logo

Home Technische Info Contact Pers Vacatures

>32 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten. 

Het beste is maar goed genoeg.

Gezondheid begint met goed water


Omgekeerde osmose (R.O.)        

  

Omgekeerde osmose  is een techniek, die gebruik maakt van het principe van osmose om zoet, zeer zuiver  water  te produceren. Door op een vloeistof een hogere druk uit te oefenen dan de osmotische druk, wordt het omgekeerde effect verkregen dan bij gewone osmose. De vloeistof wordt door de halfdoorlatende membraan teruggeperst, terwijl de zouten achterblijven. 

Toepassingen:    

Principe:    

Het principe van omgekeerde osmose is eenvoudig.Als je in een vat twee verschillende soorten vloeistoffen hebt, bijvoorbeeld zuiver water en water met zout, en die zijn gescheiden door een membraan, dan zal het zuiver water proberen door te dringen (osmose) naar het water met zout, om zo een evenwicht te bereiken. Dit gebeurt onder invloed van de osmotische druk. Dat is het natuurlijk proces van osmose. Bij omgekeerde osmose gaat men de natuur tegenwerken, door druk op het zout water uit te oefenen. Door druk uit te oefenen op het zout water zullen de waterdeeltjes overgaan naar de kant van het zuiver water. De zoutdeeltjes worden door het membraan tegengehouden. Het resultaat is een opgeconcentreerde zoutoplossing die overblijft in de ene helft van het vat en volledig zuiver water in de andere helft. 

Water wordt onder druk door een halfdoorlatende celwand geperst waardoor verontreinigingen zoals bacteriŽn, chloor, metalen en gif achterblijven. Deze verontreiniging wordt weggespoeld als afvalwater. De ratio afvalwater/zuiver water hangt af van het systeem. De omgekeerde osmosetechniek zorgt voor zeer schoon drinkwater dat 98% zuiver is van verontreiniging. Een kwaliteit die u nooit in een fles of leiding tegenkomt. 

Waarom?

Meer dan 90% van de onzuiverheden aanwezig in het water worden verwijderd: lood, nitraat, chloor, sulfaat, onkruidverdelgers, insecticiden, bacteriŽn. Wat ook de herkomst van het water voor uw huishouden is (bronwater, putwater), meestal hebt u geen idee welke elementen het bevat. Enkel een slechte smaak of geur zullen u alarmeren. Weet echter dat een hoop gevaarlijke waterverontreinigingen smaak noch geur hebben!

Omgekeerde osmose is het meest geperfectioneerde filtersysteem voor de productie van zuiver water, zowel voor particulier, KMO als industrie. Het is een milieuvriendelijke oplossing en bevat geen chemicaliŽn. Omgekeerde osmose water is speciaal ontworpen voor gebruik in de keuken, om te koken, het maken van koffie, thee en soep maar ook zeker ideaal als drinkwater.

KOSTENBESPAREND

Gedaan met flessen water sleuren ! Het gaat hierbij om een ťťnmalige investering die zich snel terugbetaalt. U heeft ook geen stockagekosten en minder afval ! U heeft zelfs de mogelijkheid om bruisend water en uw eigen limonades en ijsjes te maken. Vergeten we ook niet het aquarium en het drinkwater voor uw huisdier. De smaak is fris en neutraal, zoals goed drinkwater behoort te zijn. Het is zelfs gezonder dan de meeste flessenwaters.

Ons voorstel :

Omgekeerde osmose RO

Bescherm uw gastronomische familie door een R.O. te installeren.

https://www.youtube.com/watch?v=lImjL57mK50&feature=related

 

Zie ook:

Omgekeerde osmosewater: beter dan flessenwater ; Omgekeerde osmose als spoelwater voor vaatwas in de horeca

Keukenrenovatie: de 5 musts

Omgekeerde osmosewater: beter dan flessenwater

Altijd beschikbaar kookwater van 100°C

Inductiekoken ; Cata inductiekookplaten ; Elektrische plancha ; Repagas elektrisch plaatfornuis

Braadpannen voor inductiekoken ; Gasfornuis ; Steamer ; Salamander ; Cata vitrokeramische kookplaten ; Cata inbouwovens ; Cata microgolfovens ; Gas plancha ; Mini pizza oven ; Elektrisch draaispit voor kip ; Draaispit voor kip op houtvuur ; Grill op houtvuur ; Schouwklep; Rookoven ; Espetero

Buitenkeuken ; Maatwerk in inox (buiten)meubelen

 

 "De toutes les passions, la seule vraiment respectable me paraît être la gourmandise"              Guy de Maupassant


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2018 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242 Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com
Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 7/02/2018

Terug naar hoofdpagina