën, virussen en schimmels verspreiden zich gemakkelijk door de lucht en kunnen ons ziek maken. Daarnaast kan lucht pollen en stofdeeltjes bevatten die allergische reacties zoals hooikoorts kunnen opwekken. Nationaal en internationaal zijn er regels en wetgevingen ingevoerd om de kwaliteit van lucht te verbeteren. Door deze maatregelen is er een industrie ontstaan, die zich toespitst op de reiniging van lucht in gesloten ruimtes. Veel mensen brengen immers het grootste gedeelte van de dag door in gesloten ruimte, die over het algemeen weinig worden geventileerd.

3) Naaldpunt ionisatie

 

4) StoffiltersCassettefilter 1

 

5) Plasmagenerator. Bipolaire ionisatieionisatie 2bliksem

Deze produceert vrije zuurstof (singuliere zuurstof) welke de geurmoleculen afbreekt.

Deze producten voorzien de lucht van negatieve en positieve ionen door zgn. koude plasma reductie. De ionen trekken positief geladen deeltjes in de lucht aan en zorgen ervoor dat deze rondzwevende deeltjes met elkaar samenklonteren. Door dit effect vallen de samengeklonterde deeltjes dan door hun eigen gewicht op de grond. Ze worden door statische elektriciteit samengehouden en vervolgens bij de normale schoonmaakwerkzaamheden verwijderd. Deze methode kan worden gebruikt om allerlei vormen van luchtverontreiniging te bestrijden. Het  proces reduceert de vervuiling in de lucht en voorkomt dat schadelijke deeltjes worden ingeademd.
Als de ionen worden geneutraliseerd, worden de moleculen die een bepaald deeltje samenhouden van elkaar gescheiden, waardoor de oorspronkelijke samenhang verdwijnt. Dit betekent dat geuren en bacteriën letterlijk verdwijnen uit de lucht. Door de productie van positieve ionen aan de situatie aan te passen kunnen de verschillende niveaus van specifieke stoffen en organische deeltje in de lucht onder controle worden gebracht. Zouden die positieve ionen niet aan de lucht worden toegevoegd, dan zouden die geurdeeltjes zich aan mensen en kleding, stoffering, meubilair e.d. hechten dan wel worden ingeademd doordat ze in de lucht blijven zweven.
In een binnenklimaat worden door verwarming- en airconditioning systemen te veel positieve ionen gevormd. Ook in de nabijheid van computers ontstaan ze en vormen daar statische elektriciteit. Synthetische materialen in stoffering en kleding trekken negatieve ionen aan. Als deze fenomenen worden gecombineerd ontstaat veelal een onbalans dan wel een tekort aan ionen waardoor de luchtkwaliteit wordt aangetast.
Lucht van goede kwaliteit is op evenwichtige wijze rijk aan positieve en negatieve ionen. Om die weldadige luchtkwaliteit te realiseren maakt de plasmagenerator gebruik van een bipolaire ionisatie techniek die de lucht niet alleen reinigt, verrijkt en van ongewenste geuren ontdoet, maar ook zorgt voor een afgewogen evenwicht in positieve en negatieve ionen, hetgeen ook statische elektriciteit voorkomt.

6) Ozon toedoseringozontoedosering 3

Ozon toedosering naar buitenlucht biedt de oplossing. Ozon = altijd naar buitenlucht  Geurproblemen van de buren wegoxideren met een ozongenerator.

Deze produceert ozon welke de geurmoleculen afbreekt.

Geureliminatie door het toedoseren via bypass van ozon. Deze oxideert de geurmoleculen. Dit ozon wordt in een bypass aangemaakt met UV lampen.

 

"We don't have much money to do this, so we are going to have to think "                              Lord Ernest Rutherford


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2019 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 27/12/2018

Terug naar hoofdpagina