logo

Home Technische Info HVAC Zwembaden Gevel en dakreiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>33 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd installatiebedrijf. Wij modificeren en bouwen euro (€) besparende en energie (kWh) besparende HVAC installaties.


Lekdichting in warm- of kouddrinkwaterleidinglekdichting 7

Waarom breken en kappen? Duurzame afdichting door chemicaliëntoevoeging bij lekken aan waterleidingen.

lekdichting 1lekdichting 2lekdichting 3waterlekwaterlek 2

 

Duurzame afdichting bij lekken aan leidingen (ook onder bepleistering), vaten en andere watervoerende systemen.

Werkwijze:

Alvorens het proces van lekdichting te starten, moet de waterkringloop onderbroken worden. Vervolgens worden de geschikte chemische producten gemengd, waarna de leiding met lekdichtingsmiddel en water gevuld wordt. De wateringang en de wateruitgang van het te dichten circuit worden losgekoppeld, om dan een slanguiteinde te verbinden met de wateringang en een ander slanguiteinde te verbinden met de wateruitgang. De eindstukken van de slang worden aan het te dichten circuit geschroefd. 

Waterglas : Na2SiO3 + CO2 = SiO2

Das eingeführte und unter Druck gesetzte Mittel tritt an den Leckagestellen aus und reagiert mit dem Kohlendioxid der Raumluft zu Siliciumdioxid (Kieselsäureanhydrid). Dieses Reaktionsprodukt verschließt die Undichtigkeit von innen nach außen. Der Prozess wird durch die Cellulosefasern, die sich an der Rohrinnenseite über der Bruchstelle dünn ablagern, begünstigt. Auch in Beton liegende Leitungen erhalten genügend Luft/Kohlendioxid zum Durchhärten

Natriumsilicaat, natriummetasilicaat of waterglas is een oplosbaar natriumzout van kiezelzuur, met als brutoformule Na2SiO3 (in watervrije toestand). Het komt voor als een kleurloze tot witte, hygroscopische vaste stof in diverse vormen, die redelijk goed oplosbaar is in water. Meestal komt het voor als pentahydraat: Na2SiO3 · 5 H2O.

Natriumsilicaat is een product van groot technisch belang. Bij aanzuring ontstaat silicagel. Natriumsilicaat wordt ook gebruikt om vloeren, muren of betonwanden waterdicht te maken. Daarvoor wordt het op bestaande vloeren, muren of betonwanden aangebracht met een kwast of roller. Bij nieuw werk wordt het door de beton of specie gemengd en ontstaat er een waterdicht eindproduct. Men kan het ook gebruiken om doorlekkende stenen bloemvazen waterdicht te maken.

De oplossing in water is een sterke base. Ze reageert dus hevig met zuren en is corrosief voor aluminium en zink. In contact met deze materialen wordt er waterstofgas gevormd. Natriumsilicaat reageert met halogenen, waardoor kans op brand ontstaat. Natriumsilicaat is corrosief voor de ogen, de huid en de luchtwegen. Inademing van stof of dampen ervan kan longoedeem veroorzaken.

Waterglas is, zoals de naam al aangeeft, een transparante vloeistof die ook wel bekend staat als natriumsilicaat. De chemische formule is Na2SiO3. Omdat het vaak met water wordt vermengd wordt daar dan nog H2O aan toegevoegd: Na2SiO3H2O. Waterglas is waterafstotend. Het waterglas moet wel met een zogeheten ‘harder’ zijn vermengd, omdat het anders vloeibaar blijft. Met een chemische harder vormt het echter een waterkerende laag.

 

waterlekdichtingRésultat de recherche d'images pour 'bacoga'lekdichting waterleiding 2

 

Tot 400 liter waterverlies/dag

"We don't have much money to do this, so we are going to have to think "                              Lord Ernest Rutherford


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2023 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242  Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 3/01/2023

Terug naar hoofdpagina