logo

Home HVAC Zwembaden Reiniging Poort automatisering Contact Pers Vacatures

>33 jaar ingenieurservaring. 

Het beste is maar goed genoeg.


GoLanTec energietechniek is een geregistreerd HVAC installatiebedrijf en en bouwt energiebesparende HVAC installaties voor particulieren en industrie:

 

Lekdetectie in CV en waterleidingen

lekdetectie 11

U hebt een lek maar U weet niet precies waar het zich bevindt? Of er is een lek in de gasleiding! Lekkages zijn niet alleen vervelend en schadelijk, maar kunnen soms ook levensbedreigend zijn ! Een lek in een waterleiding van slechts 2 mm veroorzaakt een verlies van 192 l/h. Met als gevolg schade, oplopende facturen en andere verborgen kosten. Dankzij onze hoogtechnologische apparatuur, kunnen wij deze lekken opsporen zonder onnodig eerst uw vloer, muur of plafond open te breken. Zo blijft uw schade beperkt en kunt u de kosten tot een minimum beperken. Door de jarenlange ervaring in centrale verwarming en sanitair, hebben wij een voorsprong in het lekopzoekingswerk.

Opsporen van waterlekken

NON-DESTRUCTIEF ONDERZOEK

Een schade als gevolg van lekkende leidingen mag niet worden onderschat. Via een lek van bijvoorbeeld 0,5 mm kan 20 l/h water wegvloeien. Het achterhalen van de oorzaak kan aanzienlijke kosten en overlast met zich meebrengen. Maar al te vaak worden muren en vloeren onnodig opengebroken en is er geen enkele garantie dat de oorzaak van de lekkage ook daadwerkelijk wordt gevonden.

GoLanTec energietechniek beschikt over beproefde moderne technieken zoals akoestische lekdetectiemeting, thermografisch scannen, endoscopie- en rookdetectie. Door toepassing van of een combinatie van deze technieken kunnen onze technici de plaats van een verborgen lekkage snel, kostenbesparend, nauwkeurig en met minimale schade aan wanden, plafonds en vloeren vaststellen. Deze snelle en nauwkeurige aanpak zorgt niet alleen voor minimale overlast voor de klant, maar beperkt tevens de kosten voor materiaal en arbeid in geval van oplossen van het lek. GoLanTec streeft naar de hoogst haalbare resultaten en we zetten hiervoor onze uitgebreide vakkennis, ervaring en onze beste lekdetectieapparatuur in.

GoLanTec energietechniek heeft afspraken met diverse verzekeringsmaatschappijen waarbij de factuur rechtstreeks door hen betaald wordt. In de meeste gevallen wordt het onderzoek terugbetaald door de verzekering. Wij raden u aan om vooraf contact op te nemen met uw verzekeringsagent die u alle info kan verschaffen in verband met de eventuele terugbetaling van het onderzoek.

Voordelen van lekdetectie


Diverse technieken
1)Infrarood thermografie

Met een infraroodcamera worden de warmtestralen perfect gevisualiseerd en zo kunnen we het lek in beeld brengen.

2)Ultrasoon

Het ultrasoon geluid van het lek wordt versterkt en zo kunnen wij dit gemakkelijker opsporen.

3)Gasdectectietoestel
Een gas wordt in de leidingen gebracht en dan opgespoord.

4)Vochtmeter
Met dit toestel kan men vochtplekken in muren, hout, opsporen.

5)Inspectiecamera’s en endoscopen

Een endoscoop wordt gebruikt bij afvoeren, rioleringen en moeilijk bereikbare ruimtes. Door middel van een duwcamera kunnen we een visuele inspectie uitvoeren.

6)Afperspomp/Druktest

Leidingen onder druk  ( koud en warmwaterleidingen van sanitair) worden afgeperst om ze te controleren op drukverlies. Daar waar het drukverlies zich voordoet bevindt zich het lek.

7)Rookgenerator
Met de rookgenerator kan men snel breuken in afvoerleidingen op te sporen alsook geurproblemen lokaliseren.

Onze oplossingen

"We don't have much money to do this, so we are going to have to think "                              Lord Ernest Rutherford


logo Perfecte technologie, daar komt het op aan


© 2023 GoLanTec energietechniek | Oudenaardseweg 123 | B 9790 Wortegem-Petegem | Tel: 055 310242  Fax: 055 310242 | golantec@gmail.com

Webdesigner

Gebruik

Versie laatst bewerkt op 3/01/2023

Terug naar hoofdpagina