|
---|
32 jaar ingenieurservaring in industriële en huishoudelijke projecten
Het beste is maar goed genoeg.
Koken, de technische innovaties zijn veelvuldig. Wij kunnen uw keuken aanpassen aan de nieuwste technieken. Een van de 4 nieuwe kooktechnieken is:
Professioneel inductie kookplaat instelbaar tot 6000 Watt (aan 95% rendement)
Temperatuurinstelling : zet een deksel op de pan en u heeft een vaatwasafwasbare oven
Geschiedenis
Inductie
koken
werkt met elektromagnetische velden. Inductie koken is in feite koken op
een elektrisch geleidende pan via elektrisch geïnduceerde magnetische
velden die willekeurige wervelende elektrische stromen opwekken in de
elektriciteitgeleidende pan (wervelstromen genoemd). Het
lijkt nieuw maar het principe ervan werd reeds in de 19de eeuw beschreven door
de natuurkundige Foucault. Pas rond 1990 wordt dit verwarmingsprincipe
huishoudelijk toegepast. Je kookt in feite door middel met een elektromagneet of
anders gezegd een transfo.
Principe
Bij
inductie koken wordt van de warmte, ontstaan door magnetische inductie in ijzer,
gebruik gemaakt om te koken. Door wervelstromen of Foucaultstromen ontstaat
warmte die in geleidende materialen (de pan) optreedt onder invloed van
wisselende elektromagnetische velden. Daardoor ontstaat een enorme
warmteontwikkeling vooral bij hogere frequenties.
Met de
aanschaf van een inductiefornuis
kunt U nog niet koken. Je hebt pannen nodig die hiervoor geschikt zijn. De
pannen moeten magnetiseerbar zijn. Blijft er een magneet kleven aan de bodem,
dan is de kookpot geschikt voor inductie. Alle potten en pannen van ijzer, staal en
gietijzer kunnen dus hun werk blijven doen. De pan moet ook goede thermische eigenschappen bezitten omdat de
warmte goed moet worden afgevoerd en verdeeld. Verder geeft een kleine pan minder inductie-energie.
Energiebesparend
Bij inductie koken is 'uit' ook echt 'uit'. De kookplaat zelf wordt niet heet! Men kan een pan opwarmen terwijl er een krant onder de pan op de plaat ligt. De krant vat geen vuur. Het energieverbruik van een inductiefornuis (uitgedrukt in kWh) is lager dan van een gasfornuis. Er is immers geen vlam die gedeeltelijk zijn warmte naast de pan aan de omgeving afgeeft. Hoe sterker het inductieveld, des te warmer het metaal. Die inductiespoelen bevinden zich onder de glasplaat. Het handige aan inductie koken is dat de energietransfer enkel plaatsvindt als er een kookpot op de kookzone staat. De hitte wordt vervolgens van de pan overgezet op het voedsel. Daardoor verkort de kooktijd aanzienlijk en verbruikt inductie enkel de energie die het nodig heeft om te koken. Conventionele gasbranders of elektrische kookplaten verwarmen de pannen indirect. Op deze manier gaat veel energie verloren. Inductiekoken haalt een kookefficiëntie van 95 %, terwijl een gewone vitroceramische plaat 55%, en een gaskookplaat slechts 50 % haalt.
Rendement inductie : 95%
Rendement elektrisch : 55%
Rendement gas : 50%
Voordelen:
Nadelen:
Vrijstaande kookplaat van 3500 Watt!!!
Champignons: Opbakken op vol vermogen: 3500 Watt (ɳ= 95%)
Steak: opbakken op vol vermogen en daarna nagaren op temperatuur 120°C
Opgelet : op stand 9 : 3500Watt = uw olie schiet in brand!!!!
Oven: leg er een handdoek over en stel in op 120°C (per 20°C): slow cooking, afwasbaar in de vaatwas
Omschrijving PI3500W
GL3500:
3500 W
Diameter inductor 210 mm
230V mono 15,2A
Afmetingen kookplaat : 390x 370x dikte 4 mm glas
BRIC 3600
3600W
Diameter inductor 280 mm
230V mono 16A
Afmetingen kookplaat : 405*342*4 mm glas
BTIC6000
6000W driefasig
Diameter inductor 230 mm
400V driefasig 9A of 230V driefasig 15A
Hoogte 180 mm
Afmetingen kookplaat : 405*342*6 mm glas
PP4001M
80 à 4000W driefasig
Diameter braadpannen: 140 à 400 mm
Diameter inductor 230 mm
400V driefasig 6A
Hoogte 140 mm
Afmetingen kookplaat : 370 x 370*6 mm glas
Buitenafmetingen : 405 x 500 x 140 mm
PP6001M
100 à 6000W driefasig
Diameter braadpannen : 140 à 400 mm
Diameter inductor 230 mm
400V driefasig 9A
Hoogte 140 mm
Afmetingen kookplaat : 370 x 370*6 mm glas
Buitenafmetingen : 405 x 500 x 140 mm
Koken
op tafel terwijl u erbij neerzit: het fornuis is afgeschaft
•Bediening
geïntegreerd in het glas of apart.
•Vitroceramisch
glas 395 x 395 x 4mm. (uitsparing 310 x 310 mm)
•Inductor
van 180 mm.
•Vermogen
inductor : 2200 W.
•Tiptoetsbediening.
•9 niveaus van vermogen instelbaar van 100
tot 2200W.
•Spanning: 230V
•Wasbare ventilatiefilter
inbegrepen
Enigste nadeel : Rook : Plaats een ionisatie dampkap
• Bediening
geïntegreerd in het glas of apart.
• Vitroceramisch
glas Diameter 455 mm x 4 mm (uitsparing 305 x 305 mm)
• Inductor
van 180 mm.
• Vermogen
inductor : 2200 W.
• Tiptoetsbediening.
• 9 niveaus van vermogen instelbaar van 100
tot 2200W.
• Spanning: 230V
• Wasbare ventilatiefilter
inbegrepen
Enigste nadeel : Rook : Plaats een ionisatie dampkap
vb : 4 inductieplaten + inductieplancha + 2 inductieplaten
Induc-Stone: Buffet warmhoudplaat Geen uitsnijding in het werkblad!
Max 650W
Oppervlaktetemperatuur: max 55°C
Op temperatuur houden tot 95°C
Induc’Stone is an invisible induction unit. Placed under different stones such as granite, marble, natural stones, and sometimes mixed stones; Induc’Stone will set a perfect buffet counter.
Paired with an induction friendly chaffing dish, simply placed on top of the counter, Induc’Stone creates the most simplistic, minimalist, & chic buffet counter. Unlike other “similar” units available on the market, Induc’Stone is affordable, easy to install, and user friendly for both the staff and the customers.
http://www.plaque-induction.com/ang-inducstone.html
"We don't have much money to do this, so we are going to have to think " Lord Ernest Rutherford
Perfecte technologie, daar komt het op aan
Versie laatst bewerkt op 2/2/2018